fbpx

Welke invloed heeft de Nieuwe Maan in Kreeft op jouw Maanteken?

Aankomende zondag 21 juni 2020 hebben we een Nieuwe Maan in het teken Kreeft en tegelijkertijd vindt er ook een Zon-Eclips, oftwel een ringvormige Zonsverduistering plaats die in onze streken niet te zien is, maar waarvan de uitwerking wel voelbaar is. De Zon is gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de Maan en vormt een lichtgevende rand rondom de Maan. Deze Zon-Eclips versterkt de energie van de Nieuwe Maan. In deze blog leg ik je meer uit over de energie van Kreeft en geef ik een horoscoop voor jouw persoonlijke Maanteken voor deze bijzondere Nieuwe Maan

Weet jij niet wat jouw persoonlijke Maanteken is? Vul dan via deze link je e-mailadres in om jouw persoonlijke Maanteken achterhalen.    

De energie van de Nieuwe Maan in Kreeft

De Nieuwe Maan staat deze zondag dus in het teken Kreeft. Kreeft is een waterteken en dat maakt haar gevoelig, empathisch en intuïtief. Ze wordt ook wel de moeder van de dierenriem genoemd. Ze vindt heerlijk om voor anderen te zorgen, heeft een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden en maakt haar ‘thuis’ graag gezellig en knus. ⁠

Kreeft haar boodschap tijdens deze Nieuwe Maan is om te voelen. Kreeft wil dat we iedere angst, ieder schuldgevoel, iedere droom en iedere emotie in ons hart voelen. Deze Nieuwe Maan in Kreeft is een tijd om je emoties te ontdekken, ruimte voor ze te maken en je comfortabel te voelen met deze emoties. Het is ook een geweldige tijd om eens goed voor jezelf te zorgen. Om te bedenken wat jij nodig hebt om je emoties weer in balans te brengen.

Hieronder vind je een horoscoop voor jouw persoonlijke maanteken speciaal voor de Nieuwe Maan in Kreeft.

Ik spreek in de horoscoop over je lage trilling en je hoge trilling. Alles bestaat uit energie, energie geeft een trilling af, die trilling kan op verschillende niveaus zijn dus zowel de hoge als lage vibratie. Een gelukkig persoon, zal eerder een hogere trilling hebben (je voelt je verbonden, voelt liefde voor jezelf, geen oordeel, je volgt je gevoel zijn voorbeelden, waardoor je trilling omhoog kan gaan), dan een ongelukkig en negatief persoon (ongelukkig voelen, haat, hebzucht, angst, depressie, zijn allemaal voorbeelden van emoties waardoor je trilling laag kan geraken), deze heeft vaak een lage trilling. Onze trilling hangt dus af van onze staat van ”zijn”.

Horoscoop voor de Nieuwe Maan in Kreeft

Maanteken Ram:
Jij bent een Vuur Maan. Je straalt passie uit bij alles wat je doet, maar je kunt ook gemakkelijk gefrustreerd raken als dingen niet gaan zoals jij het wilt. Je bent vrij direct en eerlijk over je gevoel en zit vol met spontaniteit. Selfcare bestaat voor jou uit de uitdaging aangaan, uit je comfortzone stappen en iets nieuws doen. Je hoge trilling omarmt nieuwe avonturen en is snel enthousiast, maar je lage trilling is snel gefrustreerd en boos. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft manieren te vinden om je emoties meer in balans te brengen en verhoog je vibratie door intensief te bewegen en zo energetische blokkades te doorbreken.

Maanteken Stier:
Jij bent een Aarde Maan. Je kunt lang vasthouden aan bepaalde gevoelens, ook al zijn deze niet goed voor je. Je emoties gedeien goed op routine en stabiliteit. Selfcare zit in je natuur en je gebruikt al je zintuigen om de wereld om je heen te ervaren. Om je emotioneel sterk te voelen heb je het nodig om je te verbinden met de natuur. Wanneer je je in je lage trilling bevindt, raak je verslaafd aan gewoontes tot het punt waarop deze je groei blokkeren. In je hoge trilling straal je compassie uit voor jezelf en anderen, vooral als je iets nieuws probeert. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft je emoties in balans te brengen door je te verbinden met moeder Aarde.

Maanteken Tweelingen:
Jij bent een Lucht Maan. Je gevoel benader je daarom verstandelijk. Je hebt mensen nodig in je leven waarmee je kunt praten over je gevoelens. Het is lastig voor je om je gevoelens ook echt te doorvoelen. Selfcare in de vorm van schrijven, of het nu in een journal is, of in de vorm van het maken van lijstjes of zelfs het schrijven van een verhaal, is de sleutel tot jouw innerlijke wijsheid. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft balans te vinden in je emoties door je gevoelens echt te doorvoelen. Of het nu door een telefoongesprek met een goede vriend is of te schrijven in een journal. Probeer activiteiten te vinden die je helpen om de werveling van emoties te stroomlijnen voordat je je onrustig begint te voelen.

Maanteken Kreeft:
Jij bent een Water Maan en hebt een gevoelige natuur. Je bent gauw geraakt of gekwetst, al laat je dat niet zien en doe je hier wat stoer over. Je bent intuïtief en wanneer je de deur van je intuïtie opent, weet je altijd wat je nodig hebt. De sleutel is dat je luistert naar het gefluister van je ziel in plaats van je gedachten. Selfcare is een natuurlijk iets voor jou, maar zorg wel dat je jezelf geeft wat je echt nodig hebt op dat moment. In je lage trilling ben je erg afhankelijk van anderen. In je hoge trilling houd je van iedereen om je heen en kan iedereen leren hoe hij zijn hart moet openen. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft je vaak introverte kant te omarmen en geef jezelf genoeg tijd om stil te zijn.

Maanteken Leeuw:
Jij bent een Vuur Maan en kunt van je gevoel soms een waar theater maken, compleet met deuren slaan en stampvoeten. Je hebt een groot hart en bent gul naar iedereen die je kent. Op Selfcare gebied vind je het fijn om nieuwe manieren te onderzoeken en je emoties te tonen. Terwijl je dit doet, vind je het ook belangrijk dat je tegelijkertijd plezier hebt. In je lage trilling ben je een ware dramaqueen die smacht naar aandacht. In je hoge trilling geniet je van het leven en leert anderen hoe zij het leven ook kunnen vieren. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft balans te brengen in je emoties door je emoties te verwerken in creativiteit.

Maanteken Maagd:
Jij bent een Aarde Maan. Gevoelens wil je graag analyseren. Wanneer emoties je hoog zitten, gaan bij jou direct de radertjes af om te begrijpen wat er gaande is en waarom je je zo voelt. Selfcare bestaat voor jou uit focussen op je gezondheid op emotioneel, mentaal en lichamelijk niveau. In je lage trilling heb je last van ‘malen’ en analyseer je je gevoelens ‘dood’. In je hoge trilling heb je compassie voor jezelf en anderen help je de ander graag met zijn gevoelens. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft je gevoelens in balans te krijgen door je leven te stroomlijnen. Neem de tijd om je fysiek en mentaal op te ruimen.

Maanteken Weegschaal:
Jij bent een Lucht Maan. Je bent gericht op harmonie in de omgeving en daarom vind je het mogelijk lastig om negatieve emoties te uiten uit angst om de sfeer te verstoren. Je richt je gevoelsmatig snel op een ander en vergeet jezelf wel eens. Selfcare bestaat voor jou uit het creëren van een esthetische mooie ruime, het liefst met een partner. In je lage trilling ben je besluiteloos en vind je het lastig om keuzes te maken. In je hoge trilling straal je harmonie uit en leer je aan iedereen in zijn omgeving hoe hij in balans kan leven. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft tools te vinden om weer in balans te komen als je harmonie verstoord is.

Maanteken Schorpioen:
Je bent een WaterMaan. Je gevoelsleven is intens: diepe dalen en hoge pieken. Je bent heel intuitief en je moet leren om je intuitie te vertrouwen. Selfcare bestaat voor jou uit tijd alleen doorbrengen om de mysteries van het leven te ontdekken. Je vindt het heerlijk om je kracht te ontdekken door het bestuderen van kristallen, tarotkaarten en andere magische astributen. In je trilling ben je een gesloten boek. In je hoge trilling heb je veel veel kracht om uit crisissituaties te komen. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft tijd alleen door te brengen, maar ook om je gedachten te delen met anderen.

Maanteken Boogschutter:
Je bent een Vuur Maan. Je voelt je doorgaans positief en ziet het leven zonnig in. Je laat je niet snel uit het veld slaan, wat niet wil zeggen dat je niet geraakt kunt worden. Selfcare bestaat voor jou uit het ontdekken van nieuwe dingen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je vindt het heerlijk om te reizen, zowel door stof als door geest (lezen van een interessant boek). In je lage trilling ben je een ster in overdrijven en zijn je gevoelens over het algemeen groots en meeslepend. In je hoge trilling ben je dol op het ontdekken van nieuwe gevoelens en zie je alles als een kans om te groeien. Probeer tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft jezelf in balans te brengen door erop te vertrouwen dat alles goed gaat komen.

Maanteken Steenbok:
Je bent een Aarde Maan. Je voelt je kwetsbaar en weet niet altijd zo goed wat je aan moet met wat je voelt. Je hebt behoefte aan veiligheid, structuur en stabiliteit en vindt het fijn als je een doel hebt. Je werkt hard en moet uitkijken dat je niet overwerkt raakt. Selfcare bestaat voor jou uit momenten waarbij je opnieuw verbinding maakt met jezelf en je plezier. Je hebt het nodig om af en toe je aandacht terug te brengen naar dingen waar je echt blij en gelukkig van wordt. Je lage zijde kan veroordelend zijn naar anderen toe. Je hoge zijde heeft een groot verantwoordelijkheids gevoel en helpt graag anderen. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft wat rustiger aan te doen en te genieten van alles wat je al bereikt hebt.

Maanteken Waterman:
Je bent een Lucht Maan. Geen menselijke emotie is jou te gek. Je bent heel loyaal naar andermans gevoelens toe, maar het accepteren van je eigen gevoelens vind je lastiger. Anderen zien je vaak als gevoelloos, maar het tegenovergestelde is waar. Je emoties gaan diep. Self-care betekent voor jou ruimte en tijd voor jezelf om nieuwe gevoelens, ideeën en energieën te ontdekken. In je hoge frequentie breng jij vooruitgang in de maatschappij door je creatieve ideeën. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft je emoties in balans te krijgen door iets creatiefs te doen wat je uitdaagt om je gevoelens te tonen aan de wereld.

Maanteken Vissen:
Je bent een Water Maan. Je bent gevoelig voor sfeer en pikt gemakkelijk emoties van anderen op. Soms weet je daardoor niet zo goed of het jouw gevoelens zijn of die van een ander. Wees je ervan bewust dat tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft iedereen zijn gevoelens iets sterker zijn waardoor je deze nog gemakkelijker oppakt. Selfcare betekent voor jou rust en tijd om jezelf en anderen diep van binnen te genezen. In je lage trilling ben je afstandelijk en gereserveerd, omdat emoties je overweldigen. In je hoge trilling vertrouw je op je intuïtie en voel je dat je verbonden bent alles in het universum. Probeer tijdens deze Nieuwe Maan in Kreeft je emoties in balans te brengen door grenzen te creëren om je eigen energie te beschermen.

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeerd Astrologie sinds 2015. Krijgt nog steeds privéles in de Psychologische Astrologie. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

6 Reacties

 1. Aukje

  Prachtig dank

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Aukje!

   Antwoord
   • Melina

    Altijd leuk om jou berichten te lezen! Het is ook alsof ik het je hoor voorlezen. ❤️

    Antwoord
    • Leida

     Ah, wat leuk om te horen Melina! Graag gedaan!

     Antwoord
  • Merel

   Heel fijn en herkenbaar om te lezen!

   Antwoord
   • Leida

    Wat fijn Merel!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *