Ontdek wat jouw kind nodig heeft om zich prettig te voelen aan de hand van zijn maanteken

Het is ontzettend waardevol om de horoscoop van je kind eens te bekijken. Het is een prachtig middel om je kind beter te leren begrijpen en te onderzoeken waar bepaald gedrag vandaan komt. In plaats van dat je dit gedrag misschien afwijst, weet je na het onderzoeken van de horoscoop hoe je bepaalde behoeften aan kunt vullen waardoor je kind zich fijner voelt.

Een kinderhoroscoop is in principe hetzelfde als een horoscoop van een volwassene, maar de invloed van de planeten is net iets anders. Wanneer een baby geboren is, zijn hoofdzakelijk de Maan en de Ascendant belangrijk om naar te kijken. Als het kind naar school gaat wordt Mercurius ook belangrijk.

maanteken in de horoscoop

 aDe Maan in de horoscoop van een kind

De Maan symboliseert in onze horoscoop onze behoefte aan veiligheid en zekerheid en geeft ons daar informatie over. Een baby heeft natuurlijk nog niet zo’n enorme stapel aan behoeften (slapen, drinken, liefde) waardoor de behoefte aan veiligheid heel duidelijk zichtbaar is en ook veel aandacht vraagt.

Ook als hij begint te kruipen en dingen begint te pakken is zijn behoefte aan veiligheid en zekerheid nog heel belangrijk. Tot zijn 3e of 4e jaar wordt zijn leven bijna uitsluitend beheerst door gevoelens (de Maan). Pas in tweede instantie gaan de andere planeetinvloeden geleidelijk meer plaats innemen en pas in de puberteit staat de Maan zijn plaats af aan de Zon (erkenning, eigenwaarde). Daarvóór staat het kind dus onder de heerschappij van de Maan.

Aan het teken waar de Maan in staat kun je als eerste aflezen wat het kind nodig heeft om zich geborgen te voelen. Hoe een kind zijn omgeving graag ziet. Nu heeft ieder kind natuurlijk liefde, een vast dagelijks patroon, bewegingsruimte en wat geestelijk voedsel nodig, maar het zwaartepunt verschilt per teken waar de Maan in staat. Een baby met de Maan in een vuur- of luchtteken houdt bijvoorbeeld van afwisseling en activiteit. Hij leeft op als je hem bezighoudt, als hij stemmen hoort of mensen ziet. Kinderen met de Maan in een water- of aardeteken zijn introverter en willen meer rust.

Ten tweede kun je ook zien hoe het kind het liefst begeleid wil worden. Kinderen met hun Maan in een vuurteken houden bijvoorbeeld van stoeien, bewegen, kietelen, dansen en avonturen beleven. Voor kinderen met hun Maan in water is de behoefte aan knuffelen, strelen en omhelzen heel belangrijk. Kinderen met de Maan in een luchtteken willen graag verbaal contact, vragen beantwoorden, spelletjes doen en verhalen vertellen en voor kinderen met hun Maan in een aardeteken is het belangrijk om de zintuigelijke organen te prikkelen bijvoorbeeld door zandbakspelletjes te doen of samen koekjes te bakken. Natuurlijk heeft ieder kind al deze vormen van zorg en begeleiding nodig, maar wel in verschillende mate en dat hangt dus af van het teken waar de Maan in staat.

Ten derde kun je aan het Maanteken zien hoe een kind reageert. Kinderen zijn spontaan en reageren nog heel onbewust. Ze zijn één en al gevoel en dat gevoel is echt en niet te beïnvloeden. Zo vertegenwoordigen ze het Maanprincipe in zijn zuiverste vorm.

De energie van de Maan is dus het meest zichtbaar bij het kleine kind. Is je kind niet in zijn goede doen, dan helpt het als je weet waar de Maan van je kind in zijn geboortehoroscoop staat en kun je die energie beter accepteren of juist stimuleren.

astrologie boeken vloer

Het teken waar de Maan in staat

Weet jij het Maanteken van je kinderen niet? Voer dan even hun geboortegegevens in op deze pagina om hun geboortehoroscoop te maken en ontdek zo hun Maanteken. 

Maan in Ram

Als je kind zijn Maan in het teken Ram heeft staan, dan is zijn behoefte aan actie groot. Hij is een en al levenslust en dadendrang en hij voelt zich het fijnst als hij daar de ruimte voor heeft. Lekker rondrennen, in bomen klimmen en de natuur verkennen vindt hij veel fijner dan braaf thuis zitten spelen of stilzitten in een schoolbank. Als hij te weinig ‘uitlaatmogelijkheden’ heeft, dan wordt zijn behoefte aan beweging een probleem waar het hele gezin aan lijdt. Hij heeft een enorme ondernemingslust en als deze teveel wordt afgeremd, dan raakt hij geïrriteerd. Het is een moedig en strijdlustig kind die uitdagingen graag aangaat en confrontaties niet uit de weg gaat. Als je als ouder lekker met je kind stoeit of wedstrijdjes met hem aangaat en het kind ook nog eens laat winnen voelt het kind zich fijn en geborgen. Lichamelijk bezig zijn is een uitlaatklep.

Maan in Stier

Als je kind zijn Maan in het teken Stier heeft staan dan staan zintuigelijke waarnemingen centraal. Hij voelt zich geborgen als hij omarmd wordt. Door de aanwezigheid en de fysieke aanraking van zijn ouders ervaart hij geborgenheid, en niet zozeer door woorden of de gezinssfeer. De aanwezigheid van vader en moeder zijn voor dit kind van fundamenteel belang. Knus en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Een kind met de Maan in Stier geniet stilletjes van wat het heeft en de ouders mogen best af en toe een duwtje in de rug geven. Rust en voorspelbaarheid zijn belangrijk. Baby’s met de Maan in Stier komen tot rust met een massage en voor oudere kinderen is een boswandeling heel fijn om er weer bovenop te komen.

Maan in Tweelingen

Kinderen met de Maan in Tweelingen houden van gezelschap en van een gezellige babbel. Ze zijn nieuwsgierig en vinden het heerlijk om steeds weer opnieuw geprikkeld te worden. Ze interesseren zich voor van alles en nog wat en fladderen daar bij wat heen en weer zonder heel lang aandacht te besteden aan hetzelfde. Ze vinden het fijn als ze worden voorgelezen of als iets wordt uitgelegd. Geborgenheid is bij hen nauw verbonden met gesprekken en kennisoverdracht. Op school en in elk milieu waar het intellect de overhand heeft voelen ze zich in hun element.

 

astrologie leida groot vierkant

Maan in Kreeft

Maan in Kreeft kinderen zijn aanhankelijk en gevoelig. Het zijn van die kinderen die hun gevoelens niet alleen spontaan uiten, maar zelf ook een en al gevoel zijn. Meer nog dan andere kinderen zijn ze afhankelijk van een goede gezinssfeer. Ze hebben rust en geborgenheid nodig en kunnen urenlang in hun eigen kamer zitten om daar in hun eentje te spelen, terwijl ze wel willen weten dat hun moeder in de buurt is. Ze vinden het heerlijk om verzorgd te worden, maar ook om voor een ander te zorgen.

Maan in Leeuw

Maan in Leeuw kinderen hebben veel beweging nodig. Ze begeven zich actief in de wereld om hun heen en willen alles uitproberen. Angst voor het onbekende kennen ze niet. Ze leven juist op als er wat gebeurt. Ze hebben een zonnig karakter. Open, spontaan en hartelijk zijn ze. Ze willen plezier beleven, spelen en hun creativiteit laten ze graag de vrije loop. Ze genieten ervan om bewonderd te worden en doen daarom ook veel om de aandacht op zichzelf te vestigen. Ze hebben het publiek even hard nodig als hun dagelijkse voedsel. Ze willen laten zien hoe groot ze zijn en hoeveel ze al kunnen. Ze willen heel graag zelfstandig zijn en zowel op school als thuis hun ‘mannetje staan. Ze willen zelf creatief zijn en daarom ook geprezen worden.

Maan in Maagd

Kinderen met de Maan in Maagd hebben extra veel behoefte aan structuur en een geordende omgeving om zich goed te voelen. Ze nemen alles heel nauwkeurig waar en hebben veel tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Het lijkt misschien of ze een beetje traag zijn, maar ze gaan gewoon grondiger dan anderen te werk. Het zijn bedachtzame kinderen die goed uitkijken voordat ze iets doen. Om te zorgen dat ze niet al te voorzichtig door het leven gaan, is het belangrijk dat de omgeving ze aanspoort om in actie te komen. Als de dagindeling een keer anders is, dan doen ze alsof de wereld vergaat. Bevestiging is ook belangrijk voor ze, want ze kunnen alles heel erg goed willen doen. Het is belangrijk voor ze om vaak te horen dat ze goed zijn zoals ze zijn.

Maan in Weegschaal

Voor kinderen met de Maan in Weegschaal is de zekerheid dat men van ze houdt en accepteert nog belangrijker dan voor andere kinderen. Ze voelen zich alleen goed in een harmonische omgeving. Om de lieve vrede niet te verstoren zijn ze vaak geneigd om zich aan te passen aan de omgeving en hun eigen behoeften op de achtergrond te plaatsen. De eerste jaren van het leven zal het kind vaak een probleemloos kind zijn en daarom is het belangrijk om het kind te steunen als het kind zijn eigen wil kenbaar maakt. Ruzie ervaren ze vaak als een belasting en ze geven snel toe om weer vrede te kunnen sluiten. Ze zijn bang voor afwijzing en hebben er daarom moeite mee om hun mening duidelijk naar voren te brengen. Ze reageren sterk op een harmonische en smaakvolle omgeving, op een mooi ingerichte kinderkamer of leuke kleren. Ze zijn gevoelig voor complimentjes en vertrouwen op hun charme en hun diplomatieke houding om de buitenwereld in te palmen en zo gedaan te krijgen wat ze willen.

Maan in Schorpioen

Kinderen met de Maan in Schorpioen zijn hartstochtelijk van aard en de gevoelens gaan diep. Ze laten zich niet overdonderen door mooie woorden, maar voelen diep in hun hart wie hun werkelijk goed gezind is. Als klein kind beschikken ze al over het verbluffende talent om de diepste kern van de ander intuïtief te kunnen opsporen. Zelf zijn ze allesbehalve een open boek en als ouder vraag je je af wat er eigenlijk allemaal in ze omgaat. Met hun diepvoelende en ondoorgrondelijke karakter hebben ze een bepaalde charme waarmee ze op andere kinderen en volwassen een magnetische aantrekkingskracht uitoefenen. Hun gevoelen zijn heel intens en met alle middelen proberen ze de mensen waar ze van houden aan zich te binnen. Als ouder kan dit een enorme opgave zijn. Hun behoefte aan liefde is groot en ze leggen volledig beslag op hen. Ik wil mijn ouders er steeds weer van verzekeren dat ze er helemaal voor mij zijn en vraag voortdurend hun aandacht. Het is fijn voor ze als hun ouders grenzen stellen en tegelijkertijd bevestigen dat ze heel veel van ze houden.

 

 

astrologie boeken

Maan in Boogschutter

Kinderen met de Maan in Boogschutter treden de wereld heel levendig en geïnteresseerd tegemoet. Ze verwachten veel van het leven en daarom zijn teleurstellingen welhaast onvermijdelijk. Ze zijn heel optimistisch ingesteld en denken te slagen zonder veel inspanning te verrichten. Ze gaan heel enthousiast van start als ze gaan spelen, of bezig zijn om iets in elkaar te zetten of als ze aan hun huiswerk moeten, maar als het niet meteen lukt, gooien ze alles aan de kant en zoeken ze de weg van de minste weerstand. Het helpt ze als je ze veel speelruimte biedt voor hun spontane invallen, maar ze wel aanmoedigt om door te zetten als iets niet gelijk lukt. Ze hebben een levendige verbeelding en staan voor iets in vuur en vlam óf het laat ze volledig koud. Op school kunnen ze veel opsteken als iets ze inspireert en hun succes hangt volledig af van hun innerlijke motivatie. Vrijheid is belangrijk voor ze en ze gaan graag het avontuur aan.

Maan in Steenbok

Kinderen met de Maan in Steenbok hebben een geordende omgeving nodig om zich goed te kunnen voelen. Een gestructureerde dagindeling met vaste tijden geeft ze houvast en zekerheid. Met name als ze klein zijn reageren ze ‘allergisch’ op het onderbreken van het gewone ritme. Om zich ontspannen te kunnen voelen, moeten ze zekerheid hebben dat alles om hun heen volgens het boekje verloopt. Geborgenheid vinden ze in een vertrouwde omgeving. Het gaat hun daarbij niet zozeer om een harmonische en goede sfeer, als wel om het kennen van de regels. Structuur geeft ze houvast en ze vinden het fijn als alles hetzelfde blijft. Iedere verandering maakt ze onzeker. Hun gevoelens tonen ze niet aan iedereen en door een vriendelijk woord of een stukje chocolade laten ze zich niet paaien. Ze blijven afstandelijk koeltjes en gereserveerd en hun vertrouwen moet verdiend worden. Op die manier komen ze weinig spontaan en open over, maar ze kiezen hun contacten al vroeg zelf uit.

Maan in Waterman

Kinderen met de Maan in Waterman bekijken hun omgeving opgewekt en nieuwsgierig en gaan daarna hun eigen weg. Ze zijn eigenzinnig en diep in hun hart weten ze dat ze een uniek wezen zijn en proberen ze dit tot uitdrukking te brengen. Zo zijn ze al vroeg zelfstandig en zijn het geen uitgesproken knuffelkinderen. Ze kunnen nogal koeltjes en afstandelijk optreden en moeite hebben om hun emoties te tonen. Als ze iets moeten doen wat zo hoort, zoals verplicht een handje geven of ‘dank u wel’ zeggen, zijn ze geneigd om te rebelleren en hun terug te trekken. Ze hechten heel veel belang aan hun persoonlijke vrijheid en verzetten zich graag tegen regels.  Ze hebben meer persoonlijke vrijheid nodig dan andere kinderen. Vriendschappen zijn voor hen als jong kind al belangrijk. Ze vinden het fijn om te horen dat ze ‘uniek’ zijn en verrassen hun ouders steeds opnieuw met hun originele invallen.

Maan in Vissen

Maan in Vissen kinderen zijn uitermate beïnvloedbaar. Wat er in hun omgeving ook gebeurt, ze nemen het in zich op en proberen het te verwerken. Door hun openheid worden ze voortdurend blootgesteld aan een lawine van indrukken van buitenaf, die heel angstaanjagend voor ze kunnen zijn. Om deze reden hebben ze meer dan andere kinderen behoefte aan een ‘veilige haven’, een thuis waar ze zich geborgen voelen en waar een moeder hun in de armen neemt wanneer het allemaal even te veel voor ze is. Ze kunnen dingen niet goed op afstand houden en zuigen het allemaal in zich op. Ze reageren dus ook zeer gevoelig op de sfeer in huis. Het is voor hun zekerheid belangrijk dat ouders openlijk voor problemen uitkomen. Je kunt ze helpen door ze uit te leggen dat het niet hun schuld is. In een warme gezinssfeer met veel liefde en wederzijds begrip bloeien ze pas echt op. Ze trekken zich liever terug dan dat ze de strijd aangaan en zelf doorzetten en kunnen een beetje aanmoediging van hun ouders goed gebruiken. Ze hebben een levendige fantasie en hun innerlijke wereld is voor ze een toevluchtsoord dat ze beschermt tegen de harde werkelijkheid. Zo hebben ze veel tijd nodig om de veelheid aan indrukken die op ze afkomen te verwerken.

Weet jij het Maanteken van je kinderen niet? Voer dan even hun geboortegegevens in op deze pagina om hun geboortehoroscoop te maken. Herken je wat er geschreven staat bij hun Maanteken? Laat het me hieronder weten in een reactie. Vind ik leuk om te lezen!

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Volgt de 5-jarige opleiding tot Astrologe. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *