Nieuwe Maan in Ram + Zonsverduistering – 8 april 2024 – Tijd om oude wonden te helen

Aankomende maandag 8 april 2024 om 20.21 uur hebben we een Nieuwe Maan op 19 graden Ram met een totale Zonsverduistering. Deze super krachtige Nieuwe Maan staat conjunct Cheiron (de Wond van de Ziel).

Een Eclips versterkt de kracht van een Nieuwe Maan. Je kunt een Eclips voorstellen als een schijnwerper die op je levenspad schijnt. Die schijnwerper zet het levensgebied waar de Zon en de Maan nu staan in het licht. Om te weten welk levensgebied dit deze keer bij jou is, pak je je geboortehoroscoop erbij en zoek je op in welk astrologisch huis 19 graden Ram valt. ⁠

⁠Als je iets terzijde hebt geschoven of onder het kleed hebt geveegd, dan wordt dat nu zichtbaar. Dat aan de oppervlakte brengen van verborgen problemen kan dramatisch en emotioneel zijn. Maar je kunt het ook zien als een kans om bewust te worden van alles waar nog werk aan de winkel is.

Cheiron maakt een conjunctie met de Zon, de Maan en de Noordelijke Maansknoop. De Noordelijke Maansknoop vertegenwoordigt de missie van je ziel, terwijl Cheiron gaat over de wonden en pijn die je ziel heeft opgelopen en die je mag helen. Transits van Cheiron kunnen gevoeld worden als een pijnlijke trap in de wond van de ziel.

In Ram kan er nu oude pijn naar boven komen op het gebied van assertiviteit en jezelf durven zijn. Misschien voel je een onderdrukte drang naar onafhankelijkheid. Waar mocht jij jezelf niet zijn? Op welk gebied heb jij je kracht weggegeven? Welke delen van jezelf heb jij verborgen gehouden? Wanneer was jij eigenlijk ontzettend boos, maar heb je deze boosheid weggedrukt? Hoe werd er in je voorouderlijn omgegaan met boosheid, assertiviteit en je eigen ruimte innemen? Je wordt je bewust van de onderdrukking van jezelf.

Als de Noordknoop (missie van je ziel) en Cheiron (wond van je ziel) samenkomen, versmelten ze tot één energie en herinneren ze je eraan dat je grootste zegen vaak voortkomt uit je diepste wond. Dit is het moment om op een dieper niveau te helen zodat je kunt ontvangen wat je verdient.

Doordat alles plaatsvindt in het teken Ram kan de heling heel spontaan verlopen. Je kan je heel impulsief en enthousiast los willen maken van iets wat niet meer bij je past. De energie geeft je de moed om voor jezelf te kiezen en je bent bereid om een risico te nemen en ergens helemaal voor te gaan.

Deze Eclips is een bijzondere tijd waarin transformatie, vernieuwing en heling centraal staan. Stel jezelf open voor de informatie en de energie die je doorkrijgt en weet dat het Universum er altijd is om jou en jouw reis te ondersteunen.

 

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *