saturnus naar vissen

Saturnus naar Vissen in 2023: Dit is wat je ervan merkt

Op 7 maart is Saturnus van het teken Waterman naar Vissen verhuisd. Saturnus verhuist iedere tweeënhalf jaar van teken, dus dat betekent dat het naast Pluto die naar Waterman verhuist, éen van de belangrijkste transits van het jaar 2023 is.

Saturnus kan je zien als de strenge ouder die je grenzen oplegt en jou volwassen wil laten worden. De planeet staat voor verantwoordelijkheid, remming en angst. Waar Saturnus staat worden we geconfronteerd met onze schaduwkant. Saturnus wordt ook wel het ‘leerproces’ van de pijn’ genoemd.

Toch is zijn werking niet alleen maar negatief. Door je zwakheden te overwinnen, ontwikkel je kracht. Saturnus staat daarom ook voor discipline en uithoudingsvermogen om iets te bereiken. Daarnaast geeft de planeet gevoel voor organisaties, planning en verantwoordelijkheid.

De afgelopen vijf jaar stond Saturnus in zijn eigen tekens Steenbok en Waterman. In Steenbok kon Saturnus zich maximaal uitleven. Hij gaf maatschappelijk een energie van hard werken, begrenzen, bouwen van structuren en systemen en dit alles met enorm veel doorzettingsvermogen. In januari 2020 kwam Saturnus samen te staan met Pluto en brachten zij een enorm krachtige energie met zich mee om structuren te veranderen en dit hebben we gemerkt ook. De pandemie had een enorme invloed op bestaande structuren en systemen. 

De afgelopen drie jaar liep Saturnus door het teken Waterman en we voelden dit als een remming op onze vrijheid. Mensen kwamen in opstand tegen bestaande regels en wetten en wilde vernieuwing.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

 

ascendant in boogschutter

Sinds vorige week loopt Saturnus in Vissen. Vissen en Saturnus zijn allebei hele andere energieën. De hoge zijde van Vissen is gevoelig, afgestemd op het collectieve bewustzijn, dromerig en helpt graag anderen. De lage zijde van Vissen voelt zich zinloos, is verslaafd en zoekt afleiding.

Saturnus in Vissen is helemaal niet gericht op hard werken aan structuren. In Vissen worden zijn grenzen juist zachter. Saturnus is niet langer ambitieus en gericht op materie, maar zoekt juist naar de diepere betekenis van het leven.

Saturnus in Vissen helpt ons om structuur en organisaties te bouwen rondom ‘healing’, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft ons de gelegenheid om vorm te geven aan dromen, inspiraties en idealen en gedisciplineerd aan spirituele groei te werken. We mogen ons overgeven aan het proces dat zich aan ons ontvouwt en vertrouwen op de stroom van het leven.

Op zijn best herinnert Saturnus ons eraan dat er zonder diepte geen echte groei kan zijn. ❤️⁠

—-

Meer leren over astrologie en je eigen geboortehoroscoop? 

Meld je dan aan voor mijn basiscursus astrologie waarin je in 6 weken de basis van de astrologie leert.  

  .

  Deze blogpost delen:

  Leida Groot

  Leida Groot

  Astrologe

  Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *