fbpx

Simone van Beers

bianca timmerman

Geboren in maart in een typisch jaren ´60 gezin. Het was hoogconjunctuur en door gestage arbeid kon voldoende geld worden verdiend. Vaders maakten lange werkdagen met soms extra diensten, moeders deden het huishouden. Maandag was wasdag, woensdag gehaktdag en vrijdag´s waren alle stoepen in de straat geschrobd. Zondag´s naar de kerk in nette jurk en lakschoentjes. Het leven in onze straat was eenvoudig. Met de kerk links, de poppenwinkel rechts en de waterstoker aan de overkant. De kleuterschool was letterlijk om de hoek en daarnaast stond de meisjesschool. De antenne voor de zwart/wit tv werd gedeeld met de buren: het jaren ’60 normaal.

In de jaren ’70 werd de zondagse kleding verruild voor vrijetijdskleding en kon er gerecreeerd worden. Na de basisschool ging ik naar de Business School. Natuurlijk zou ik jong, ambitieus en met diploma op zak het helemaal gaan maken in de maatschappij. Voor een  aantal jaren was dat ook zo, totdat de economie instortte en het bedrijf werd overgenomen. Mijn leven was totaal veranderd. Ik snapte er niets meer van en dus ging ik te raden bij een astrologe.

Fascinerend wat zij mij wist te vertellen. Ze raadde mij aan astrologie te gaan studeren (Uranus, symbool voor astrologie, staat als hoogste in mijn horoscoop en wint daarmee aan kracht). Enfin, eigenwijs natuurlijk, na jaren van hard werken wilde ik de kans nemen om te gaan reizen. Bestemming het Verre Oosten en Australië. Bij terugkeer weer in het arbeidsproces gestapt, maar ik had de smaak te pakken. Kenia volgde en daar heb ik een aantal jaren gewoond en gewerkt. De kosmos bleek echter een ander plan met mij te hebben. Terug in Nederland begon ik toch eindelijk met de opleiding tot astrologe.

Alsof er een wereld voor mij open ging. Een hele andere wereld dan die van het fysiek reizen maar niet minder fascinerend. Reeds in het tweede jaar van de opleiding begon ik onrustig te worden. Ik vond er niet de antwoorden waar ik naar zocht. Mijn uitgangspunt was niet het starten van een astrologenpraktijk, ik wilde ik weten WAAROM ik voor dit leven had gekozen met juist deze dynamiek in mijn omgeving. Ik wilde diep inzoomen in de diverse lagen van wat ik toen noemde mijn hororscoop. Geholpen door Covid belandde ik virtueel in de Verenigde Staten waar ik kennis maakte met Jeffrey Wolf Green’s Evolutionary Astrology. Met de Nederlands erkende opleiding kon ik instromen in hun vervolgprogramma. Evolutionaire Astrologie (EA) benadert de horoscoop vanuit een ander gezichtspunt. Niet beter, anders.

Simone