Dit is waarom het duiden van een kinderhoroscoop anders is

Kinderhoroscopen zijn mateloos interessant. Het duiden van een kinderhoroscoop is echt heel anders dan het duiden van een horoscoop voor volwassen. Het vraagt van mij als astroloog nóg meer zorgvuldigheid. Kinderen zijn nog niet lang op aarde en hebben nog een heel leven voor zich. Daarom is het naar volgens mij belangrijk om uit de buurt te blijven van invullen of speculeren. Een kind heeft het recht om zijn eigen leven te ontdekken. Wij mogen vanaf de zijlijn meekijken.

Omdat er net zoveel visies als astrologen zijn, neem ik je eerst mee hoe ik naar astrologie kijk en vertel ik je waarom kinderhoroscopen een andere benadering nodig hebben.

De horoscoop als tuintje

De geboortehoroscoop, onder astrologen radix genoemd, is een kaart van de hemel op het moment dat jij geboren wordt. Het is een blauwdruk van jouw unieke start hier op aarde. Het moment dat je ín de stof komt. Deze blauwdruk vertelt je niet hóe je bent, het zegt ‘slechts’ iets over de potentie die aanwezig is in jou. Tijdens een consult ga ik samen met jou op reis door je horoscoop. We onderzoeken hoe bepaalde dynamieken werken, wat er wel en niet tot groei en bloei is gekomen en waar de nadruk op dit moment in jouw leven op ligt.

Ik zie de horoscoop als een tuintje waarin allerlei zaadjes zijn geplant. Die zaadjes zijn pure potentie. Ze kúnnen uitgroeien tot iets. Terwijl je opgroeit ontdek je steeds meer de wereld binnen en buiten jou. Jij kijkt met jouw bril en mogelijkheden naar alles om je heen. Hoe groter je wereld wordt (van het eerste lachje, naar kruipen, naar lopen, praten enz.) hoe meer deze vorm krijgt. Je komt de aardse grenzen en wetten tegen gezien vanuit jouw unieke blauwdruk.

Je ouders of opvoeders volgen jou op de voet. Ze zullen je begrenzen waar je volgens de regels van je gezin van herkomst niet wenselijk gedrag vertoont. Misschien ben je wel heel uitbundig in een rustig gezin. Je ouders kunnen dan (onbewust) een steen op het zaadje van jouw tuin leggen door te zeggen dat je rustig aan moet doen. Andere eigenschappen van jou vinden je ouders en je directe omgeving hartstikke mooi. Hier word je gezien, aangemoedigd en geprezen. Deze zaadjes krijgen aandacht, licht en water en komen tot ontwikkeling tot een stevige boom.

kinderhoroscopen

Of er nou een steen op ligt of niet, daar zit geen waardeoordeel aan vast. Het is niet goed, het is niet fout. Het is zoals het is. Het is de ontmoeting van de heelheid van je ziel met het stoffelijke van de aarde. Het is jouw projectie, de bril waardoor jij het leven waarneemt. Als astroloog kan ik met je meekijken hoe de potentie al dan niet tot bloei is gekomen. Want dat een zaadje onder de steen ligt, betekent nog niet dat het er niet is.

De geboortehoroscoop is een bevroren momentopnamen van één specifieke datum, tijd en plaats. Maar de planeten aan de hemel staan natuurlijk niet stil en reizen verder in hun eigen baan. Soms ontmoeten deze planeten een planeet in jouw geboortehoroscoop. Ze raken elkaar even aan en hebben contact. Dit zijn de momenten dat zo’n zaadje even zichtbaar wordt. De steen wordt opgetild of je boompje krijgt een scheutje water. Het zijn deze momenten waarin je wordt uitgenodigd om op onderzoek uit te gaan hoe en of de potentie tot groei is gekomen. Het is een uitnodiging tot heelheid.

Kinderen staan nog dicht bij de heelheid

Ze zijn nog bezig met ontdekken wat hun ziel in de stof tegenkomt. Ik vind het daarom als astroloog niet interessant om bij kinderen te onderzoeken waar er stenen op liggen of wat tot bloei is gekomen. Ik reik ouders liever aan wat een kind in de basis nodig heeft om tot ontwikkeling te komen. Welke energie heeft het kind van nature? Welke behoefte is er? Hoe kijkt een kind naar zijn ouders? En welke rol kunnen ze daarin pakken? Ik kijk ook altijd waar het kind goed zijn best wil doen en snel afwijzing ervaart. En waar het zich anders voelt dan de familie en het dichtst bij zijn eigen essentie staat.

Voorkom je met aan astrologisch consult dat je kind vlekkeloos en supergelukkig en zonder kleerscheuren door het leven huppelt? Nee. Zeker niet. Gelukkig niet! Door je te bewegen op aarde met alles wat je tegenkomt word je mens. Het is de reis van de held (ziel) die allerlei obstakels mag overwinnen om vervolgens weer thuis te komen bij zichzelf.

Een astrologisch consult voor kinderen zorgt ervoor dat je als ouders een klein inkijkje krijgt bij de start van deze reis. Welke uitrusting neemt je kind mee? Welke voorwaarden kan je als ouder scheppen zodat je kind goed bepakt en bezakt op reis gaat? Wat is je rol als ouder hierin? Wat het kind uiteindelijk met zijn uitrusting onderweg gaat doen, is niet aan jou als ouder. Zijn ziel kiest toch zijn eigen aardse avontuur. Als ouder mag je er voor je kind zijn en volop genieten, verwonderen, troosten, influisteren, meeveren, begrenzen en uitzwaaien. En dát alleen is al een reis op zich!

Heb jij de horoscoop van jouw zoon of dochter wel eens laten duiden? Hoe was dit voor jullie? Laat het me hieronder weten in een reactie! 

Vanaf deze plek wil ik graag mijn ongelofelijke inspirerende docenten in het licht zetten. Margreet Andriol en Engelien Hanzens hebben mijn uitrusting jaren geleden bomvol astrologisch gereedschap gestopt. Ze leerden mij heel veel technieken, maar bovenal het durven vertrouwen op mijn eigen innerlijke kompas. Wat wil je nog meer op je reis?

Suzan van Eerdt

Suzan van Eerdt

Astroloog

Suzan van Eerdt is opgeleid tot astroloog en procesbegeleider. Met haar praktijk Het Sterrenspel nodigt ze grote en kleine mensen uit om nieuwe werelden binnen en buiten jezelf te ontdekken. Daarvoor gebruikt ze astrologie, systemisch werk (familieopstellingen) en de Luisterkind Methode. Daarnaast is ze werkzaam als docent theater en trainingsacteur. Ze is te vinden op Facebook, Instagram en met een podcast op Spotify onder Sterrenspel. Bezoek haar website om een astrologisch consult te boeken: www.hetsterrenspel.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *