fbpx

Nieuwe Maan in Vissen – 20 februari 2023 

nOp maandag 20 februari om 07.05 uur hebben we een Nieuwe Maan in het teken Vissen. Een Nieuwe Maan, is net als de Volle Maan, één van de meest krachtige perioden van de Maancyclus. Tijdens een Nieuwe Maan bevinden de Zon en de Maan zich samen in de lucht als één verenigde kracht en staan ze samen sterk. Deze krachtige energie is perfect om in actie te komen. Een Nieuwe Maan is een uitstekende periode om plannen te maken, doelen te stellen en met acties aan de slag te gaan.

Deze Nieuwe Maan staat in het teken Vissen. Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Ze is een waterteken en dat maakt haar gevoelig, intuïtief en empathisch. Vissen is afwachtend en onbewust op anderen afgesteld. Haar inlevingsvermogen is groot en ze is erg gevoelig voor stemmingen en sferen, gevoelens en beelden die door anderen worden uitgezonden. Vissen is in eerste instantie niet op materie gericht. Ze wil liever geen verantwoordelijkheid, roem of eer. Ze trekt zich het liefste terug in haar eigen wereld.

Tijdens deze Nieuwe Maan herinnert Vissen ons eraan dat we niet altijd in de actiestand hoeven te staan, maar ook gewoon mogen zijn. Ze vraagt ons om helemaal niets te doen, wat ontzettend zwaar kan zijn. Deze Nieuwe Maan kan ons leren hoe we kalm kunnen blijven onder druk, hoe we controle los kunnen laten en hoe we vertrouwen kunnen hebben in ons leven. Het is een goede tijd om intenties te zetten die gaat over overgave, volledige ontspanning en innerlijke rust.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

 

nieuwe maan in vissen

Met de Zon en Maan conjunct Saturnus (buiten teken) nemen we onze behoefte om ons terug te trekken en over te geven aan het grote geheel erg serieus. We hebben direct zin om vorm te geven aan ontspanning in ons leven en hier een gestructureerd plan voor te maken. Saturnus zorgt dat we de verantwoordelijkheid pakken op dit gebied en dat we grenzen durven te stellen voor onszelf. Deze energie zet ons aan om plannen te maken om iedere week een dagje de natuur (in je eentje) in te gaan, een uitgebreid bad te nemen, te genieten van kunst of muziek of lekker thuis onder dekentje een film te kijken of boek te lezen.

Vraag je deze Nieuwe Maan in Vissen af welke manieren jij nu gebruikt om alles onder controle te houden. Hoe kun je hier een verschuiving in aanbrengen zodat je meer op het universum kunt vertrouwen? Hoe kun je zorgen dat je wat vaker observeert in plaats van doet? Hoe voelt dit?

Bedenk jezelf tijdens deze Nieuwe Maan welke manieren jij nu gebruikt om alles onder controle te houden? Hoe zou je wat meer los kunnen laten en vertrouwen? Voel wat je nodig hebt om in overgave liefde en rust aan jezelf te kunnen geven.

Happy New Moon!

Liefs,
Leida

—-

Heb jij zin om aan de slag te gaan met deze energie, maar geen idee hoe je dit kunt doen?  Iedere maand maak ik een meditatie die past bij de energie en reflectievragen. Deze ontvang je wanneer je lid wordt van mijn MoonMembership. Als lid van het MoonMembership (59 euro per jaar) ontvang je iedere Volle Maan + Nieuwe Maan een meditatie en een werkboek waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Meer informatie over het MoonMembership lees je hier. 

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *