fbpx

Dit merk jij van het Eclipsseizoen (drama) en zo beïnvloedt ze jou

De eerste Eclips van dit seizoen hebben we weer achter de rug. Deze vond plaats op 25 oktober tijdens de Nieuwe Maan in Schorpioen. Voelde deze voor jou heel intens? Dat kan en is niet zo verwonderlijk. Daar staan Eclipsen (zoals Zons- en Maansverduisteringen ook wel worden genoemd) in de astrologie om bekend. Hoe dat precies werkt tijdens een Eclips ga ik je in dit artikel uitleggen, want je bent er nog niet vanaf. Ook ga ik je uitleggen hoe je kunt ontdekken welke thema’s of levensgebieden beïnvloedt gaan worden tijdens deze Eclips periode.

Dit is handig om te weten over het eclips seizoen

Ieder jaar hebben we twee Eclipsseizoenen – allebei met een Zon-Eclips (Zonsverduistering) en een Maan-Eclips (Maansverduistering). Het seizoen begint officieel wanneer de Zon zich op 18 graden van de Noordelijke of Zuidelijke Maansknoop bevindt. Dit jaar is dat op 24 oktober 2022 wanneer de Zon naar het teken Schorpioen schuift. Het seizoen duurt 36 dagen en brengt ons op 25 oktober een Zon-Eclips en op dinsdag 8 november een Maan-Eclips (Volle Maan + Maansverduistering).

Tijdens een Nieuwe Maan Eclips (Zonsverduistering) schuift de Maan voor de Zon waardoor we het licht van de Zon niet meer kunnen zien vanaf de Aarde. Tijdens een Volle Maan Eclips (Maansverduistering ) beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak schijnt en de hele Maan veel donkerder is dan normaal. Een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer en wordt gebroken, waardoor dit het maanoppervlak alsnog kan bereiken. Dit is vooral rood licht, waardoor er een rode gloed over de Maan komt. Een Volle Maan Eclips wordt daarom ook wel een Bloedmaan genoemd.

Eclipssen ontstaan wanneer de Zon en de Maan dichtbij de Maansknopen staan. De Maansknopen zijn geen planeten of asteroiden, maar punten. Het zijn de punten waar de baan van de Maan om de Aarde, het pad van de Aarde om de Zon kruist.

De Noordelijke Maansknoop is de stijgende knoop (het punt het dichtst bij onze Noordpool) en de Zuidelijke Maansknoop is de dalende knoop (het punt het dichtst bij onze Zuidpool). De Zuidelijke Maansknoop staat in de astrologie symbool voor alles wat je ziel al geleerd heeft in het verleden. Voor alle kwaliteiten en vaardigheden die je in dit leven mag loslaten. De Noordelijke Maansknoop staat symbool voor de zielsmissie. Voor alles wat je mag ontwikkelen in dit leven.

Tijdens de Volle Maan van 8 november staat de Noordelijke Maansknoop naast de Zon in het teken Schorpioen op 15 graden en de Zuidelijke Maansknoop naast de Maan in het teken Stier op 15 graden.

Dit merk jij van een Eclips

Een Eclips versterkt de kracht van een Nieuwe of Volle maan. Een Eclips plaatst je terug naar waar je voor bedoeld bent. Een Eclips laat niets gebeuren wat niet sowieso al bedoeld was om te gebeuren. De dingen die moeten gebeuren worden sneller in gang gezet. Een Eclips geeft je een kosmische duw in de juiste richting en is dus bedoeld om jou actie te laten ondernemen. Zo zou het kunnen gebeuren dat tijdens een Eclips eindelijk die relatie met die narcistische partner wordt verbroken of dat je opeens moet stoppen met die baan waar je al doodongelukkig van wordt.

Veel mensen zijn een beetje bang voor Eclipsen, omdat dat een Eclips leidt tot een soort van crisis die leidt tot een grote gebeurtenis of veranderingen. Maar deze verandering of gebeurtenis kan ook heel positief zijn. Eclipsen helpen om omstandigheden te veranderen. Maar wij zijn zelf meestal degene die de verandering ook daadwerkelijk teweegbrengt, omdat ons ‘innerlijk weten’ weet dat we het nodig hebben. Mensen zijn van nature progressief en hoewel we soms langer in ellendige situaties blijven zitten dan nodig is, weten we diep van binnen dat verandering nodig is om te groeien.

Hou wel in je achterhoofd dat we dus 2 keer per jaar een Eclipsseizoen hebben en dat lang niet alle Eclipsen voor een enorm grote verandering of gebeurtenis zorgen. Desondanks is een Eclips geweldig om opkomende thema’s in je leven te identificeren.

ascendant betekenis

ToZo zie je waar deze Eclips jou beïnvloedt

Waarschijnlijk ben je nu heel benieuwd welk levensgebied beïnvloedt gaat worden door deze Eclips. Of welk thema er in jouw leven nu gaat spelen. Hiervoor is het allereerst belangrijk dat je geboortehoroscoop erbij pakt inclusief de transits. Deze kun je maken door naar astro.com te gaan en een gratis profiel aan te maken. Vervolgens klik je onder ‘Free horoscopes’ op ‘Extended chart selection en onder ‘chart type’ klik je ‘natal chart and transits’ aan. Bij ‘start date’ voer je 8 november 2022 in. Vervolgens klik je op ‘show the chart’. Je krijgt nu je eigen geboortehoroscoop inclusief de transits (huidige planeetstanden van 8 november te zien). Zie hierboven mijn voorbeeld.

Daarna kun je dit stappenplan gebruiken:

Stap 1: Kijk allereerst door welke huizen de Zon en de Maan (en dus de Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop) lopen tijdens de Eclips. De thema’s die bij dit huis horen zullen geactiveerd worden. Zoek hiervoor de transit Zon en de Maan op. Deze worden met een groen symbool aangegeven in de buitenste rand.

Voorbeeld: Bij mij zie je dat dit door huis 1 en huis 7 is. Huis 1 heeft te maken je zelfgerichtheid, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en je fysieke lichaam. Huis 7 is het huis van relaties, dit kan een liefdesrelatie zijn, maar ook een zakenpartner of goede vriendin. Deze thema’s gaan bij mij dus spelen tijdens deze Volle Maan.

Stap 2: Kijk of het Eclipspunt (als voorbeeld, de Maan staat op 8 november op 15 graden in Stier, dus je kunt deze keer 15 graden Stier als Eclipspunt pakken) samenvalt met de Zon, Maan, Ascendant of een andere planeet in je geboortehoroscoop. Je mag hiervoor een orb van 3 tot 5 graden aanhouden. Dus voor dit voorbeeld geldt dat je kijk of een planeet of de ascendant in je geboortehoroscoop tussen 10 en 20 graden Stier valt. Als dit het geval is dan zal deze planeet geacrtiveerd worden. Ook zal je de Eclips veel intenser ervaren dan wanneer dit niet zo is. De Eclips heeft niet zo veel effect wanneer hij niet dichtbij een persoonlijke ‘planeet’ of ‘punt staat.

Voorbeeld: Bij mij zie je dat er geen planeten in mijn geboortehoroscoop tussen 10 en 20 graden stier lopen. Dus zal de werking van deze Eclips niet zo intens zijn.

Stap 3: Kijk terug naar gebeurtenissen die veroorzaakt werden door vorige eclipsen wanneer de Noordelijke- en Zuidelijks Maansknoop in dezelfde tekens stonden. Zo krijg je een idee hoe de komende Eclips je nu opnieuw gaat beïnvloeden. De context zal anders zijn en ook jij bent natuurlijk ondertussen gegroeid, maar het thema kan hetzelfde zijn. Zo vallen de komende Eclipsen op de Stier/Schorpioen as. De Noordelijke- en Zuidelijke Maansknoop liepen eerder door deze tekens op:

• Aug 29, 2012, tot Feb 18, 2014
• Apr 13, 2003, tot Dec 26, 2004
• Feb 1, 1994, tot Jul 31, 1995
• Sep 11, 1984, tot Mei 8, 1986
• Jul 9, 1975, tot Jan 7, 1977
• Feb 19, 1966, tot Aug 19, 1967

Terugkijken op deze periodes kan een idee geven van de thema’s die nu tijdens deze Eclipsen gaan spelen.

Hou in je achterhoofd dat er meerdere Eclipsen in een jaar plaatsvinden en dat niet alle Eclipsen voor een ‘life-changing event’ zorgen. Zelfs wanneer ze een bepaald punt in je geboortehoroscoop raken, hoeft dit niet uit te monden op een tragedie. Als voorbeeld, wanneer de Maansknopen nu door huis 1 en huis 7 lopen (zoals bij mij) krijg je te maken met thema’s die te maken hebben met het zoeken naar balans tussen onafhankelijkheid en autonomie in partnerschap. Dezelfde thema’s hebben 9 en 18 jaar teruggespeeld. Soms gaat dit gepaard met grote gebeurtenissen zoals huwelijken en scheidingen, maar niet iedere keer. Het is belangrijk om alles in perspectief te plaatsen en niet bang te zijn dat iedere Eclips zorgt voor een enorm rampzalige gebeurtenis.

Laat je hieronder even weten of het gelukt is om met het stappenplan jouw thema’s voor de Volle Maan Eclips te achterhalen? Stel ook gerust vragen als iets onduidelijk is. Ik vind het leuk om je te helpen!

Meer leren over de Maan? Tot en met zondag 24 september 23.59 uur ontvang je maar liefst 22 euro korting op mijn online cursus ‘Leven met de energie van de Maan’. Meer info lees je op https://www.astrologyrocks.nl/online-cursus-leven-met-de-energie-van-de-maan/

Deze blogpost delen:

Leida

Leida

Astroloog

Bestudeerd Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt nu nog de 5-jarige opleiding tot astrologe via Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

14 Reacties

 1. Yaleesa janissen

  Hoi, ik ben een beginneling als het er op astrologie aankomt. Ik weet wat m’n ascendant ( schorpioen) en descendant (stier) is en heb m’n geboortehoroscoop berekend. Maanteken sta ik ook schorpioen en als ik het goed heb zonteken maagd ( ook ben ik maagd van horoscoop) . Maar ik kom er geen wijs uit… ik weet dat er heel veel is aan het veranderen voor mij, dat zie, hoor, merk, lees ik in alles maar zou het nog beter willen begrijpen. Verder ben ik echt heel blij met de maandelijkse mails over volle maan, ik heb er veel aan! Liefs Yaleesa

  Antwoord
  • Leida

   Hi Yaleesha,

   Dan werkt hij voor jou uit in huis 12 of 1 en huis 6 of 7. Je mag even een printscreen van je geboortehoroscoop sturen. Dan kijk ik even mee.

   Groeten,
   Leida

   Antwoord
   • Leida

    Hi Judith,

    Als het goed is hebben we elkaar al gesproken via Instagram. 🙂

    Groeten,
    Leida

    Antwoord
 2. Anouk

  Hey hey,
  Het is mij helaas niet gelukt om er wijs uit te worden. Ik weet wel mijn tekens en waar deze staan. Zonneteken – steenbok, maanteken – schorpioen en ascendant/rijzend teken – steenbok. Er zijn dit jaar al veel dingen voor mij veranderd en ik weet dat er nog meer in het verschiet ligt maar hoop toch stiekem wel deze maansverduistering iets minder intens te ervaren. Ik heb veel aan je emails en kan me daardoor in ieder geval iets voorbereiden. Dankjewel!

  Antwoord
  • Leida

   Hi Luc,

   Ik heb je geboortehoroscoop gemaakt. Bij jou loopt de Eclips door huis 4 en huis 10. Huis 4 is letterlijk het huis van je thuis, je gezin, je afkomst, je emotionele basis. Huis 10 is het huis van carrière en maatschappelijk aanzien. Mogelijke uitwerking zou kunnen zijn dat je bijvoorbeeld balans tussen carrière en privé aan het zoeken bent? De transit Maan komt pal op jouw radix Maan te staan. Dus kan me voorstellen dat hij voor jou heftig uitvalt deze Eclips en je emoties flink versterkt worden. Vooral omdat hij in huis 4 valt.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
 3. Claudia

  Hi Leida, stap 1 kom ik wel uit. Volgens mij bij mij in huis 5 en huis 11. Stap 2 vind ik lastiger. Wordt bij mij Venus geactiveerd of niet? Zou je mij hiermee kunnen helpen?

  Antwoord
  • Leida

   Hi Claudia,

   Ja, hoor! Dan heb ik je geboortegegevens nodig.

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
 4. Linda

  Hi Leida,

  Ik kom er met je uitleg helaas niet helemaal uit.
  Mijn gegevens
  Den Bosch
  27-06-1980 12:51u (begin van de middag)

  Antwoord
  • Leida

   Hi Linda,

   Hij valt bij jou in huis 2 en huis 8. Huis 2 is het huis van o.a. geld, bezit en normen en waarden. Huis 8 is het huis van het persoonlijk onbewuste, complexen, verdringingen, crisis en transformatie. Je zou tijdens deze Eclips aan de ene kant kunnen voelen dat je graag vastigheid (huis 2) wilt behouden en aan de andere kant juist los wil laten en dingen wil veranderen (huis 8).

   Jouw Cheiron staat op 16 graden Stier en de transit Maan maakt hier dus een conjunctie mee. Dit betekent dat er ook oude wonden naar boven kunnen komen of familiethema’s gaan spelen.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
   • Linda

    Hi Leida dat heb ik zeker. Dank je wel en ik herken het ook.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *