fbpx

Nieuwe Maan in Leeuw 16 augustus 2023: tijd om in je kracht te gaan staan

Aankomende dinsdag hebben we om 11.38 uur een Nieuwe Maan in Leeuw (23º). Leeuw haar heersende planeet is de Zon. Net als de Zon, valt ze op en straalt ze. Leeuw is moedig, zelfverzekerd en heeft een uitgesproken mening. Ze is de meest gulle gastvrouw van de dierenriem en met haar grote hart en persoonlijkheid laat ze iedere kamer en ieder feestje oplichten. Ze is een geboren leider en leidt haar Koninkrijk met verve.

Leeuw herinnert ons eraan om onszelf te zijn en die persoon met moed en zelfvertrouwen aan de wereld te laten zien. Deze Maan is een tijd om te voelen wie je bent en alles wat je ervan weerhoudt die persoon te zijn. Het is een moment om je kracht te omarmen en niet bang te zijn om die te gebruiken.

Terwijl de Maan en de Zon samen in Leeuw staan vormen ze ook een conjunctie met Venus die Retrograde loopt. Deze conjunctie dwingt je om je hart te openen en oude emotionele wonden op te ruimen. Weet dat eventuele gebroken stukken zullen genezen en je hart sterker zal worden na deze ervaring.

Lees ook: Ascendant berekenen, zo doe je dit

nieuwe maan in leeuw 2023

De Zon en de Maan maken ook een vierkant met Uranus, de planeet van verandering. Deze Maan heeft het potentieel om alles los te schudden wat niet past bij jouw unieke zelf en ruimte te maken voor datgeen wat wel past. Ze versterkt jouw behoefte aan onafhankelijkheid en persoonlijke vrijheid en je kunt de drang voelen om jezelf te uiten op een unieke en authentieke manier, zelfs als dit tegen traditionele verwachtingen ingaat.

Deze Nieuwe Maan biedt jou de kans om door oude angsten, oude patronen en verwachtingen heen te breken en de persoon te worden die je werkelijk in je hart bent. Verbind je met de energie van Leeuw om je meest authentieke zelf te voelen en zet angsten voor afwijzing opzij. Zie de persoon die je wilt worden en het leven dat je wilt leiden. Durf jezelf te zijn, ongeacht wat de wereld denkt.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Volgt de 5-jarige opleiding tot Astrologe. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *