fbpx

Maanteken berekenen in een handomdraai

Het teken waar de Zon in stond toen jij geboren werd (je sterrenbeeld), is niet het enige belangrijke teken die jouw karakter bepaalt. Naast de Zon zijn er nog 9 andere planeten (voor het gemak noemen we de Zon en de Maan ook even planeten) die bepalen hoe jij in elkaar zit. Eén van die belangrijke innerlijke ‘planeten’ is de Maan. Hieronder leg ik je eerst uit waar je Maanteken in je geboortehoroscoop voor staat. Vervolgens kun je je maanteken berekenen door onderaan deze pagina je naam en e-mailadres in te vullen. Ik stuur je dan automatisch een .pdf waarin ik je uitleg hoe je je Maanteken kunt achterhalen. Hierdoor weet je binnen een paar minuten jouw Maanteken. 

De Zon staat voor jouw individualiteit, je kenmerkende stijl. Dat wat je in je diepste wezen bent. Als je het pad van jouw Zon bewandelt, dan word je het gelukkigst. De Zon weerspiegelt het bewuste gedrag, het jezelf zijn. Het worden wat je in wezen bent.

De Maan staat voor je emoties, instincten, het onbewuste. Waar de Zon je wil representeert, staat de Maan voor jouw instinctieve reactie.

De Maan laat je kant zien die reageert voordat je de tijd hebt om na te denken. Wanneer we in een situatie verkeren waarin we ons onzeker voelen, niet op ons gemak, dan treedt heel snel ons ‘maangedrag’ op de voorgrond. Ook vervallen we onbewust in ons ‘maangedrag’ als we niet lekker in ons vel zitten of moe zijn en er weer bovenop proberen te krabbelen. Vaak reageer je eerst met je Maan (onbewust) en daarna pas met je Zon (bewust).

Je Maan persoonlijkheid wil je vaak ook verborgen houden. Mensen keuren instinctief gedrag meestal af. We vinden het primitief, dierlijk gedrag. Dus in sommige opzichten is je Maan persoonlijkheid ook een deel van jezelf wat je storend vindt. Het is je innerlijke kern, die haat en jaloezie voelt, angstig is en fantasieën heeft die je zelf ook vaak wil ontkennen.

Maar het is ook je Maankant die spontaan plezier kan voelen en kan uiten. De kant die reageert op emotionele stimulatie. Het is de kant van jou die kan genieten van de kleine, mooie dingen van het leven zoals de geur van bloemen, het zonlicht wat op je gezicht valt en de lach van een kind. De Maan is onlosmakelijk verbonden met jouw reactie op je omgeving, omdat ze over de vijf zintuigen (reuk, tast, gehoor, smaak en zicht) regeert.

De Maan in jouw geboortehoroscoop beïnvloedt de Zon (sterrenbeeld) in jouw geboortehoroscoop. Zo kun je een huiselijke Kreeft zijn maar als jouw maan in Leeuw staat kun je op sommige onbewuste momenten ook erg uitbundig zijn.

Kortom, om jouw gevoelens daadwerkelijk te snappen en te achterhalen waar zij vandaan komen, is het handig om te weten wat jouw Maanteken is.

Wat is mijn Maanteken?

‘Ben jij nu benieuwd wat jouw persoonlijke Maanteken is? En wil je je Maanteken berekenen? Ik help je hier graag bij! Vul hieronder even je naam + e-mailadres in en je ontvangt van mij binnen 1 minuut automatisch een .pdf waarin ik je dit precies uitleg. Laat in een reactie even weten wat je Maanteken is! Vind ik leuk!

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Hi! Ik ben Leida, 33 jr. moeder van 3 zonen, afgestudeerd in organisatiewetenschappen en Astrologe in opleiding. Ik ben de voormalige eigenaresse van Hipinderegen.nl. Misschien heb je me wel eens gezien in de bladen of een hippe regenjas bij me gekocht?

Via AstrologyRocks leer ik je alles over astrologie en het leven met de maan. Het doel: Jezelf beter leren begrijpen en leren werken met de energie van de planeten en de maan om zo het maximale uit het leven te halen. 

Dit alles zonder zweverig gedoe en op een moderne, toegankelijke manier met praktische tips waar je echt iets aan gaat hebben in je dagelijks leven. 

Als jij iemand bent die geïnteresseerd is in spiritualiteit/astrologie en altijd bezig is om zich verder te ontwikkelen en te groeien, dan ben je hier op de juiste plek! Tof dat je er bent!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *