fbpx

Ontdek jouw persoonlijke Maanteken

Waarschijnlijk weet jij goed wat jouw sterrenbeeld (Zonneteken) is, maar het is natuurlijk onmogelijk én onlogisch dat de mensheid verdeeld kan worden in twaalf sterrenbeelden. Dat zou betekenen dat alle Rammen of alle Leeuwen hetzelfde zijn en ook hetzelfde meemaken op hetzelfde moment. De mens is een complex wezen en de positie van de Zon tijdens je geboorte is niet de enige ‘planeet’ die invloed uitoefent op jouw persoonlijkheid. Ook jouw Maanteken speelt hier een grote rol in.

Hieronder leg ik je eerst in het kort uit wat een geboortehoroscoop is en hoe deze in elkaar zit, zodat je snapt waarom jouw Maanteken uniek is.

Op het moment dat jij geboren werd stonden de Zon, de Maan en de acht planeten op een bepaalde positie aan de hemel. De posities die zij aannamen kunnen we weergeven in een geboortehoroscoop. Een geboortehoroscoop is een soort energetische tekening, gemaakt op het moment van iemands geboorte. De geboortedatum, -tijd en -plaats worden gebruikt om de positie van de Zon, de Maan en de planeten te berekenen en te bepalen hoe zij in verschillende tekens en huizen vallen.

Omdat iedere planeet met zijn eigen snelheid en in zijn eigen baan door de kosmos beweegt, zijn de combinaties die gevormd kunnen worden bijna oneindig. Dit betekent dat toen jij geboren werd, de planeten in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar stonden en dat deze exacte opstelling niet herhaald wordt de komende 4.320.000 jaar. De komende 4.320.000 jaar zal er dus niet een persoon zijn die precies dezelfde geboortehoroscoop heeft als jij. Jouw persoonlijke geboortehoroscoop is dus uniek (tenzij er iemand op exact dezelfde locatie, op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag is geboren).

Om te snappen hoe een geboortehoroscoop in elkaar zit, is het van belang om de drie belangrijkste onderdelen waaruit de geboorte-horoscoop bestaat te begrijpen. Deze drie onderdelen zijn de planeten, de tekens en de huizen.

Iedere planeet (hieronder worden ook de Zon en de Maan gerekend, alhoewel dit astronomisch gezien geen planeten zijn) dekt een bepaald gebied van jouw persoonlijkheid en of jouw benadering van het leven. Mercurius staat bijvoorbeeld voor intelligentie en de manier waarop jij communiceert en Venus voor de manier waarop jij liefhebt.

Deze planeten kunnen weer in verschillende tekens staan. In de astrologie onderscheiden we twaalf tekens (Ram, Stier, Tweelingen etc.). Het teken waarin de planeet staat geeft aan op welke manier dit jou als persoon zal beïnvloeden. Als jouw Venus bijvoorbeeld in het teken Leeuw staat, dan ben jij niet blij tenzij je veel aandacht krijgt van een geliefde. Als jouw Venus in Waterman staat, dan vind je vrijheid van meningsuiting het meest belangrijke in een relatie. En als jouw Maanteken Stier is en je zit niet zo lekker in je vel, dan wil je heel graag behouden wat er is.  

Het derde belangrijke onderdeel van een geboortehoroscoop zijn de huizen. De planeten en tekens vallen in één van de twaalf huizen. Elk huis geeft een bepaald levensgebied aan. Zoals de relatie met broers en/of zussen, of bezittingen en financiën.

De Maan is één van de hemellichamen die in een bepaald teken en in een bepaald huis stond op het moment dat jij geboren bent. Jouw Maanteken staat voor jouw emoties, je instincten, alles wat eronder de oppervlakte afspeelt. Als je moe bent of niet lekker in je vel zit, dan zet je vaak onbewust je Maanteken om er weer bovenop te krabbelen. Dus om jouw gevoelens daadwerkelijk te snappen  en te achterhalen waar zij vandaan komen, is het fijn om te weten wat jouw Maanteken is. 
 

Wat is mijn Maanteken?

‘Ben jij nu benieuwd wat jouw persoonlijke Maanteken is? Ik help je heel graag om deze te achterhalen. Vul hieronder even je naam + e-mailadres in en je ontvangt van mij een .pdf waarin ik je dit precies uitleg. Laat in een reactie even weten wat je Maanteken is! Vind ik leuk!

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Hi! Ik ben Leida, geboren in 1986 als Boogschutter en moeder van 3 zonen, afgestudeerd in organisatiewetenschappen en Astrologe in opleiding. Ik ben de voormalige eigenaresse van Hipinderegen.nl. Misschien heb je me wel eens gezien in de bladen of een hippe regenjas bij me gekocht?

Via AstrologyRocks leer ik je alles over astrologie en het leven met de maan. Het doel: Jezelf beter leren begrijpen en leren werken met de energie van de planeten en de maan om zo het maximale uit het leven te halen. 

Dit alles zonder zweverig gedoe en op een moderne, toegankelijke manier met praktische tips waar je echt iets aan gaat hebben in je dagelijks leven. 

Als jij iemand bent die geïnteresseerd is in spiritualiteit/astrologie en altijd bezig is om zich verder te ontwikkelen en te groeien, dan ben je hier op de juiste plek! Tof dat je er bent!

3 Reacties

 1. Susanne de Wit

  Interessant artikel! Bedankt! Mijn Maanteken is Leeuw!

  Antwoord
 2. Y litz

  Beste Leida,

  Zou graag willen weten hoe de planeten stonden op de dag van m’n geboorte. Kan dat?

  Antwoord
  • Leida

   Hi Y,

   Ja, hoor! Ga even naar astro-charts.com en vul daar je gegevens in.

   Groeten,
   Leida

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *