fbpx

Nieuwe Maan in Weegschaal + Zonsverduisteirng 14 oktober 2023 – tijd voor verandering

Zondag 14 oktober om 19.55 uur hebben we een Nieuwe Maan in Weegschaal plus een Zonsverduistering (ZonEclips).

Eclipsen veroorzaken groeicrisissen. Ze geven je een kosmische duw in de juiste richting. Eclipsen dwingen je om stappen te zetten in een andere richting en helpen je om patronen te doorbreken.

Deze Eclips vindt plaats in het teken Weegschaal. Weegschaal is verbonden met het zevende huis, het huis van relaties en met Venus, de planeet van de liefde. Weegschaal is het meest diplomatieke teken van de dierenriem. Ze kan goed luisteren, zich goed inleven en bekijkt situaties van verschillende kanten. Ze is rechtvaardig en houdt van evenwicht en balans. Ruzie bedekt ze liever met de mantel der liefde. Ze heeft een liefde voor vormgeving en esthetiek en staat bekend om haar goede smaak.

Tijdens deze Nieuwe Maan in Weegschaal gaat het allemaal om balans. Weegschaal herinnert ons eraan dat balans geen doel is dat je bereikt, balanceren is een vaardigheid. Weegschaal weet dat balanceren een constante bezigheid is en geen doel dat je ooit kunt afvinken. Het is een beoefening van zelfliefde, zelfrespect en zelfzorg op dagelijkse basis.

nieuwe maan in weegschaal

Neem tijdens deze Nieuwe Maan de tijd om te voelen wat jij nodig hebt om je innerlijke balans te herstellen wanneer de externe wereld aan je trekt. Is dit meditatie? Sport? Bij Weegschaal gaat het niet om het vermijden van de turbulenties van het leven. Juist het tegenovergestelde. Ze omarmt tegenslag met stijl en gemak, want ze weet dat ze altijd haar innerlijke harmonie behoudt. Creeër balans binnen jezelf tijdens deze Nieuwe Maan en visualiseer een versie van jezelf die een natuurlijke harmonie heeft.

Zodra we zelf in evenwicht zijn kunnen we ons ook beschermen tegen mensen met een negatieve energie. Weegschaal leert ons dat deze mensen diep van binnen niet slecht zijn. Ze hebben dingen meegemaakt of aangeleerd gekregen waardoor ze zo zijn geworden. Er is geen plek waar we deze mensen niet zullen tegenkomen en dat hoeft ook niet, want wanneer we onze eigen innerlijke harmonie beschermen met de beste energetische bescherming die er is, namelijk liefde, dan zal de zware energie van anderen zich niet ‘vasthaken’ aan onze eigen onverwerkte pijn en angst.

De Nieuwe Maan in Weegschaal is een belangrijke tijd om te begrijpen hoe energetische interacties onze bewuste en onbewuste geest beïnvloeden. Bedenk jezelf tijdens deze Nieuwe Maan met wie jij energie uitwisselt, wat voor energie dit is en of deze uitwisseling in balans is. Kijk ook naar de relatie met jezelf, omdat dit de plaats is van waaruit je energie met anderen uitwisselt. Hoe toon jij jezelf aan de wereld? Is dit vanuit liefde en begrip? Of vanuit een plaats met verwachtingen of verborgen motieven? Vraag jezelf ook af of je relaties je harmonie brengen en ondersteunend zijn of dat ze vol zijn van afhankelijkheid en de groei stagneert, omdat de angst om iemand te verliezen het overneemt.

Meer leren over de energie van de Maan? Volg dan mijn online cursus ‘Leven met de energie van de Maan’. 

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Volgt de 5-jarige opleiding tot Astrologe. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *