fbpx

Jouw toekomst voorspellen met Volle Maan

Hoe beïnvloedt deze Volle- of Nieuwe Maan mij? Dit is de meest gestelde vraag aan AstrologyRocks en daarom leg ik je in deze blog uit hoe je aan de hand van jouw persoonlijke geboortehoroscoop kunt zien hoe een bepaalde Volle- of Nieuwe Maan jouw leven beïnvloedt en je aan de hand hiervan kunt ontdekken wat je kunt verwachten de komende maand. Zo kun je een Volle- of Nieuwe Maan gebruiken als jouw persoonlijke levensgids en voorspeller. 

Voordat ik je uitleg hoe je dit kunt doen is het eerst belangrijk dat je snapt dat iedere Volle Maan en iedere Nieuwe Maan in een ander astrologisch teken staan. De ene keer staat de Volle Maan bijvoorbeeld in het teken Boogschutter en 4 weken later in het teken Steenbok. Dit komt omdat de Maan in ongeveer 28 dagen door de dierenriem heen reist en hierdoor iedere 2,5 dag in een ander astrologisch teken staat. Zo zijn er 12 verschillende Volle Manen in een jaar en 12 verschillende Nieuwe Manen. 

‘’Mocht je hier meer over willen leren, dan kun je mijn online cursus ‘Leven met de energie van de Maan’ volgen. Hierin leg ik dit in een video exact uit.’ 

Doordat iedere Maan in een ander astrologisch teken staat brengt dat iedere keer een andere energie of een ander thema met zich mee waarmee we kunnen werken.  Wanneer de Volle Maan bijvoorbeeld in het teken Ram staat heerst er een hele andere energie dan wanneer de Volle Maan in het teken Vissen staat. 

Deze Volle Maan energie geldt in principe voor iedereen. Dus wanneer de Volle Maan in het teken Leeuw staat dan voelt niet alleen iemand met het sterrenbeeld (Zonneteken) Leeuw dit, maar iedereen kan deze energie voelen en deze krachtige energie gebruiken. 

Maar deze energie beïnvloedt iedereen wel op een ander levensgebied. En wil je weten op welk levensgebied die bepaalde Volle maan jou gaat treffen, dan is het belangrijk dat je weet hoe jouw geboortehoroscoop eruit ziet en dat je iets meer weet over astrologische huizen. 

‘’Mocht je jouw Maanteken en geboortehoroscoop nog niet hebben, download dan onder ‘Gratis’ mijn e-book ‘Ontdek je Maanteken.’ Hierin leg ik je uit hoe je deze kunt achterhalen. 

Wat is een geboortehoroscoop?

Een geboortehoroscoop is een soort energetische tekening, gemaakt op het moment van iemands geboorte. De geboortedatum, -tijd en -plaats worden gebruikt om de positie van de Zon, de Maan en de planeten te berekenen en te bepalen hoe zij in verschillende tekens en huizen vallen.

Omdat iedere planeet met zijn eigen snelheid en in zijn eigen baan door de kosmos beweegt, zijn de combinaties die gevormd kunnen worden bijna oneindig. Dit betekent dat toen jij geboren werd, de planeten in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar stonden en dat deze exacte opstelling niet herhaald wordt de komende 4.320.000 jaar.

De komende 4.320.000 jaar zal er dus niet een persoon zijn die precies dezelfde geboortehoroscoop heeft als jij. Jouw persoonlijke geboortehoroscoop is dus uniek (tenzij er iemand op exact dezelfde locatie, op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag is geboren).

Om te snappen hoe een geboortehoroscoop in elkaar zit, is het van belang om de drie belangrijkste onderdelen waaruit de geboortehoroscoop bestaat te begrijpen. Deze drie onderdelen zijn de planeten, de tekens en de huizen.

Wat betekenen de planeten, tekens en huizen?

Iedere planeet (hieronder worden ook de Zon en de Maan gerekend, alhoewel dit astronomisch gezien geen planeten zijn) dekt een bepaald gebied van jouw persoonlijkheid en of jouw benadering van het leven. Mercurius staat bijvoorbeeld voor intelligentie en de manier waarop jij communiceert en Venus voor de manier waarop jij liefhebt.

De planeten kunnen in verschillende tekens staan. In de astrologie onderscheiden we twaalf tekens (Ram, Stier, Tweelingen etc.). Het teken waarin de planeet staat geeft aan op welke manier dit jou als persoon zal beïnvloeden. Als jouw Venus bijvoorbeeld in het teken Leeuw staat, dan ben jij niet blij tenzij je veel aandacht krijgt van een geliefde. Als jouw Venus in Waterman staat, dan vind je vrijheid van meningsuiting het meest belangrijke in een relatie.

Het derde belangrijke onderdeel van een geboortehoroscoop zijn de huizen. De planeten en tekens vallen in één van de twaalf huizen. Elk huis geeft een bepaald levensgebied aan. Zoals de relatie met broers en/of zussen, of bezittingen en financiën.

Het interpreteren van een geboortehoroscoop is niet gemakkelijk en kost jarenlange studie. Maar het is belangrijk om de basis van een geboortehoroscoop te begrijpen zodat je kunt weten hoe de volgende Volle- of Nieuwe Maan jouw leven gaat beïnvloeden.

Hoe beïnvloedt de Volle Maan in Tweelingen Oprah Winfrey?

Wanneer de Volle Maan in het teken Tweelingen staat betekent dit dat de Volle Maan door het teken Tweelingen heen reist. Om uit te vinden hoe deze transit jouw leven beïnvloedt kijken we in onze geboortehoroscoop naar het huis dat over het teken Tweelingen regeert.

Als voorbeeld neem ik even de geboortehoroscoop van Oprah. Wanneer we naar Oprah haar geboortehoroscoop kijken dan zien we dat het teken Tweelingen (Gemini) over huis 5 en huis 6 heerst. Het maakt niet uit wat voor planeten in deze huizen staan. Je hebt te maken met deze levensgebieden in je leven en deze worden geleid door het teken Tweelingen.

De Volle Maan in het teken Tweelingen reist dus door Oprah haar 5e en 6e huis. Dit betekent dat ze de effecten van deze Volle Maan op deze levensgebieden zal voelen. Het vijfde huis regeert over onze creativiteit, onze speelsheid en de kinderen in ons leven. Het zesde huis gaat over ons werk en dienstbaarheid.

Dus deze Volle Maan in Tweelingen zal Oprah inspireren om via haar werk iets nieuws te creëren waarmee ze anderen van dienst kan zijn. De collectieve energie van Tweelingen zal ze die dag goed voelen, maar deze energie beïnvloedt haar dus het meest op deze 2 levensgebieden.

Hoe beïnvloedt deze Volle Maan mij?

Pak jouw geboortehoroscoop erbij. Zoek op over welke huizen het teken Tweelingen regeert. Deze 2 levensgebieden worden het meest beïnvloedt door de Volle Maan in het teken Tweelingen.

Zo kun je dit voor iedere Volle Maan doen. Het begrijpen van de huizen kost wat tijd, maar zo kun je dus wel een antwoord krijgen op de vraag ‘Hoe beïnvloedt deze Volle Maan mij?’.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je me altijd mailen of laat hieronder even een reactie achter. 

Wil je meer weten over de betekenis van Volle Maan? Ook daar heb ik een blog over geschreven. Je leest in dit artikel wat Volle Maan betekent. Wil je weten wanneer de volgende Volle Maan is? Op deze pagina vind je alle maanstanden. 

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

19 Reacties

 1. Julia de Boer

  Bedankt voor je heldere uitleg Leida! Astrologie is vrij nieuw voor me en ik had echt geen idee hoe dit zat. Dank je wel!

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Julia!

   Antwoord
 2. anouk

  Hoi Leida,

  De volle maan van 10 januari staat in kreeft. Mijn ascendant is kreeft. Wat zal het dan voor effect op mij hebben?

  groetjes Anouk

  Antwoord
  • Leida

   Hi Anouk,

   Wanneer jouw Maanteken Kreeft is dan zul je deze Volle Maan in Kreeft extra intens beleven. Dit staat los van je ascendant.

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
   • anouk

    Hoi Leida,

    maanteken is iets anders als ascendant toch? of begrijp ik het verkeerd.
    Dank voor je antwoord!

    Antwoord
    • Leida

     Hi Anouk,

     Ja, je Maanteken is iets anders dan je Ascendant. Je Maanteken geeft de positie van de Maan in een teken aan op het moment dat jij geboren bent. Je Ascendant is het opkomende teken aan de oostelijke horizon op het moment dat je geboren bent.

     In principe is het zo dat wanneer jouw Maanteken bijvoorbeeld Kreeft is, dat je een Volle Maan in het teken Kreeft hoogstwaarschijnlijk extra intens beleeft. Hetzelfde geldt voor als je Zonneteken (je Sterrenbeeld) Kreeft is.

     Maar het kan wel zijn dat jij behalve je Ascendant ook nog wat planeten in het teken Kreeft hebt staan of dat de Maan wat aspecten maakt met bijvoorbeeld je Ascendant in Kreeft en dat jij deze Volle Maan ook extra goed voelt.

     Je zou dit jaar bijvoorbeeld een dagboek bij kunnen houden en noteren hoe jij je voelt tijdens iedere Volle Maan.

     Ik hoop dat het zo iets duidelijker is en anders hoor ik het graag! 🙂

     Antwoord
 3. Petra

  Hoi Leida,
  Mijn zonneteken is Steenbok, en mijn maanteken tweelingen.
  Ben erg benieuwd wat voor effect dit voor mij heeft.
  Ik ben mij inmiddels ook aan het verdiepen in de Astrologie.
  Groet, Petra

  Antwoord
  • Leida

   Hi Petra,

   Wat een mooie tekens! Mijn middelste zoontje heeft precies het omgekeerde. Zon in Tweelingen en Maan in Steenbok.

   Wanneer jouw Zon in Steenbok staat dan zul je de energie van deze Volle Maan extra goed kunnen voelen. Ook de vorige Volle Maan in Tweelingen zal waarschijnlijk extra intens voor jou zijn geweest, omdat Tweelingen je Maanteken is.

   Als je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief, dan ontvang je vanavond een e-mail met een beschrijving van de energie die je morgen (tijdens Volle Maan) en wellicht ook al vandaag goed kunt voelen.

   Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
 4. Henny Hogemans-Ziggers

  Heel interessant en boeiend om te lezen, en helder!
  Ik ga het nog opnieuw lezen, groet van Henny.

  Antwoord
  • Leida

   Dank je wel voor je reactie Henny! Leuk! En mocht je nog vragen hebben, dan kan je me altijd mailen!

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
 5. Jeroen

  Hallo Leida,
  Wanneer ik wil werken met de energie van de maan, moet ik opzoek naar het huis waar de maan op dat moment staat ten opzichte van mijn teken. Nu vraag ik me af; is dat ten opzichte van mijn sterrenbeeld of ten opzichte van mijn ascendant?
  Voorbeeld. De komende volle maan staat in Leeuw. Mijn sterrenbeeld is tweeling, mijn ascendant kreeft. Ik heb opgezocht dat tweeling in leeuw in het 3e huis staat en kreeft in leeuw in het 2e huis. Werk ik komende volle maan dan met de informatie uit het 3e of het 2e huis?

  Groeten Jeroen

  Antwoord
  • Leida

   Hi Jeroen,

   Bedankt voor je vraag!

   Wanneer je wil weten hoe de Volle Maan in Leeuw jou gaat beïnvloeden, zoek je eerst het teken Leeuw op in je geboortehoroscoop. Vervolgens kijk je over welke huizen Leeuw regeert. Dit zouden 2 huizen kunnen zijn.

   Ik hoop dat je er zo uitkomt! En anders mag je altijd even je geboortegegevens naar me mailen. Dan kijk ik even met je mee.

   Groeten,
   Leida

   Antwoord
   • Charline

    Ik heb ook diezelfde vraag van Jeroen maar het antwoord is mij nog niet helemaal duidelijk.
    Ik heb daar ook een tabel van waarbij bovenaan horizontaal het dierenriemteken staat waarin de maan (volle = nieuwe) staat en links verticaal jouw sterrenbeeld of ascendant in hetzelfde vakje.
    Mijn zonneteken is steenbok, mijn ascendant boogschutter. Welk 1van de 2 is van tel voor het bepalen can het Huis?

    Antwoord
    • Leida

     Hi Charline,

     Het eerste huis begint altijd bij je Ascendant. Dus jouw eerste huis staat in het teken Boogschutter.

     Hoop dat het zo duidelijk is!

     Groeten,
     Leida

     Antwoord
     • Charline

      Niet echt eigenlijk ☺️
      Daarover gaat niet echt mijn vraag.
      Ik wilde concreet weten ;
      27 april stond Volle maan in schorpioen.
      Met mijn zonneteken Steenbok is het het 11de Huis
      Met mijn ascendantteken Boogschutter is het het 12de Huis
      En nu concreet mijn vraag; is het het Huis van mijn zonneteken of is het het Huis van mijn ascendant waarnaar ik moet kijken om te weten op welk vlak die volle maan een invloed heeft op mij?

 6. Kitty

  Hallo Leida,
  Ik ben helemaal nieuw in deze materie en vind het heel interessant. Fijn en heel leuk dat je deze kennis voor ons open stelt, echt! Dank!
  Ik heb gisteren het plaatje ingevuld. Ik ben schorpioen, het maan symbooltje staat in schorpioen en gemini is verdeeld over mijn 1e en 12e huis.
  Wat betekent gemini in 1e en 12e huis? Blijft het maan symbool in schorpioen staan of verschuift dit maandelijks? En waar kan ik zien wat mijn ascendant is?
  Warme Groet, Kitty

  Antwoord
  • Leida

   Hi Kitty,

   Leuk dat je geïnteresseerd bent in je geboortehoroscoop! Je Zon en Maan staan dan beiden in Schorpioen. Je ascendant staat in Tweelingen. Jouw persoonlijke Maanteken blijft je hele leven hetzelfde.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Warme groeten,
   Leida

   Antwoord
 7. soraya

  hi Leida!

  Wat nou als je de teken van de volle maan niet hebt in je chart? Dus hijs leeg moet je dan naar iets anders kijken?

  liefs,

  soraya

  Antwoord
  • Leida

   Hi Soraya,

   Dat kan niet. Je hebt alle 12 astrologische tekens in je geboortehoroscoop. 🙂

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *