fbpx

Jupiter conjunct Uranus – 21 april 2024 – De grootste astrologische gebeurtenis van 2024

Misschien heb je wel gemerkt dat de laatste paar weken intens, emotioneel en misschien wel wat vermoeiend waren en dat is niet alleen omdat de lente altijd zo’n drukke tijd is. Het ligt ook aan alles wat er op dit moment gebeurt in de kosmos. Mercurius die Retrograde loopt, eclipsseizoen en op 21 april de belangrijkste astrologische gebeurtenis van het jaar: de Jupiter-Uranus conjunctie.

 Wanneer twee planeten op exact hetzelfde punt aan de hemel samenkomen zeggen we in de astrologie dat ze conjunct staan. Sneller bewegende planeten, zoals Mercurius en Venus, vormen vaak conjuncties, maar het is veel zeldzamer dat langzamere, buitenste planeten, zoals Jupiter en Uranus, samenkomen. Jupiter en Uranus staan slechts 1x in de 14 jaar samen.

jupiter-uranus conjunctie

De betekenis van Jupiter en Uranus

Maar wat betekent deze samenstand nu? Daarvoor is het eerst handig dat je weet waar Jupiter en Uranus voor staan in de astrologie. Jupiter wordt ook wel de planeet van geluk genoemd. Jupiter staat voor hoop, geloof en groei. Het is de planeet van expansie en ontwikkeling. Jupiter verruimt onze horizon en heeft een drang tot uitbreiden, uitdijen, vermeerderen en vergroten.

De invloed van Jupiter uit zich ook in geloof, vertrouwen en optimisme. Hierdoor kunnen we verder en durven we vooruit te kijken naar ongekende mogelijkheden. Planeet Jupiter is toekomstgericht, maar kan ons ook een blind vertrouwen geven. Hij stelt ons in staat verder te kijken dan onze neus lang is en verbanden te zien. Daarom behoren religie en filosofie ook bij Jupiter. Hij geeft de geestelijke en religieuze behoefte in de mens aan.

Uranus is de planeet van vernieuwing en verandering. Uranus heeft de neiging om al dat wat vastzit los te maken, zoals vastgeroeste ideeën of dagelijkse gewoonten. Uranus breekt dingen graag af om iets nieuws te creëren. Die verandering kan heel snel en plotseling gaan en je hierdoor een onveilig gevoel geven. Hij creëert chaos en dat doet hij niet voor niets. Hij wil graag dat we nieuwe wegen zoeken die beter bij ons passen.

Uranus zet dingen op zijn kop. Hij stimuleert ons ons leven te leiden op onze eigen manier en laat je voelen dat je excentriek en uniek mag zijn. Hij irriteert, prikkelt, verstoort, destabiliseert en schudt de status quo op.

Eigenschappen sterrenbeeld Steenbok

De betekenis van de Jupiter-Uranus conjunctie

Jupiter en Uranus zijn beide planeten die te maken hebben met verandering, vernieuwing, vrijheid en groei. Als zij samenkomen ontstaat er een krachtige impuls om met oude zaken te breken en nieuwe wegen in te slaan. Ze geven ons een noodzakelijke duw richting de toekomst. Tijden keren en kansen bloeien op verrassende plaatsen. Als een bliksemschicht die plotseling een donker landschap verlicht, kunnen deze eureka momenten zowel angst als ontzag veroorzaken. Snelle verandering, of die nu positief of negatief is, kan destabiliserend zijn. Gelukkig zal deze keer deze conjunctie plaatsvinden in Stier, het stabiele aardeteken dat zelfs de meest dramatische groeispurten grondt.

Omdat ze momenteel door het teken Stier reizen, zal hun invloed vooral zichtbaar zijn op het gebied van landbouw, milieu en klimaat, financiën, materiële zaken, maar ook op het gebeid van normen en waarden, principes, gewoontes en zekerheden. De nood om iets voor het klimaat te doen is nog nooit zo hoog geweest en misschien zal dit moment het collectief stimuleren om te innoveren en om op een creatieve manier de problemen op te lossen.

Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van schoonheid en genot, dus we zouden ook een revolutie kunnen waarnemen in mode, film en de kunsten.

jupiter en uranus

Wat is er eerder gebeurd toen Jupiter en Uranus een conjunctie maakten?

Ongeveer iedere 14 jaar ontmoeten Jupiter en Uranus elkaar, maar het is de afgelopen 1000 jaar slechts 5 keer (1015-1016, 1098-1099, 1181, 1858 en 1941) voorgekomen dat ze in het teken Stier stonden en dat gaat ook niet meer gebeuren tot 2107.

De laatste keer dat ze samen stonden in Stier was dus in 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze periode traden vrouwen op tot de beroepsbevolking op een manier die nog niet eerder was voorgekomen. Ze namen de banen over die door soldaten waren achtergelaten. Naarmate meer vrouwen historisch door mannen gedomineerde beroepen overnamen, zoals het produceren van wapens in fabrieken of het besturen van brandweerwagens en ambulances, werden vakbonden onder druk gezet om te pleiten voor gelijke beloning.

De schokkende, Uranische omwenteling van oorlog opende de weg voor vrouwen om grote vooruitgang te boeken op het gebied van feminisme, hoewel dergelijke vooruitgang verre van intersectioneel was. Vrouwen van kleur hadden al lang voor de Tweede Wereldoorlog deelgenomen aan de beroepsbevolking, maar inkomensongelijkheid bleef bestaan langs raciale lijnen, zoals vandaag de dag nog steeds bestaat.

Sinds 1941 is er veel veranderd, maar gelijkheid op de werkvloer blijft nog steeds een belangrijk punt. Daarnaast heeft de pandemie gezorgd voor een nog snellere ontwikkeling van technologie en het werken op afstand. Inflatie, de stijgende kosten van levensonderhoud, de vooruitgang van kunstmatige intelligentie en voortdurende economische ongelijkheid kunnen leiden tot grote rebellie (Uranus).

Naast de grote vooruitgang op het gebied van feminisme en arbeidsrechten, zorgde de Jupiter-Uranus conjunctie van 1941 ook voor ingrijpende technologische vooruitgang. Dat jaar voltooide Konrad Zuse de eerste computer ter wereld in Duitsland. Bekend als de Z3, was deze volledig automatische digitale computer ontworpen om de aerodynamica van vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog te verbeteren. Hoewel de oorspronkelijke Z3 werd vernietigd tijdens het geallieerde bombardement op Berlijn, baande de uitvinding de weg voor het digitale tijdperk.

 

jupiter uranus conjunctie

Hoe werkt deze Jupiter-Uranus conjunctie voor jou persoonlijk uit?

Deze Jupiter-Uranus conjunctie kan een uniek moment zijn in je persoonlijke leven. Je kunt veranderingen verwachten, verassingen, kansen en mogelijkheden om een nieuwe richting in te slaan die je persoonlijke groei ondersteunen. Je kunt moed en vertrouwen voelen om een grote stap te zetten door projecten en ideeën die je al lang na aan het hart liggen aan te pakken en in de praktijk te brengen.

Je voelt een vernieuwde impuls en wordt meer ondernemend, want Jupiter en Uranus hebben één ding gemeen: ze zijn niet geïnteresseerd in het verleden, maar uitsluitend in de toekomst, in wat voor ons ligt. Dit wakkert je ondernemingsgeest aan en zet aan tot het verkennen van een nieuwe horizon.

Maar het vraagt ook de nodige moed om initiatieven te nemen, want vaak kunnen we met deze conjunctie nog niet overzien welke consequenties onze acties hebben. Als je goed geaard bent en je bewust bent van de realiteit en de feiten, kan deze conjunctie je vleugels geven om succesvol nieuwe wegen in te slaan. Maar wanneer je jezelf overschat en de realiteit niet onder ogen ziet, loop je het risico een luchtkasteel te bouwen, en is het gedoemd om te mislukken. In plaats van onrealistische plannen te maken is het daarom van groot belang om ondanks al het enthousiasme wat je misschien nu voelt, je voeten stevig op de grond te houden.

Je kunt je eigen horoscoop onderzoeken om te kijken waar je deze energie gaat voelen. De conjunctie gaat plaatsvinden op 21° Stier, dus je zoekt hiervoor 21° Stier op in je horoscoop en kijkt met welk huis of huizen dit punt is verbonden. Dit levensgebied, of deze levensgebieden, zullen bij jou beïnvloedt gaan worden door deze samensmelting van Jupiter en Uranus.

Heb je planeten of gevoelige punten staan tussen 19° en 27° Stier? Dan zal je deze krachtige, assertieve energie extra intens voelen.

Geen idee hoe je deze informatie koppelt aan je eigen horoscoop, maar wil je wel graag weten hoe deze conjunctie nu voor jou persoonlijk uitwerkt?

Speciaal voor jou schreef ik een e-boek waarin alle betekenissen helemaal staan uitgeschreven. Je kunt in dit e-boek dus heel simpel opzoeken hoe deze conjunctie precies voor jou uitwerkt.

Het e-boek kost 7 euro en kun je bestellen via deze link.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *