fbpx

Nieuwe Maan in Waterman – 10 februari 2024

Zaterdag 10 februari om 00.01 uur hebben we een Nieuwe Maan in het teken Waterman. Waterman is het teken van vrijheid, gelijkheid en onafhankelijkheid. Ze werpt oude waarden omver en maakt ruimte voor nieuwe. Ze is het meest progressieve teken van de dierenriem. Ze duwt ons vooruit, zowel het individu als het collectief. ⁠

Niet alleen de Zon en de Maan lopen nu in Waterman, maar ook Mercurius en Pluto staan in dit astrologische teken en vanaf halverwege februari gaan ook Venus en Mars door Waterman lopen. Daarnaast maakt Uranus (de heerser van Waterman) een vierkant met deze Nieuwe Maan. Je kunt de komende tijd dus heel wat Waterman energie voelen.

Die Waterman energie, duwt ons samen met alle planeten die weer direct lopen, voorwaarts. Ze wil dat we op onze eigen benen gaan staan en moedigt ons aan om met volle kracht vooruit te gaan. Ze stimuleert ons om ons eigen pad te kiezen, om onafhankelijk te zijn en te breken met oude zaken en opnieuw te beginnen.

 

nieuwe maan in waterman to do list

De energie van Waterman dwingt ons ook om ons unieke zelf te vinden en om deze te laten zien aan de wereld. Ze herinnert ons eraan dat we ons geen zorgen moeten maken om wat anderen van ons vinden en dat we ons in plaats daarvan dienen te focussen op hoe we ons zelf voelen. Ze spoort ons aan om integer te zijn en schijnt licht op de delen die niet authentiek zijn.

Gebruik de energie van Waterman de komende tijd om oude denkpatronen te doorbreken. Het zijn vaak onze eigen beperkte gedachten die zorgen dat we het gevoel hebben te stagneren. We geven vaak de schuld aan onze externe omgeving, maar in werkelijkheid is het onze eigen perceptie die ons beperkt.

Verbind je met de energie van Waterman om nieuwe oplossingen te bedenken voor oude problemen. Daag jezelf uit om ‘out of the box’ te denken. Of beter nog, verwijder de gehele box.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *