Deze eigenschappen horen bij de Steenbok 

Is jouw ‘sterrenbeeld’ Steenbok, dan zal je je vast herkennen in de eigenschappen in onderstaande tekst, maar uiteraard niet in alles. Hoe dat komt? Je ‘sterrenbeeld’ is het dierenriemteken waar de Zon in stond ten tijde van je geboorte, maar de positie van de Zon tijdens je geboorte is niet de enige ‘planeet’ die invloed uitoefent op jouw karakter. De Maan stond bijvoorbeeld ook in een bepaald dierenriemteken en ook de 8 planeten namen een bepaalde positie in. Om meer te weten te komen over jouw karakter zou je dus niet alleen je ‘sterrenbeeld’ moeten bestuderen.

In dit artikel leg ik je meer uit over de werking van een geboortehoroscooptekening

De eigenschappen van het teken Steenbok

Element: Aarde

Kruis: Hoofd 

Dag heerser: Saturnus

Periode: Ongeveer 22 december – 21 januari

Steenbok is een aardeteken, dit maakt haar praktisch, concreet en doelgericht. De Steenbok is vastberaden en heeft de kracht een doelstelling te behalen, ondanks tegenslag. Ze is georganiseerd en heeft de neiging veel zaken te plannen en gooit daarbij alles overboord wat overbodig is. Ze heeft haar leven zorgvuldig uitgestippeld, zodat ze geen enkel risico hoeft te nemen. Ze is ambitieus en meestal ook een wonderbaarlijk harde werker. Ze wil iets bereiken in de maatschappij en streeft naar autoriteit en respect.

Ondanks alles blijft ze altijd met beide benen op de grond staan. Een Steenbok laat niet snel haar gevoelens zien en kan soms wat afstandelijk overkomen, maar toch is zij voor veel mensen een rots in de branding. Regels en grenzen stellen zijn belangrijk voor de Steenbok. Ze heeft behoefte aan wetten en structuur.

Van jongs af aan heeft ze een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ze neemt het leven serieus en is een beetje een laatbloeier.

Eigenschappen sterrenbeeld Steenbok

Positieve eigenschappen Steenbok

Doorzetter, ambitieus, planner, organisatietalent, serieus, geduldig, behoedzaam, doelgericht, gestructureerd, trouw, gedisciplineerd en traditioneel

Negatieve eigenschappen Steenbok

Voorzichtig, weinig spontaan, een laatbloeier, afstandelijk, koel, overgeorganiseerd, controlerend, autoritair, heeft faalangst en kan ook te serieus zijn.

Deze blogpost delen:

 

Meer lezen over Astrologie?

.

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *