fbpx

Eclips betekenis

Sommige Volle Manen zijn extra bijzonder. Dit zijn de Volle Maan Eclipsen, ook wel een totale maansverduistering of Bloedmaan genoemd. Wil jij de Eclips betekenis weten? Een Volle Maan Eclips is een Volle Maan met een extra lading die nog meer magie en mysterie met zich mee brengt. Om te snappen wat er astrologisch gezien gebeurt tijdens deze Volle Maan, is het van belang om eerst te snappen wat er precies gebeurt tijdens een totale maansverduistering en wat Maansknopen hiermee te maken hebben.  

Tijdens een Volle Maan Eclips beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak schijnt en de hele Maan veel donkerder is dan normaal. Een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer en wordt gebroken, waardoor dit het maanoppervlak alsnog kan bereiken. Dit is hoofdzakelijk rood licht, waardoor er een rode gloed over de Maan komt. Deze fase wordt daarom ook wel Bloedmaan genoemd . 

Een Eclips vindt altijd plaats nabij de Maansknopen. Tijdens een Zonne-eclips (zonsverduistering) lopen de Zon en de Maan door dezelfde Maansknoop. 

Dit gebeurt altijd tijdens een nieuwe Maan. Tijdens een Maan Eclips (maansverduistering) lopen de Zon en de Maan door tegenovergestelde Maansknopen. Dit gebeurt altijd tijdens een Volle Maan. De knopen van de Maan zijn geen hemellichamen, ze zijn punten waar de baan van de Maan rond de Aarde het pad van de Aarde rond de Zon kruist. De Maansknopen verplaatsen zich tegen de richting van de klok in 

De Noordelijke Maansknoop is de stijgende knoop (het punt het dichtst bij onze Noordpool) en de Zuidelijke Maansknoop is de dalende knoop (het punt het dichtst bij onze Zuidpool). De Noordelijke Maansknoop staat altijd lijnrecht tegenover de Noordelijke Maansknoop.

Ik hoop dat de eclips betekenis zo iets duidelijker is geworden. Mocht je nog vragen hebben, laat dan even een reactie onderaan deze pagina achter.    

‘Wil jij meer leren over de energie van de Maan? Mijn online cursus Leven met de energie van de Maan’ is een cursus voor jou als je veel bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en je ernaar verlangt om je leven bewust te creëren. Je leert hoe je aan de hand van meditaties, affirmaties en oefeningen jezelf kunt verbinden met de Maan.’

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Hi! Ik ben Leida, 33 jr. moeder van 3 zonen, afgestudeerd in organisatiewetenschappen en Astrologe in opleiding. Ik ben de voormalige eigenaresse van Hipinderegen.nl. Misschien heb je me wel eens gezien in de bladen of een hippe regenjas bij me gekocht?

Via AstrologyRocks leer ik je alles over astrologie en het leven met de maan. Het doel: Jezelf beter leren begrijpen en leren werken met de energie van de planeten en de maan om zo het maximale uit het leven te halen. 

Dit alles zonder zweverig gedoe en op een moderne, toegankelijke manier met praktische tips waar je echt iets aan gaat hebben in je dagelijks leven. 

Als jij iemand bent die geïnteresseerd is in spiritualiteit/astrologie en altijd bezig is om zich verder te ontwikkelen en te groeien, dan ben je hier op de juiste plek! Tof dat je er bent!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *