Eigenschappen van het Waterman sterrenbeeld: dit zijn ze allemaal

Is jouw ‘sterrenbeeld’ Waterman, dan zal je je vast herkennen in de eigenschappen in onderstaande tekst, maar uiteraard niet in alles. Hoe dat komt? Je ‘sterrenbeeld’ is het dierenriemteken waar de Zon in stond ten tijde van je geboorte, maar de positie van de Zon tijdens je geboorte is niet de enige ‘planeet’ die invloed uitoefent op jouw karakter. De Maan stond bijvoorbeeld ook in een bepaald dierenriemteken en ook de 8 planeten namen een bepaalde positie in. Om meer te weten te komen over jouw karakter zou je dus niet alleen je ‘sterrenbeeld’ moeten bestuderen.

In dit artikel leg ik je meer uit over de werking van een geboortehoroscooptekening

De eigenschappen van het teken Waterman

Element: Lucht

Kruis: Vast 

Dag heerser: Uranus

Periode: Ongeveer 21 januari – 21 februari

Een Waterman is uniek, origineel en wil zich graag onderscheiden van anderen. Ze kiest haar eigen weg. Hoewel ze een individualist is, is ze ook heel sociaal ingesteld en begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving.

In haar ongebonden en onpersoonlijke wereldbeschouwing is plaats voor alles en iedereen. Daarnaast is ze graag samen met mensen die haar idealen delen. Ze vindt het fijn om mensen en in het bijzonder groepen met elkaar te verbinden. Gelijkwaardigheid in een relatie vindt ze heel belangrijk. Ze behandelt iedereen op een gelijkwaardige manier of ze nu met een directeur of met een schoonmaakster te maken heeft.

Omdat de Waterman een luchtteken is, vindt ze emotionele betrokkenheid lastig. Ze bewaart liever wat afstand en beredeneert haar emoties en gevoelens. Vrijheid is, net als voor de Boogschutter, ook voor de Waterman erg belangrijk. Ze is niet gesteld op regeltjes en wetten. Ze bepaalt zelf wat ze doet en wat goed is voor haar. Ze wil graag haar eigen gang gaan, zonder bemoeienis van anderen. Ze is daarom ook wars van autoriteit.

Een Waterman is vindingrijk en origineel, maar vaak heeft ze nauwelijks tijd om al haar ideeën uit te voeren. Ze heeft een razendsnelle geest en absorbeert nieuwe informatie als een spons. Ze loopt in gedachten al een flink stuk vooruit en leeft soms in haar eigen gedachtewereld, waardoor ze soms wat warrig en onbereikbaar overkomt.

Eigenschappen sterrenbeeld Waterman

Positieve eigenschappen Waterman

Vernieuwend, hulpvaardig, originele denker, een netwerker, gelijkwaardig, menslievend, vrijheidslievend, authentiek, hervormer en een groepsmens.

Negatieve eigenschappen Waterman

Rebels, warrig, tegendraads, onrealistisch, eigenwijs, betweterig, weinig emotioneel, moeite met autoriteit en regels, weinig focus, met te veel verschillende dingen bezig en wil haar eigen zin doordrijven.

Deze blogpost delen:

 

Meer lezen over Astrologie?

.

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *