fbpx

Saturnus Retrograde in Vissen: een periode van vertraging

Saturnus, de planeet van structuur, verantwoordelijkheid en volwassenheid loopt van 17 juni retrograde tot en met 3 november retrograde. Planeten die retrograde lopen nodigen ons uit tot introspectie en innerlijke groei. Ze vragen ons om een stap terug te nemen, onze prioriteiten te heroverwegen en diepgaand zelfonderzoek te doen. 

Reflectie en evaluatie

Tijdens Saturnus Retrograde worden we aangemoedigd om kritisch te kijken naar de structuren en patronen in ons leven. Het is een uitnodiging om te reflecteren op onze doelen, ambities en verantwoordelijkheden. We kunnen ons afvragen of we nog steeds op het juiste pad zijn, of er gebieden zijn waar we vastlopen en waar we kunnen groeien.

Loslaten van oude patronen

Saturnus Retrograde biedt ons de kans om oude beperkende overtuigingen en gedragspatronen los te laten. Het is een periode waarin we ons bewust kunnen worden van de blokkades die ons tegenhouden en de verantwoordelijkheid kunnen nemen om ze te transformeren. Door het loslaten van oude bagage kunnen we ruimte creëren voor nieuwe groei en kansen.


Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

 

saturnus retrograden

Innerlijke wijsheid en volwassenheid

Saturnus Retrograde nodigt ons uit om onze innerlijke wijsheid aan te boren en onze innerlijke autoriteit te omarmen. Het is een tijd waarin we de verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven en ons pad naar volwassenheid bewandelen. Door introspectie en zelfreflectie kunnen we ons bewust worden van onze sterke punten, onze grenzen en hoe we effectief onze eigen autoriteit kunnen uitoefenen. Vragen die je jezelf kunt stellen tijdens deze periode zin: Heb ik voor mezelf grenzen gesteld? Heb ik teveel regels gesteld voor mezelf? Of misschien niet genoeg?

Geduld en doorzettingsvermogen

Tijdens Saturnus Retrograde kan het lijken alsof de vooruitgang langzamer gaat dan normaal. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te ontmoedigd te raken. Saturnus daagt ons uit om volhardend te zijn, zelfs als de weg moeilijk lijkt. Doorzettingsvermogen en discipline zijn de sleutels tot succes, zelfs in uitdagende tijden.

Saturnus Retrograde is een waardevolle periode om te evalueren, herstructureren, herwaarderen en organiseren. Deze periode zet je aan om verantwoordelijkheid te nemen, te leren van wat fout ging en binnen de grenzen van je vermogen te zien wat je kunt bereiken of volhouden. Geduld hebben is de grootste les die Saturnus ons tijdens haar retrograde periode leert.

Meer lezen over  astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *