fbpx

Volle Maan in Kreeft – 7 januari 2023 

Zaterdag 7 januari om 00.08 uur hebben we een Volle Maan in het teken Kreeft. De Maan is het meest krachtig in het teken Kreeft, haar eigen teken. Kreeft is een waterteken en dat maakt haar gevoelig, empathisch en intuïtief. Kreeft wordt ook wel de moeder van de dierenriem genoemd. Vol liefde en overgave zorgt ze voor degenen waar ze om geeft.

Deze krachtige Volle Maan in Kreeft geeft ons de kans komt te voelen, los te laten en onze ziel weer op te laden. Deze Volle Maan in Kreeft is gevuld met compassie en liefde. We mogen ruimte geven aan onze emoties en met zelfliefde zorgen voor ons hart.

Deze Volle Maan in Kreeft is een uitstekende periode om te experimenteren met dingen waardoor wij echt gaan voelen, huilen en ons kwetsbaar openen. Probeer tijdens deze Volle Maan een aantal keer per dag een korte pauze in te lassen waarbij je een paar minuten diep- in en uitademt. Kijk bij jezelf naar binnen en ontdek hoe je je voelt, wat er in je omgaat en of er ergens spanning in je lichaam zit. Terwijl je ademt identificeer je alles wat je voelt. Deze Volle Maan in Kreeft leert ons dat wanneer we simpelweg erkennen welke emoties aanwezig zijn, ze minder intens worden. Er ontstaat meer ruimte, onze emoties ontspannen en daardoor wij ook.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

volle maan in kreeft

De Maan sextiel Uranus kan ons gevoel wat onrustig maken, maar aan de andere kant ook zorgen voor vernieuwende inzichten en ideeën. De Zon conjunct Mercurius en driehoek Uranus dwingen ons om op een andere manier te denken, iets te veranderen of te vernieuwen. We mogen een stap gaan zetten richting onbekend terrein. Bedenk je tijdens deze Volle Maan in Kreeft welke kleine stap jij kunt gaan zetten om uit je comfortzone te komen. Vertrouw op je intuitie en zet die onbekende, nieuwe, spannende eerste stap.

Tijdens deze Volle Maan staat de Zon in Steenbok conjunct Mercurius die Retrograde loopt. Dit kan ervoor zorgen dat oude bekenden waarmee we nog iets uit te werken hebben, opnieuw op ons pad komen. Probeer te voelen wat deze contacten met je doen en neem hierbij je verantwoordelijkheid. Het vierkant dat de Zon en de Maan maken met Cheiron geeft aan dat we aan de slag mogen gaan met oude wonden en pijn. Door deze helemaal te doorvoelen en oude overtuigingen onder het licht van de Volle Maan los te laten, kunnen we de wonden transformeren in wijsheid.

Heb jij zin om aan de slag te gaan met deze energie, maar geen idee hoe je dit kunt doen? Word dan lid van mijn MoonMembership. Als lid van het MoonMembership (59 euro per jaar) ontvang je iedere Volle Maan + Nieuwe Maan een meditatie en een werkboek waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Meer informatie over het MoonMembership lees je hier. 

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding astrologie bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *