fbpx

Maancirkels

’When women come together, magic happens’’

Maancirkels waren tot de heksenverbrandingen heel normaal en zijn ook nu weer volop in opkomst. Je ziet dat vrouwen van Brazilië tot Amsterdam weer bij elkaar komen om te zingen, lachen, huilen en praten.

Van oudsher is een Maancirkel alleen bedoeld voor vrouwen, omdat deze samenhangt met onze menstruatie en seksualiteit. Zo bestaat een Maancyclus net als een menstruatiecyclus uit 28 dagen. Als je helemaal synchroon zou lopen met de Maan en je eigen natuur, dan zou je tijdens een Nieuwe Maan menstrueren en tijdens een Volle Maan ovuleren. Een Maancirkel was vroeger dus een plek waar vrouwelijkheid, vruchtbaarheid en seksualiteit werd geëerd en gevierd.

Tegenwoordig is het vrouwelijk lichaam of vruchtbaarheid niet meer het belangrijkste van een Maancirkel. Eerder het feit dat vrouwen zelf een plek creëren, waar gevoelens, kwetsbaarheid en emoties niet als een zwakte worden gezien. Een plek waar vrouwelijkheid juist op een voetstuk wordt gezet. In een Maancirkel komen vrouwen bijeen en delen ze wat hen op dat moment bezighoudt zoals balans zoeken tussen werk en het moederschap, een nieuwe stap in een carrière of verdriet om een scheiding.

Het is een plek waar vrouwen zacht mogen zijn. Waar ze even niet sterk hoeven te zijn. Waar ze even geen beeld van zichzelf hoeven hoog te houden. Een plek waar vrouwen elkaar kracht geven. En ik denk dat daar in onze individuele, westerse cultuur waar de mannelijke energie voornamelijk de boventoon voert, veel behoefte aan is.

Maancirkels in Nederland

Hierdoor vind je een overzichtskaart van Nederland met plaatsen waar vrouwen regelmatig een Maancirkel houden. Als ik weet dat ze een Maancirkel organiseren dan plaats ik dit in de Maancirkel Agenda. Je kunt hen ook volgen of een berichtje sturen met de vraag wanneer de volgende cirkel is.

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten tijdens een Maancirkel? Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar meestal is er een reiniging (dmv salie), wordt er verteld over de energie die speelt, 1 of meerdere meditaties, wordt er geschreven, gepraat en soms nog een kaart getrokken. 

Mocht jij nu zelf een Maancirkel organiseren, stuur dan even een e-mailtje naar leida@astrologyrocks.nl. Dan plaats ik je erbij.

Maancirkel Agenda

1. Leida – AstrologyRocks – Hem (NH)  – AstrologyRocks.nl –  15 augustus 2020 – Volle Maan Cirkel 19.30 uur

2. Jolanda – Hillegom (ZH) – Be a Health Warrior – steenseljvan@gmail.com

3. Fenna Bolkestein – Eersel – Praktijk Tala – Website: https://www.praktijktala.nl

4. Anne van Leeuwen – Capellle aan de IJssel – Yoga Geeft Energie – Website: https://www.yogageeftenergie.nl/vrouwen-maancirkel/

5. Erika van Es – Utrecht – Website: https://www.erikavanes.nl 

6. Landa Penders – Vlaardingen – Website https://www.landapenders.com/goddess-circle 

7. Marieke van Soest van M’s Coaching  – Vaassen – https://www.mscoaching.nl