fbpx

Nieuwe Maan in Steenbok – 23 december 2022 

Vrijdag 23 december om 11.17 hebben we een Nieuwe Maan in Steenbok. Deze Nieuwe Maan is extra krachtig, omdat we te maken hebben met een Supermaan. Een Supermaan staat dichterbij de Aarde dan normaal, waardoor de Maan groter oogt en haar uitwerking sterker is.

Tijdens deze Nieuwe Maan staan niet alleen de Zon en de Maan in het teken Steenbok, maar ook Mercurius, Venus en Pluto staan in dit aarde teken.

Steenbok is één van de meest ambitieuze tekens van de dierenriem. Ze is praktisch ingesteld, georganiseerd en een wonderbaarlijk harde werker. Stapje voor stapje bereikt ze haar doel waarbij geen berg haar te hoog is. Ze laat zich door niets of niemand weerhouden en mochten er hobbels op haar pad komen, dan laat ze zich niet uit het veld slaan, maar blijft ze met beide benen op de grond staan. Steenbok laat niet snel haar gevoelens zien en kan soms wat afstandelijk overkomen, maar toch is zij wel degene die voor veel mensen een rots in de branding is. Regels en grenzen stellen zijn belangrijk voor haar.

Met vijf planeten in Steenbok wordt de energie gekleurd door discipline, verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. We leven in een wereld vol met afleidingen en de energie van Steenbok tijdens deze Nieuwe Maan herinnert ons eraan dat als we iets willen bereiken, we focus nodig hebben. We moeten onze aandacht en energie richten op wat het meest belangrijk is en niet toestaan dat iets anders ons van ons pad afleidt. Daarvoor is het belangrijk dat we allereerst begrijpen wat het meest belangrijk is voor ons en wat onze energie verdient. 

nieuwe maan in steenbok

Voel tijdens deze Nieuwe Maan wat prioriteit is voor jouw ziel. Niet de wil van je ego of een of andere illusie van wie je zou willen zijn, maar voel wat het meest belangrijk is voor jou diep vanbinnen. Hoe zou jij je willen voelen? Hoe wil je dat anderen in jouw omgeving zich voelen wanneer ze jouw energie waarnemen? Bedenk je vervolgens hoe je dit doel in 2023 zou kunnen bereiken. Deze Nieuwe Maan is een fantastische tijd om een haalbaar en concreet plan te maken.

Kijk wel uit dat je niet te grootste plannen maakt, want de Zon en de Maan staan namelijk vierkant Jupiter. Aan de ene kant is deze verbinding fijn, omdat ze ons positiviteit en enthousiasme geeft, maar aan de andere kant kan dit aspect er ook voor zorgen dat we veel te veel plannen en dat onze verwachtingen te groot zijn.

Verbind je tijdens deze Nieuwe Maan in Steenbok met de hoge energie van Steenbok. Herinner jezelf eraan dat iedere stap in de juiste richting er weer één is en zolang je iedere dag een stap zet (hoe klein dan ook) bereik je uiteindelijk je doel. Onthoud dat niet de intenties zelf het belangrijkste zijn, maar jouw acties. Zonder actie, geen reactie.

Heb jij zin om aan de slag te gaan met je doelen en intenties voor 2023? Dan is aankomende vrijdag tijdens de Nieuwe Maan in Steenbok daar de perfecte tijd voor! Speciaal voor deze Nieuwe Maan heb ik een werkboek gemaakt met reflectievragen + een meditatie. Het werkboek + meditatie kun je voor 7,95 aanschaffen via deze link.

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding astrologie bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *