fbpx

Imre van Eijl

astroloog imre

“Als ik ooit weer terug ga in de Psychologie wil ik van betekenis zijn voor kinderen of werken met volwassenen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling.”

Dit zei ik jaren geleden toen ik na het behalen van mijn HBO-diploma tot Kunstzinnig Therapeut (2006) en de opleiding Psychologie, de psychologie en therapie liet rusten en verder aan het werk ging als Fotografe. Ik heb altijd een grote liefde en fascinatie gehad voor het begrijpen van de mens, van mijzelf en de verschillen en de eigenheid van mensen. Ik ben dan ook altijd met deze thema’s bezig gebleven door boeken te lezen en workshops en cursussen te volgen naast mijn werk als fotografe.

Ondanks mijn grote interesse kon ik mijn eigen vorm niet vinden op het gebied van de psychologie (ik wilde niet naar de hokjes maar naar de kern), totdat ik mij meer ging verdiepen en scholen in de Astrologie. Mijn vader had lang geleden een Astrologie-opleiding gedaan en had een boekenkast vol met allerlei Astrologieboeken. Hoewel ik met Astrologie om mij heen ben opgegroeid had ik me er nooit echt goed in verdiept. Ik ben begonnen met de lesboeken van mijn vader en gek genoeg was het alsof ik deze taal al sprak en het daardoor in sneltreinvaart eigen kon maken. Ik heb in korte tijd bergen met boeken verslonden, een map vol horoscopen van mensen uit mijn omgeving verzameld en ben gaan leren, gaan uitzoeken, gaan puzzelen, informatie gaan verzamelen en samenvoegen, gaan schrijven en gaan ontdekken. Er vielen zo veel puzzelstukjes op hun plek.

De Astrologie gaf mij de tools die tot nu toe ontbraken om een voor mij passende vorm te vinden om mee te werken. Met deze tools kom ik bij de bron, dieper, en vooral veel persoonlijker, dan waar ik met Psychologie kon komen. De Astrologie bracht me terug bij mijn ‘oude liefde’ en bij een nieuw avontuur.

Ik wilde niet alleen duidingen geven, ik wilde dat mensen de informatie die ik uit hun horoscoop kon lezen zouden kunnen herkennen, integreren, begrijpen en kunnen toepassen. Ik wilde meer de dialoog aangaan in plaats van een eenzijdige duiding. Om me nog meer te ontwikkelen als coach heb ik, met veel plezier, de coachopleiding gevolgd bij Adriaan Hoogendijk.

Werken zonder Astrologie zou voelen als een handicap. Ik laat me niet sturen door een horoscoop, ik blijf altijd kijken en checken bij de cliënt. Ik weet immers niet wat iemand met zijn aanleg heeft gedaan. Een geboortehoroscoop laat mij de wortels zien, de kern waaruit gedrag en overtuigingen zijn gegroeid. Door je terug te brengen bij de kern kunnen er vervolgens nieuwe overtuigingen, nieuw gedrag en nieuwe ervaringen groeien.

Imre de Jong – van Eijl (1985) is Astroloog en Coach. Met de kennis en inzichten uit verschillende Astrologische stromingen geeft ze persoonlijke horoscoopduidingen en consulten en begeleid ze mensen met één of meerdere sessies in de fase waarin ze zich bevinden of in de relaties binnen het gezin. In haar duidingen geeft ze inzicht in je binnenwereld door je je innerlijke team te tonen met de bijbehorende behoeftes, kwaliteiten en dynamiek. Imre werkt vanuit haar praktijk in Delft, BLOOM – Hof van Zelfontwikkeling. Voor meer informatie kun je terecht op haar site www.bloomhofvanzelfontwikkeling.nl of contact via imre@bloomhofvanzelfontwikkeling.nl