Maansknopen cursus: ontdek jouw persoonlijke zielsmissie

Krijg inzicht in waar jouw ziel vandaan komt en waar jouw ziel naartoe wil bewegen.

Deze online cursus nodigt je uit om dieper te duiken in de levensweg van jouw ziel, zodat je eindelijk ontdekt wat je hier werkelijk komt doen.

.

 

Waarom ben ik hier eigenlijk?

Iedereen vraagt zich dit op een bepaald punt in zijn leven wel eens af. Noem het de quarterlifecrisis, het dertigersdillemma, de midlifecrisis of gewoon een nieuwe levensfase waarin alles even onduidelijk is en je je afvraagt:

 • Waarom ben ik hier eigenlijk?
 • Wat is het doel van mijn leven?
 • Wat kom ik hier leren?
 • Wat geeft mijn leven richting en vervulling?

Uiteraard kun je deze vragen op verschillende manieren onderzoeken, maar de astrologie heeft hier ook een prachtig instrument voor namelijk in de vorm van de Maansknopen.  

“Astrologie is één van de mooiste en diepzinnigste methodes om jezelf beter te leren begrijpen.”

Waar staan de Maansknopen voor?

De Maansknopen kun je vinden in jouw geboortehoroscooptekening. De Maansknopen worden in de astrologie ook wel de richtingaanwijzers van de ziel genoemd. 

Aan de hand van de Zuidelijke Maansknoop ontdek je welke ervaringen en automatische gedragingen je ziel heeft meegenomen uit het verleden (vorige levens). De Zuidelijke Maansknoop staat voor wat je al beheerst, wat je al weet en waar je comfortabel mee bent. Je Zuidelijke Maansknoop staat dus ook voor je talenten en kennis.

De Noordelijke Maansknoop staat voor de lessen die je ziel in dit leven wil leren, de kwaliteiten die je wil ontwikkelen en de groei die je wil doormaken.

De Maansknopen zijn als een spiritueel kompas en wijzen je de weg naar je hoogste potentieel. Ze zijn een prachtig instrument om inzicht te krijgen in jouw unieke levenspad. 

Waarom deze cursus over de Maansknopen?

In de afgelopen jaren dat ik als astrologe horoscopen duid heb ik altijd gemerkt dat wanneer ik over de Maansknopen begon, mensen op het puntje van hun stoel gingen zitten en met veel interesse luisterden naar wat hun ziel meebracht naar dit leven en waar hun ziel in wilde ontwikkelen en groeien.

Het is meerdere keren gebeurd dat mensen emotioneel raakten, of zelfs moesten huilen, wanneer ik vertelde wat ze hier nu eigenlijk op aarde kwamen doen. Het gaf rust, acceptatie en richting.

Want zodra je meer inzicht krijgen in jouw unieke missie en patronen, kun je hier bewust mee aan de slag gaan. En dit is alvast het halve werk.

Mensen die hun missie leven herken je zo. Ze stralen iets onaantastbaars uit, ze zijn niet van hun stuk te brengen. Ze zijn enthousiast en aanstekelijk in de vreugde die ze verspreiden. Ze leven gedreven vanuit hun passie en zijn vervuld.

En vooral: ze weten precies waarmee ze bezig zijn. Ze gaan mee met de stroom van het leven en zwemmen er niet tegenin. Ze voelen een bepaalde rust en vervulling in hun leven.

In deze cursus gaan we stap-voor-stap de missie van jouw ziel ontdekken. Zodat jij je eigen unieke plek, die vanaf je geboorte op je wacht, kunt ontdekken en innemen en vanuit daar jouw licht over de wereld kan schijnen.

 

Na het volgen van de cursus heb jij meer inzicht in:

 • Je automatische, onbewuste en instinctieve gedrag.
 • Je comfortzone, het levensgebied wat vertrouwd en veilig voelt.
 • Je talenten en kennis die je uit het verleden mee hebt genomen naar dit leven.
 • Eigenschappen waar je in mag groeien en ontwikkelen
 • Je effortzone, het levensgebied waar je je mag ontwikkelen en groeien.

Je raakt vertrouwt met het verlangen van je ziel en met je oude patronen die wellicht in de weg zitten. Je doorziet dit mechanisme en dat is alvast het begin.

Wat krijg je bij deze cursus over de Maansknopen?

✓ Toegang tot een online cursus met 9 modules

✓ Ruim 17 video’s met Maansknopen kennis

✓ 1 Maansknopen basishandboek met uitleg over de astronomie, geschiedenis en betekenis (48 pagina’s)

✓ 1 werkboek met werkbladen waarmee je je kennis kunt testen (40 pagina’s)

✓ 1 uitwerkingenboek waarin de uitwerking van de Maansknopen in de tekens en huizen helemaal is uitgeschreven

✓ Een geboortehoroscooptekening uit astrologisch programma Solar Fire

✓ Toegang tot het besloten FB account waarin je contact kunt maken met andere cursisten

✓ Begeleiding van een ervaren astrologe

”Ik vond het tot nu toe de meest duidelijke online cursus die ik heb gevolgd. Genoeg informatie, niet teveel en niet te weinig. Leida heeft een hele aangename stem en ze legt alles op een zeer duidelijke manier uit. Ook helpt ze je graag als er iets niet duidelijk is.

Alles is een mooi geheel en de werkboeken zijn knap en overzichtelijk uitgewerkt. Je krijgt naast je geboortehoroscooptekening ook een mooi overzichtje van keerpunten in je leven (progressieve nieuwe- en volle manen). Dit is samen met de toegevoegde meditatie een echte meerwaarde!

Ik heb al veel opgezocht over astrologie, maar de Maansknopen daar werd vaak over heen gekeken of zeer beperkt op ingegaan. Het is me nu veel duidelijker geworden, waarvoor dank want het intrigeerde me enorm. Ook heb ik meer duidelijkheid gekregen over mijn karmische pad.

Ik raad deze cursus dan ook aan bij iedereen die zichzelf graag wilt verdiepen in de maansknopen!

Carolien van Eyck

“Na al eerder een cursus bij Leida te hebben gevolgd, volgde ik ook de Maansknopen cursus met nieuwsgierigheid. Ik vind astrologie heel interessant, maar ook groots en vaag. Leida wist ook dit onderwerp weer makkelijk uit te leggen. Het is een hele complete cursus met uitleg video’s, oefeningen, werkboek etc. Er zit zelf een meditatie bij!

Wat ik mooi vind om te zien als coach zijnde, is dat het niet alleen maar gaat over de ‘wat’ in de cursus, maar vooral ook over de ‘hoe’, dus wat kun je ermee en daartoe ook echt oefeningen.

Ik heb weer nieuwe dingen geleerd over astrologie en bevestiging gekregen over herkenbare dingen die ik nu beter kan ‘duiden’. Het blijft toch bijzonder als wat je tegenkomt in je leven ook echt terug te vinden is in je horoscoop.

Marielle, thegreenguide.nl

“Ik vond de Maansknopen heel helder en duidelijk. Leida legt alles goed uit.

Wat betreft mijn eigen inzichten is het een ontzettend leuke ervaring geweest. Veel van wat er uit kwam is erg herkenbaar, zowel over vroeger als over nu, en ook wel een stukje toekomstplannen. Omdat ik al een aantal jaren bezig ben met persoonlijke en spirituele groei en ik startend ben als lifecoach is dit een prachtige aanvulling.’’

Tahné Smits

Waar bestaat deze cursus uit?

Module 1 : Inleiding

In deze module word je welkom geheten, wordt het doel van de cursus duidelijk gemaakt en leg ik je uit hoe deze cursus werkt.

10 min.

Module 2 : Maansknopen in de horoscoop

In deze module wordt uitgelegd waar een geboortehoroscoop uit bestaat en waar je de Maansknopen in de horoscoop kunt vinden.

7 min.

Module 3 : Astronomie van de Maansknopen

In deze module leer je wat Maansknopen nu eigenlijk zijn, hoe Zons- en Maansverduisteringen ontstaan en wat het verschil is tussen de Ware- en Gemiddelde Maansknoop.  

12 min.

Module 4 : Geschiedenis & mythes

 In deze module leer je alles over de verschillende benaderingswijzen in de geschiedenis en de mythische betekenis van de Maansknopen. 

16 min.

Module 5 : De betekenis van de Maansknopen

Deze module gaat dieper in op de betekenis van de Noordelijke- en de Zuidelijke Maansknoop en hoe je hier evenwicht of een balans tussen kunt vinden. 

15 min.

Module 6 : De betekenis van de Maansknopen in de tekens

Deze module legt uit waar de Maansknopen in de dierenriemtekens voor staan. 

7 min.

Module 7 : De betekenis van de Maansknopen in de huizen

Deze module legt uit waar de Maansknopen in de huizen voor staan. 

9 min.

Module 8 : Planeten conjunct de Maansknopen

In deze module wordt uitleg gegeven over planeten die conjunct je Maansknopen staan. Daarnaast ga je aan de slag met een eindduiding van je Maansknopen, kun je een meditatie doen en staan er reflectievragen voor je klaar. 

18 min.

Module 9 : Jouw Maansknopenpad

In deze module ga je aan de slag met de progressieve Volle- en Nieuwe Maan en ontdek je wat belangrijke keerpunten waren in jouw leven. 

18 min.

Wie ben ik?

Ik ben Leida, 37 jaar en moeder van drie zonen. Ik ben afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar tijdens mijn studie al begonnen met ondernemen. Ruim acht en een half jaar heb ik mijn eigen succesvolle onderneming Hipinderegen.nl (gezien in Libelle, Cosmopolitan etc.) gerund.

In 2015 kreeg ik van mijn peettante een astrologisch consult cadeau. Ik was werkelijk waar verbijsterd door wat deze astrologe mij kon vertellen over mijn karakter en verleden.

Eenmaal thuisgekomen wilde ik direct meer weten over astrologie en ging op zoek naar cursussen, blogs en boeken om meer te leren over dit fascinerende vakgebied.

Maar de boeken die ik vond waren oppervlakkig of juist oud (geschreven op typemachine) en heel diepzinnig en de cursussen en opleidingen waren op incourante dagen of aan de andere kant van Nederland.

Waarom waren er geen moderne, praktische boeken of (online) cursussen over deze fantastische pseudowetenschap?

Na de verkoop van mijn bedrijf Hipinderegen.nl besloot ik hier zelf mee aan de slag te gaan en me volop op de astrologie te storten. Ik kreeg privéles in de psychologische astrologie, volgde daarnaast workshops en cursussen via de AstrologyUniversity en verslond tientallen astrologische boeken. Momenteel volg ik de 5-jarige Beroepsopleiding tot Astrologe bij Ishtar (zit nu in mijn laatste jaar), heb ik iedere twee weken les en leer ik ook alles over transits, progressies en synastrie.

Dit alles met het doel om uiteindelijk deze eeuwenoude astrologische kennis op een moderne en praktische manier te delen met vrouwen zoals jij en vrouwen te helpen om zichzelf beter te begrijpen en keuzes te leren maken die echt bij hen passen.

Deze cursus is geschikt voor jou als…

•  je een beginner bent op het gebied van astrologie. Ik heb de cursus zo gemaakt dat ook mensen die nog niets van astrologie af weten de cursus kunnen volgen. 

• je al wat langer met astrologie bezig bent, maar nog wat meer verdieping zoekt op het gebied van de Maansknopen.

• je veel bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en je je leven graag bewust creëert. Je vindt het leuk om je in jezelf te verdiepen en om nieuwe dingen te ontdekken over jezelf.

• je gelooft en vertrouwt dat een investering in jouw persoonlijke ontwikkeling de beste manier is om je geld uit te geven, omdat het altijd weer naar je terugkomt.

 

“Ik wil leren hoe ik mijn eigen Maansknopen kan duiden en meer inzicht krijgen in mijn zielsmissie.”

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deze cursus over de Maansknopen?

De video’s duren bij elkaar ongeveer 1,5 uur. De meditatie die bij deze cursus hoort duurt een kwartier en met het maken van de opdrachten ben je ook nog ongeveer 1 uur kwijt.

Is deze cursus ook geschikt voor beginners?

Ja, zeker! Ik heb de cursus zo gemaakt dat ook wanneer je nog niets van astrologie afweet, je deze cursus prima kunt volgen.

Ik ben op zoek naar verdieping op het gebied van de Maansknopen. Is deze cursus ook geschikt voor mij?

Ja, zeker! In module 3 en 4 ga ik uitgebeid in op de astronomie van de Maanskopen en behandel ik bijvoorbeeld ook het verschil tussen de Gemiddelde- en Ware Maansknoop. Ook leg ik meer over de verschillende benaderingen in de geschiedenis en over de mythische betekenis.

Deze cursus is dus ook zeker interessant voor mensen die al langer met astrologie bezig zijn, maar nog wat meer verdieping zoeken op het gebied van de Maanskopen.

Hoe lang heb ik toegang tot al het materiaal?

Je hebt een jaar lang toegang tot al het materiaal.

Is deze cursus zweverig?

Nee, absoluut niet. De cursus is speciaal gemaakt om het toegankelijk te maken voor iedereen. De cursus is gemaakt door een vrouw die met beide benen op de grond staat, die getrouwd is met een West-Friese nuchtere man en die dit typt vanaf haar Mac Book. 

Inkijkexemplaren E-boeken

Hieronder vind je twee inkijkexemplaren. Eén van het basisboek en één van het werkboek. Deze inkijkexemplaren bestaan uit een aantal voorbeeldbladzijden. Als je de cursus gaat volgen ontvang je de complete e-boeken (Basisboek 48 pagina’s  + Werkboek 40 pagina’s). Klik op de afbeeldingen om een inkijkexemplaar te downloaden.

 

Maansknopen Basisboek
werkboek maansknopen cursus

Voorbeeld van een les

Wat zijn de reacties en ervaringen van anderen?

Deze cursus is ondertussen door meer dan 120 mensen gevolgd. Gedurende de cursus mail ik altijd iedereen of het lukt met de cursus en na afloop vraag ik wat ze van de cursus vonden.  Hieronder lees je enkele reacties.

maansknopen review
maansknopen cursus review2
britta review maansknopen
maansknopen review
review van jeanette
maansknopen cursus review2
review maansknopen
maansknopen cursus review
review maansknopen nummer 36

Hoe werkt deze cursus?

  1. Na aanmelding ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je in kunt loggen op een online leeromgeving waar je 9 modules, 17 video’s en 3 e-boeken vindt.
  2. Je mailt je geboortegegevens en ontvangt jouw geboortehoroscooptekening + een lijstje met data waarop keerpunten (progressieve Volle-en Nieuwe Manen) in je leven worden aangegeven.
  3. Je gaat op je eigen tempo aan de slag en hebt een jaar lang toegang tot al het materiaal.
  4. Heb je gedurende de cursus vragen of loop je vast? Dan kan je die naar mij mailen of aan elkaar stellen in de Facebookgroep. Ik antwoord altijd binnen 48 uur, zodat je snel weer verder kunt.

Waarom deze cursus uniek is?

 • In de cursus combineer ik mijn West-Friese nuchterheid met de eeuwenoude astrologische kennis. Je leert hierdoor op een moderne, toegankelijke manier stap-voor-stap jouw eigen Maansknopen duiden. Dus zonder zweverig gedoe, maar juist praktisch en to-the-point.
 • Je krijgt begeleiding van een ervaren astrologe en kunt ten allen tijde je vragen mailen. Ik maak zelf je geboortehoroscooptekening voor jou en sta voor je klaar mocht je hulp nodig hebben.
 • In tegenstelling tot vele andere astrologische cursussen stimuleer ik je om zelfstandig en creatief te denken. Je leert om niet klakkeloos iets over te nemen uit een astrologisch receptenboek, maar om zelf de symbolen te combineren en te interpreteren.
 • Je gaat aan de slag met je eigen Maansknopen. In tegenstelling tot vele andere astrologische cursussen waarin ze aan de slag gaan met Maansknopen van beroemde mensen, ga je in deze cursus werken met je eigen geboortehoroscoop en leer je dus om je eigen Maansknopen te duiden.

Ja, ik wil meer leren over mijn Maansknopen!

 

Ik wil mijn eigen Maansknopen leren duiden. Hierdoor krijg ik inzicht in waar mijn ziel vandaan komt en waar mijn ziel naar toe wil bewegen. Ik heb zin om diep in de levensweg van mijn ziel te duiken en te ontdekken wat ik hier werkelijk kom doen.

Maankalender 2022 - zandkleur - a3 poster

Klaar om meer over je Maansknopen te leren?

1. Klik op de gele knop om naar de aanmeldknop te gaan.

2. Vul jouw gegevens in.

3. Betaal gemakkelijk met Ideal of Creditcard.

4. Per e-mail ontvang je inloggegevens voor de e-learning omgeving.

5. Je krijgt een jaar lang onbeperkt toegang tot alle inhoud.

Nu tijdelijk van € 149,– voor € 99,-

Heb je nog vragen?

Wil je weten of deze Maansknopen cursus iets voor je is?
Stuur even een e-mailtje naar leida@astrologyrocks.nl

© AstrologyRocks.nl