Volle Maan in Steenbok – 22 juni 2024 – Carrière en werk 

Zaterdag 22 juni om 03.10 uur staat de Volle Maan op 1 graad in het teken Steenbok. Tijdens dit Kreeft seizoen hebben we twee Volle Manen in Steenbok. De eerste vindt nu plaats terwijl de Maan vlakbij Boogschutter staat en de tweede vindt plaats aan het einde van het Kreeft seizoen wanneer de Maan vlakbij Waterman staat. Hoewel beide Volle Manen in het teken Steenbok plaatsvinden brengen ze toch ieder hun eigen unieke energie met zich mee, omdat de overige planeten zich op verschillende posities in de kosmos bevinden.

Deze eerste Volle Maan in Steenbok vindt plaats terwijl de Zon net in het teken Kreeft is komen te staan. Terwijl de Zon in Kreeft onze intuïtie en emoties versterkt, zorgt de Maan in het teken Steenbok dat we tegelijkertijd met beiden voeten op de grond blijven staan.

Steenbok is de rotsvaste geit van de dierenriem. Steenbok energie geeft ons focus, discipline en doorzettingsvermogen. We tunen in op haar energie wanneer we routines, structuren en grenzen willen creëren. Traditioneel gezien is Steenbok het teken wat hoort bij werk, carriere en reputatie.

 

Tijdens deze Volle Maan wordt er daarom een lichtje geschenen op je werk en carriere. Probeer hierbij ‘werk’ ruim te zien. Het onderhouden van een moestuin of het zorgen voor kinderen ziet Steenbok ook als ‘werk’. Wat heb je het eerste half jaar van 2024 bereikt? Wat is het resultaat geweest van jouw harde werken? Waarin ben je misschien wel te star of rigide geweest? Heb je je verantwoordelijkheid genomen? Ben je misschien wel te streng geweest voor jezelf en heb je je emoties onderdrukt?

De Volle Maan staat tegenover de Zon in Kreeft. Kreeft gaat over emoties, gevoelens, je gezin en je thuis. Deze Volle Maan laat je daarom ook nadenken over de juiste balans tussen werk en thuis. Zijn deze twee in evenwicht? Steenbok herinnert je eraan dat je niet alleen productief bent als je je to-do list hebt afgevinkt. Ze helpt je om het woord ‘productiviteit’ opnieuw te definiëren. Ook als je een dag niks doet, ben je productief geweest. Je bent dan namelijk je geest aan het opladen en dat is minstens zo belangrijk. ❤

Voel jij dat je de laatste tijd veel te hard voor jezelf bent geweest? En wil je deze hardheid loslaten en de zachtheid omarmen?

Doe dan mee met mijn online Volle Maan Cirkel. Zaterdag 22 juni om 20.0o uur via Zoom. Geluid en camera mogen uit blijven. Kaartje kost 12 euro en kun je bestellen via deze link. 

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *