fbpx

Volle Maan in Steenbok 3 juli 2023: Tijd om doelen te stellen

Maandag 3 juli hebben we om 13.41 uur een Volle Maan in het teken Steenbok. Steenbok is aards, betrouwbaar en stabiel. Ze is georganiseerd, ambitieus en meestal ook een wonderbaarlijk harde werker. Ze is in staat om alles te bereiken wat ze wil, geen berg is haar te hoog. Stapje voor stapje bereikt ze haar doel. Haar geheime wapen is haar directe lijn met haar intuïtie waardoor ze exact weet wie ze is en wat ze wil. ⁠

Wanneer de Volle Maan in het teken Steenbok staat is het tijd om te reflecteren op je doelen. Om oude doelen los te laten, om doelen bij te stellen of om nieuwe doelen te maken en met vastberadenheid aan deze doelen te werken. De energie van Steenbok moedigt aan om je ambitieus serieus te nemen en stappen te zetten richting jouw doelen en dromen.

Ze herinnert je eraan dat je dat je een doel niet kunt bereiken als je het doel niet hebt gesteld. Het belangrijkste inzicht rondom het bereiken van een doel is dat je een doel bewust stelt. De energie van Steenbok helpt ons om onze doelen te definiëren en ze vervolgens op te schrijven. Steenbok weet dat wanneer jij dit doet je een grotere kans hebt om het doel te bereiken. Dit is namelijk de manier om je onderbewuste aan het werk te zetten.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

volle maan in steenbok

Steenbok herinnert ons er ook aan dat onze wereld structureren in de vorm van grenzen, routines en discipline nodig heeft. We kunnen alles bereiken wat we willen, maar dit vergt wel focus en hard werk. Steenbok heeft hier absoluut geen problemen mee. Ze herinnert ons eraan dat iedere stap in de juiste richting er weer één is en zolang je iedere dag een stap zet (hoe klein dan ook) bereik je uiteindelijk je doel.

De Volle Maan staat opposiet Mercurius. Dit kan leiden tot een innerlijk conflict tussen ons verstand en onze emoties.Het kan moeilijk zijn om helder en objectief te communiceren, omdat emoties de overhand kunnen krijgen. Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn en extra aandacht te besteden aan je communicatie.

Laat de kracht van de energie van Steenbok je helpen om je doelen te verwezenlijken. Geloof in jezelf, wees niet bang om je grenzen te verleggen en zet de eerste stap. En onthoud dat een droom zonder een doel, slechts een droom blijft. 

—-

Heb jij zin om aan de slag te gaan met deze energie, maar geen idee hoe je dit kunt doen?  Iedere maand maak ik een meditatie die past bij de energie en reflectievragen. Deze ontvang je wanneer je lid wordt van mijn MoonMembership. Als lid van het MoonMembership (10 euro per maand) ontvang je iedere Volle Maan + Nieuwe Maan een meditatie en een werkboek waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Meer informatie over het MoonMembership lees je hier. 

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *