fbpx

Pluto naar Waterman: Dit is wat je hiervan gaat merken

2023Pluto heeft in 2023 voor het eerst in Waterman gestaan. Vanaf 21 januari 2024 zal hij terugkeren naar Waterman waar hij zal blijven tot 3 september 2024. Dan keert hij voor de laatste keer terug naar Steenbok om vervolgens vanaf 20 november 2024 definitief de komende 19 jaar (tot maart 2043) door Waterman te lopen.

In deze blog leg ik je kort uit waar Pluto in de astrologie voor staat, wat voor proces Pluto de afgelopen jaren in het teken Steenbok heeft veroorzaakt en wat je van Pluto in Waterman kunt verwachten. 

De betekenis van Pluto in de astrologie

Pluto reist heel langzaam door de dierenriem. Een omloop van Pluto rond de Zon duurt gemiddeld 248 jaar en vanwege zijn elliptische baan staat hij de ene keer langer in een astrologisch teken dan de andere keer (12 tot 32 jaar). Pluto staat voor een hele generatie in één teken, de invloed ervan geldt dan (als je kijkt naar een geboortehoroscoop) voor heel veel mensen. Daarom wordt Pluto in de astrologie een generatieplaneet genoemd. 

Pluto staat in de astrologie voor transformatie. Het is de dood van het oude en de geboorte van het nieuwe. Hij staat voor grote veranderingen in het collectief onbewuste. Je kunt dat proces vergelijken met het rimpeleffect dat ontstaat wanneer je een steen in het water gooit. Alles en iedereen wordt hierdoor beïnvloed.

Pluto in Steenbok: vernietigen van structuren

Pluto liep de afgelopen 15 jaar in het teken Steenbok en dat hebben we gemerkt ook.
Steenbok heerst onder andere over organisaties en structuren en die werden onherroepelijk afgebroken. Hij schoof voor het eerst naar het teken Steenbok in 2008, toen we de meest verwoestende financiële crisis hadden sinds de Grote Depressie.

En kwam samen met Saturnus (de planeet van o.a. angst en remming) te staan op 12 januari 2020 toen in Wuhan (China) een virus opdook dat zich razendsnel verspreidde: het Coronavirus. Een virus dat niet alleen de gezondheid aantastte, maar ook onze economische structuur. Sinds 2020 is duidelijker dat burgers systematisch worden onderdrukt en beperkt in hun vrijheden en het wereldse systeem aan het instorten is. De verdeling van macht en geld lijkt uit balans en de druk is opgelopen.

Huizenprijzen gingen door het plafond, betaalbare huurwoningen zijn nauwelijks nog te vinden, gas- en elektraprijzen stegen de pan uit, negatieve spaarrentes. Mensen willen dat hun regering verantwoordelijkheid neemt en de economie herstructureert. Tegelijkertijd was het ook een goede tijd om zelf ook je verantwoordelijkheid te nemen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

 

pluto in waterman 2023

Pluto in Waterman: Een transformatieve revolutionaire periode

Het teken Waterman staat voor revolutie, innovatie, voor rebelse acties en schoppen tegen de gevestigde orde. Waterman is een liefhebber van verandering, maar vooral als de gemeenschap (de groep) hier beter van wordt. Waterman strijdt voor gelijkheid en zet niet zichzelf op één, maar de community.

De vorige keer toen Pluto door het teken Waterman liep (meer dan 200 jaar geleden) vonden o.a. de Franse en Amerikaanse Revolutie plaats. Die periode kenmerkte zich door wereldwijde revoluties en een roep naar gelijkheid. Volksmassa’s kwamen in opstand tegen machthebbers. Gelijkheid, vrijheid en broederschap was de belangrijkste kreet van die tijd.

Hoewel de wereld er nu heel anders uitziet dan de tweede helft van de 18e eeuw, zijn er toch veel overeenkomsten met die periode. Ook toen ging het om politieke, economische en ook sociale hervorming van bestaande systemen. Pas toen Pluto door Waterman liep, leidde dit tot de fundamentele revolutie die tot op de dag van vandaag doorwerkt.

Met Pluto in Waterman kunnen we daarom ook een golf van mensen verwachten met nieuwe ideeën die de confrontatie zullen aangaan met machthebbers. Er zullen steeds meer groepen en gemeenschappen zijn die vanuit een roep naar eerlijkheid en rechtvaardigheid in opstand komen tegen vastgeroeste politieke machten en andere instellingen die de bevolking proberen te controleren en manipuleren. Persoonlijk eigendom lijkt minder belangrijk te worden en we gaan ons afvragen wat daadwerkelijk waardevol is.

Waterman is ook het teken van innovatie en daarom zal het ook een tijdperk zijn van nieuwe technologieën, alternatieve vormen van wetenschap, geneeskunde, onderwijs en landbouw, maar ook het ontdekken van de ruimte. De opmars van robots en kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat ons leven steeds makkelijker wordt. Maar tegelijkertijd vraagt dit ook om ethische kaders, want hoewel dit grote voordelen kan hebben voor de mensheid kleven er ook risico’s aan.

Hoe je het ook went of keert, de overgang naar Waterman is een belangrijke stap voor ons als mens om te groeien. Hoe kijk jij aan tegen de verschuiving van Pluto naar Waterman? Laat het me weten in een reactie.

—-

 

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

8 Reacties

 1. Carolien Leverink

  Wauw, super inspirerend en heel kansrijk! Ik kijk er naar uit! Tnx voor je fijne update ♡

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Carolien!

   Antwoord
 2. aaltjen

  Op 1 februari 1954 om 4:50 uur. Ik ben en blijf nieuwsgierig zeker nu ik mijn geboortetijd heb opgevraagd bij de gemeente. Wat een lief aanbod

  Antwoord
  • Leida

   Hi Aaltjen,

   Bedoelt u dat u wil weten wat uw maanteken is? Ik weet uw geboorteplaats niet, maar als u in Nederland bent geboren, dan is uw Maanteken Steenbok.

   Warme groet,
   Leida Groot

   Antwoord
 3. Louise

  Lieve Leida, je blog heeft zoveel voor mij verklaard. Ik ben geboren in Aalst (België) op 18/01/1956 om 11.05 u. Pluto, heeft het mij niet makkelijk gemaakt. Mijn vriendin is op 24/12/2008 door haar man vermoord bij mij thuis terwijl wij gezellig kerstavond vierden. (Ik bespaar je het ganse verhaal) Sinds die tijd staat mijn wereld op zijn kop. Het is een periode (tot nu) van tegenslagen, woelige toestanden en zoveel meer. Ik zal zo blij zijn wanneer die Pluto uit mijn leven als Steenbok zal verdwijnen. Ik wil zo graag een rustiger en beter leven. Welgemeende dank voor je berichten en alle duiding in de planeten. Je bent altijd een verrijking en een steun voor mij. Heel veel liefs. Louise

  Antwoord
  • Leida

   Hi Louise,

   Wat een heftig verhaal! Ik hoop dat je leven snel weer wat rustiger wordt.

   Fijn om te horen dat je uit mijn berichten kracht kan halen. Heel veel sterkte toegewenst!

   Warme groet,
   Leida Groot

   Antwoord
 4. Tina Louisa

  Beste Leida, het viel me op dat de data die je de eerste keer benoemd niet overeenkomen met de tweede… gaat Pluto op 3 september of 10 juni terug naar steenbok? En blijft Pluto vanaf 20 november 20 of 18 jaar in waterman?

  Antwoord
  • Leida Groot

   Hi Tina,

   Bedankt voor je oplettendheid. Dat is inderdaad verwarrend. Ik zal het aanpassen. Het is eigenlijk niet 20 jaar of 18 jaar, maar 19 jaar. Pluto gaat voor het eerst naar Vissen in maart 2043.

   Pluto gaat vanaf 2 mei 2024 Retrograde lopen en vanaf 3 september 2024 loopt hij retrograde door Steenbok.

   Ik zal de getallen en data aanpassen.

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *