fbpx

Volle Maan betekenis: zo beïnvloedt ze jou!

Iedere maand schijnt de Volle Maan in al haar glorie op ons. Ze brengt ons magie, mysterie en haar energie. Volle Maan representeert het hoogtepunt van de maancyclus. Ze bevindt zich halverwege haar baan om de aarde en staat recht tegenover de zon die vol op haar schijnt. Al duizenden jaren wordt Volle Maan door verschillende volken en religies bestudeerd, vereerd en aanbeden. Uit vele mythen, legendes, sprookjes en vertellingen blijkt dat de Volle Maan altijd al een magische aantrekkingskracht op ons heeft gehad.

Een Volle Maan ontstaat wanneer de Maan tegenover de Zon staat. De Zon representeert mannelijke energie, of Yang in de Chinese Geneeskunde, terwijl de Maan staat voor het vrouwelijke, of Yin. De Zon is onze actiekant, altijd bezig om dingen te doen. De Maan staat voor onze kant die ontvangt, ze leert ons om te zijn. Samen zijn ze compleet en geven ze ons een volledige reeks energieën die we kunnen gebruiken. Ze schijnen licht op elkaar en brengen energieën naar boven die normaal gesproken onder de oppervlakte blijven.

De oppositie van de Zon en de Maan tijdens een Volle Maan veroorzaakt spanning in ons emotionele lichaam. Vele van ons voelen de polariteit van de Volle Maan in hun emotionele

lichaam en voelen zich emotioneel overweldigd, slapen niet goed of voelen ‘zich niet zichzelf’. De Engelse term ‘lunatic’ is niet voor niks afkomstig van de Maan, om het krankzinnige gedrag van mensen onder het licht van de Volle Maan te beschrijven ⁣

De Volle Maan versterkt ook energie. De maanenergie heeft namelijk een piek bereikt en straalt over de hele Aarde. Dit kan leiden tot versterkte energieën in jezelf. Ben je bijvoorbeeld boos, dan kun je extra boos zijn tijdens de Volle Maan. Maar het kan ook positief uitpakken. Ben je juist blij en opgewonden, dan wordt ook deze energie versterkt en kun je zin hebben om een groot feest te organiseren.

Wanneer je je juist onrustig voelt en en deze energie wordt versterkt, dan hoeft dit niet per definitie iets negatiefs te betekenen. Als de Maan vol is, schijnt zij namelijk het meest helder en kan zij een lichtje zijn op onze duisternis- op de diepste delen van onszelf die we gewoonlijk niet kunnen zien. Ze brengt deze delen naar boven zodat we ze uiteindelijk los kunnen laten. We moeten ons eerst bewust zijn van een energie, voordat we hem kunnen loslaten.

De Volle Maan helpt ons bewust te worden van de energieën die we bij ons dragen in ons lichaam en in onze geest. Sommige van deze energieën kunnen begraven liggen onder vele lagen van ons onderbewustzijn of zelfs in delen van je lichaam. Volle maan helpt je om afscheid te nemen van negatieve energieën als gevolg van bijvoorbeeld ergernis of negatieve gebeurtenissen. Het is de perfecte tijd om schadelijke gedachten, gewoonten, gedragingen diep van binnenuit allemaal los te laten. Het is tijd om los te laten en met een schone lei weer verder te gaan.

volle maan betekenis

Wat betekent Volle Maan?

Iedere Volle Maan richt zich op een bepaald deel van ons energetische of emotionele lichaam. Dit deel is afhankelijk van de astrologische tekens waar de Maan en de Zon op dat moment in staan. Deze twee tekens geven als het ware een thema mee waarmee we kunnen werken en staan tijdens een Volle Maan altijd in een tegenovergestelde astrologisch teken. Wanneer de Zon bijvoorbeeld in Ram (het teken wat zich op zichzelf richt), staat de Maan in Weegschaal (het teken van partnerschap).

Tegenovergestelde astrologische tekens zijn in de kern hetzelfde, maar de uitvoering van hun energie is verschillend. In eerste instantie lijken deze energiëen in contrast te zijn met elkaar, maar wanneer we dieper graven, vinden we hun overeenkomsten.

Onder het licht van de Volle Maan werken we met de energie van beide tekens. De Volle Maan verlicht alle energieën en stelt ons in staat om deze energieën ook binnen onszelf te ontrafelen. We kunnen hierdoor de lage en de hoge energie van ieder teken binnen onszelf identificeren. Met behulp van de Volle Maan kunnen we de lage energie loslaten. De hoge energie die speelt kunnen we omarmen en hiermee een nieuwe energie creëren.

Volle Maan en vergeving

Volle maan is ook een goede tijd om te vergeven. Wrok leidt alleen maar tot bitterheid en is giftig. Het bestaan zit vol botsingen, teleurstellingen en grieven. Het kan je lang bezighouden, je kunt erop broeden, je kunt wrok blijven koesteren of je kunt vergeven. De energie van de Volle Maan maakt het gemakkelijker om te vergeven. Bij vergeving gaat het niet om een ander persoon, het gaat allemaal om jou en je energie. Het vasthouden van negatieve gevoelens tegenover iemand anders blokkeert je mentaal en energetisch. Je gebruikt je energie om boos te blijven.

Daarnaast blokkeert het ook je intuïtie, je positieve gedachten en helpt het niet bij het manifesteren van nieuwe dingen. Vergeving is zeer belangrijk als je je beste leven wilt leven. En vergeet ook vooral je zelf niet te vergeven. Dat is misschien nog wel belangrijker dan het vergeven van een ander. Verbind jezelf met de energie van de Volle Maan om jezelf en een ander te vergeven. Probeer de acties van een ander te begrijpen zodat je je woede hierover kunt loslaten. Ervaar dat vergeven je vrij maakt. Het is een opluchting om wrok los te laten. Want dat is de paradox van het vergeven: je vergeeft een ander, maar je hebt er zelf het meest profijt van.

Dankbaarheid

Volle Maan is ook een uitstekende tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt bereikt. Het is een tijd voor reflectie. Een tijd waarin je stilstaat bij hoever je eigenlijk al bent gekomen. Het licht van de maan inspireert ons om stil te staan bij onze prachtige wereld. Gebruik de Volle Maan om extreem dankbaar te zijn voor alles om je heen, jouw unieke reis en de mensen om je heen. Zo verhoog je je trilling en kun je deze energie gebruiken om te manifesteren wat je wilt.

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeerd Astrologie sinds 2015. Volgt de 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar.  Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *