Over het ontstaan en onze oprichter

Het is 2015 en onze oprichter krijgt een astrologisch consult cadeau voor haar verjaardag. Hieronder lees je meer over hoe het ooit begon en het verhaal van onze oprichter Leida Groot.

Het verhaal achter…

astrologie boeken

Het verhaal achter…

In 2015 kreeg ik (Leida Groot) van mijn peettante een astrologisch consult cadeau. Vol verbazing luisterde ik naar alles wat de astrologe over mijn leven en mijn persoonlijkheid kon vertellen.

Ik raakte gefascineerd door astrologie en wilde er direct meer over leren. Ik ging op zoek naar boeken, cursussen en opleidingen, maar de boeken die ik vond waren vaak zeer verouderd, de cursussen aan de andere kant van Nederland en de goede opleidingen hadden vaak als doel om zelf astrologe te worden (wat in eerste instantie niet mijn doel was).

Ik wilde zelf leren hoe ik de eeuwenoude wijsheid van astrologie zou kunnen gebruiken zonder een astrologe te raadplegen. Ik wilde astrologie op een praktische manier leren gebruiken om mijn eigen karakter en beslissingen beter te begrijpen en mezelf te verbeteren.

Waarom was hier nog geen moderne, online cursus voor beschikbaar?

Nadat ik in 2018 mijn bedrijf verkocht had besloot ik zelf het initiatief te nemen en zo ontstond AstrologyRocks. De eerste vijf jaar deed ik alles alleen. Van het schrijven van de blogartikelen tot het maken van de cursussen. AstrologyRocks groeide uit van een klein bedrijf tot een echte onderneming en langzamerhand ontstond er een nieuwe droom. 

Ik merkte dat er vele fantastische wijze astrologen in Nederland zijn die nu nog niet de waardering en aandacht krijgen die ze verdienen. Hoe tof zou het zijn als ik AstrologyRocks om zou bouwen tot een platform voor astrologie waar iedere erkende astroloog zijn kennis zou kunnen delen met een groot publiek. Zodat er een prachtige online astrologie bibliotheek zou ontstaan vol met vakkennis. Maar ook een plek waar je gemakkelijk een erkende astroloog zou kunnen uitkiezen waar je op consult zou willen gaan. 

Sinds 2023 schrijf ik de artikelen daarom niet meer alleen, maar worden de teksten, cursussen en consulten ook aangeboden door andere erkende astrologen. 

astrologie geboortehoroscoop

Over mij

Nu weet je het verhaal achter het ontstaan van AstrologyRocks, maar weet je nog niets over de persoon daarachter. Dat ben ik, Leida Groot, afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit, maar tijdens mijn studie al begonnen met ondernemen. Bijna 8,5 jaar heb ik mijn eigen succesvolle bedrijf Hipinderegen.nl gehad waar ik hippe regenjassen verkocht. 

Ik ben opgegroeid in West-Friesland tussen de nuchtere West-Friezen en daar woon ik nu nog steeds in een klein stolpboerderijtje in het dorp Hem aan het IJsselmeer, met mijn man en drie zonen Teun (2014) en Sieb (2016) en Juul (2019), kat Frederik en kippen Klara en Bella. 

”Ondanks dat ik ben opgegroeid tussen de nuchtere West-Friezen, ben ik al van jongs af aan bezig met spiritualiteit. Ik geloof (of eigenlijk weet) dat alles energie is. Daar is niets zweverigs aan, maar gewoon natuurkunde en hoe mooi is het als je door middel van bijvoorbeeld reiki of meditatie, energiestromen kunt beïnvloeden en iemand (of jezelf) daar beter door kunt laten voelen.

Vanwege die interesse in spiritualiteit volgde ik op mijn 16e al een Reikicursus in het Reikicentrum van mijn peetoom en tante. Kreeg ik voor mijn 17e verjaardag een numerologieboek waarmee ik vervolgens voor iedereen een karakteranalyse maakte. Voor mijn 18e verjaardag kreeg ik mijn eerste tarotkaarten en op mijn 22e volgde ik een meditatiecursus. 

In 2018 heb ik een jaar lang een Kruidengeneeskunde opleiding gevolgd. Ook ben ik in dit jaar gestart met privéles in de psychologische astrologie van de fantastische astrologe Femke Groenhof, waar ik in totaal bijna twee jaar les van heb gehad. Daarnaast heb ik sinds 2015 tientallen astrologische boeken verslonden en cursussen gevolgd bij de AstrologyUniversity. Om toch de puntjes op de i te krijgen en meer te leren over transits, progressies en synastrie ben ik in 2021 gestart met de 5-jarige astrologie opleiding van Ishtar. Iedere twee weken heb ik online les met nog 6 andere astrologiestudenten en ik vind het fantastisch om dan even een paar uur alleen maar over astrologie te kunnen praten met andere ‘vakidioten’.  

Voor mij is het vanzelfsprekend dat mijn kinderen een rozenkwarts naast hun bed hebben liggen en om even te aarden als ik me uit balans voel.

Betekent dit nu dat ik zo’n zweverig typje ben die alleen maar kan praten over zielcontact maken en met Volle Maan in haar nakie rond een kampvuur huppelt? Nee hoor, wees gerust 😉 Ik ben getrouwd met de meest nuchtere West-Fries die er rondloopt en die zorgt dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Ik hou van een feestje in combi met een koud biertje, leef me graag uit op een bokszak en typ dit verhaal vanaf mijn MacBook. Ik geloof dat spiritualiteit en deze moderne tijd heel goed naast elkaar kunnen bestaan. 

Mijn missie is daarom om de eeuwenoude astrologie kennis te delen in een modern jasje en vrouwen te helpen waarom ze op een bepaalde manier in elkaar zitten en keuzes helpen te maken die echt bij hun passen. 

 

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.” 

– Nikola Tesla