fbpx

Dit betekenen de kruizen in de astrologie 

De astrologische tekens kunnen we niet alleen indelen op element, maar ook op energierichting. Astrologen noemen dit ook wel kruizen. De elementen geven onze kijk op de wereld aan en de kruizen laten zien op welke manier we deze indrukken verwerken en wat jij nodig hebt in periodes van stress of problemen. Er bestaan drie kruizen.

Meer over de elementen lees je in dit artikel > 

Hoofdkruis – Initiatiefnemers

De hoofdkruis energie richt zijn energie naar buiten toe. De tekens die tot dit kruis behoren zijn de initiatiefnemers van de dierenriem. Degenen die actie ondernemen. Wanneer een teken uit een hoofdkruis problemen ervaart, gaat ze aan de slag en zet stappen vooruit. Hoofdkruis energie is van nature rusteloos, ze wil groei, ze wil resultaat, ze wil kansen en ze wil actie.

Als dingen haar te veel worden of als ze niet weet wat ze moet doen, richt ze zich tot anderen. Met de mensen in haar omgeving bespreekt ze wat ze moet doen of ze zoekt afleiding. Dit helpt haar om alles op een rijtje te zetten en uiteindelijk een beslissing te nemen.

De tekens die tot dit kruis behoren zijn: Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok

Vaste kruis – Volhouders

De vaste kruis energie richt zich naar binnen toe. Ze sluit zich bij problemen af voor de buitenwereld. De vaste energie is de meest betrouwbare en consistente energie. Wanneer iemand een bepaalde overtuiging aanneemt of een bepaald pad kiest, dan gaat ze er helemaal voor en zet ze door tot ze haar doel bereikt.

Als ze gestrest is, trekt ze zich graag terug in haar eigen wereld. Ze wil graag even op zichzelf zijn en nadenken over de situatie. Ze denkt er net zo lang – en net zo vaak – over tot ze een oplossing heeft. Pas dan ontstaat er ruimte om weer anderen toe te laten en ‘sociaal’ te zijn. Daarom is het in stressvolle situaties soms lastig te blijven functioneren en aan de verplichtingen te voldoen.

De tekens die tot dit kruis behoren zijn: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman

Kruizen in astrologie

Bewegelijk kruis – Aanpassers

De bewegelijke kruis energie heeft het nodig om letterlijk heel veel te bewegen. Dat kan dan innerlijk zijn, zoals bij het teken Tweelingen, die veel nadenken, maar ook net zo goed een letterlijke vorm van bewegen zijn.

Wanneer zij zich onrustig voelt, gaat ze ‘stapeltjes verplaatsen’. De beweging zelf is dus niet gericht. Er is geen doel. Ze is constant met iets anders bezig, zonder het echt af te maken. Bijvoorbeeld het lezen van een artikel zonder te begrijpen wat er staat, of opruimen zonder dat het netter wordt. In haar hoofd gaat het net zo. Het ene moment denkt ze na over een oplossing voor het probleem en het andere moment zoekt ze volop afleiding om er niet aan te hoeven denken. Bewegelijke energie brengt dus rusteloosheid met zich mee, maar juist door die onrustige bewegingen komen ze weer verder.

De tekens die tot dit kruis behoren zijn: Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *