fbpx

Volle Maan in Waterman 1 augustus 2023: dit kun je voelen

Dinsdag 1 augustus om 20.33 uur hebben we een Volle Super Maan op Waterman (9º). Waterman is de uitgesproken activiste die gaat voor verandering en vrijheid. Ze dwingt ons om ‘out of the box’ te denken en om onze energie te bewegen richting nieuw, onontdekt terrein. Ze werpt graag oude waarden omver, zodat er ruimte komt voor nieuwe. Ze duwt ons vooruit, zowel het individu als het collectief. Hiervoor gebruikt ze graag de nieuwste technieken en wetenschappelijke inzichten. Waterman beweegt op haar eigen ritme en trekt zich niet veel aan wat een ander hiervan vindt.

Deze Volle Maan is een Super Maan. Dat betekent dat ze extra dichtbij de Aarde staat en haar energie kun je daarom versterkt voelen.

Tijdens deze Volle Maan staat de Zon in het tegenovergestelde teken Leeuw. Waterman en Leeuw zijn in de kern hetzelfde, maar hun uitwerking qua energie is erg verschillend. Net als Waterman, leert Leeuw ons dat we kracht en liefde mogen hebben voor onze eigen ideeën en we ons niet altijd iets hoeven aan te trekken van wat anderen hierover zeggen. Beide tekens herinneren ons eraan dat onze individualiteit onze grootste kracht is.

Tijdens iedere Volle Maan hebben we de kans om ons te ontdoen van de lage energieën die beiden tekens ons brengen en om de hoge energieën juist te integreren in onszelf. Leeuw haar schaduwkant zoekt continu bevestiging van anderen. Wanneer we ons verbinden met deze energie, zijn we afhankelijk van anderen die van ons houden in plaats van dat we van onszelf houden.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

volle-maan-in-waterman

Net als de Leeuw, heeft ook Waterman haar ongunstige kanten. Deze hebben bij de Waterman voornamelijk te maken met rechtschapenheid en arrogantie. In plaats van te onthouden dat iedereen iets te leren heeft, zit ze hoog op haar voetstuk. Ze vindt haar standpunt de beste en iedereen die het niet eens is met haar heeft het fout.

Laat tijdens deze Volle Maan de lage kant van Leeuw en Waterman los en omarm de hoge energie. Stel je een lijn van energie voor. Aan de ene kant heb je de lage energie van Leeuw die schreeuwt om aandacht en energie van anderen. Aan de andere kant heb je de lage zijde van Waterman die arrogant is en hoog op haar voetstuk zit.

In het midden heb je een balanspunt waar de hoge energieën van Waterman en Leeuw samensmelten en een energie vormen van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf gecombineerd met onvoorwaardelijke liefde voor het collectief.

—-

Heb jij zin om aan de slag te gaan met deze energie, maar geen idee hoe je dit kunt doen?  Iedere maand maak ik een meditatie die past bij de energie en reflectievragen. Deze ontvang je wanneer je lid wordt van mijn MoonMembership. Als lid van het MoonMembership (10 euro per maand) ontvang je iedere Volle Maan + Nieuwe Maan een meditatie en een werkboek waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Meer informatie over het MoonMembership lees je hier. 

Meer lezen over de Maan of astrologie?

.

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft twee jaar privéles gehad in de psychologische astrologie en volgt momenteel een 5-jarige opleiding tot astrologe bij Ishtar. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *