fbpx

Volle Maan Kalender 2020

Ben je op op zoek naar een Volle Maan Kalender? Ik heb alle Volle Manen voor 2020 hieronder op een rijtje voor je gezet. Maar eerst vertel ik je iets meer over de Volle Maan. Iedere maand schijnt de Volle Maan in al haar glorie op ons. Ze brengt ons magie, mysterie en haar energie. Volle Maan representeert het hoogtepunt van de maancyclus. Ze bevindt zich halverwege haar baan om de aarde en staat recht tegenover de zon die vol op haar schijnt. Al duizenden jaren wordt Volle Maan door verschillende volken en religies bestudeerd, vereerd en aanbeden. Uit vele mythen, legendes, sprookjes en vertellingen blijkt dat de Volle Maan altijd al een magische aantrekkingskracht op ons heeft gehad.

Elke Volle Maan staat in een ander astrologisch teken en brengt hierdoor een ander soort thema met zich mee om mee te werken. Hieronder vind je de Volle Maankalender 2020. Je ziet een overzicht van alle Volle Manen van 2020 met een korte beschrijving van de energie die je dan kunt voelen en waarmee je dan kunt werken. Wil jij weten wat de betekenis is van een Volle Maan. Daar heb ik een ander blog artikel over geschreven. Klik hier om te lezen wat Volle Maan betekent.

‘‘’The Sun watches what I do,

But the Moon knows al my secrets”

Volle Maan in Kreeft – 10 januari 2020 om 20.23 uur

Kreeft haar boodschap tijdens deze Volle Maan is om te voelen. Kreeft wil dat we iedere angst, ieder schuldgevoel, iedere droom en iedere vibratie in ons hart voelen. De Volle Maan in Kreeft is een tijd om je emoties te ontdekken, ruimte voor ze te maken en je comfortabel te voelen met deze emoties. Zoek deze Volle Maan uit hoe je je emoties kunt voelen zonder erover te oordelen. Vind een vorm om je te uiten. Probeer deze emoties vervolgens los te laten en creëer ruimte voor jezelf.

Volle Maan in Leeuw – 9 februari 2020 om 08.34 uur

Wanneer de Maan in het teken Leeuw staat, kunnen we haar energie in iedere cel van ons lichaam voelen en dit voelt als liefde. Liefde voor onszelf. De Leeuw inspireert ons om onze hele persoonlijkheid te omarmen, onze zwakke kanten en onze sterkte kanten. Ze zorgt dat we diep in ons hart kunnen voelen waar we echt gelukkig van worden en herinnert ons eraan dat we ons niets moeten aantrekken van wat anderen hiervan vinden. Ze geeft ons de kracht en moed om ieder oordeel van een ander aan de kant te schuiven. Zoek deze Volle Maan uit wat jouw unieke kracht is. 

Volle Maan in Maagd – 8 maart om 18.48 uur

Maagd leert ons dat we perfecte autonome wezens zijn. We zijn allemaal uniek, hebben een enorme kracht in ons en hebben allemaal iets te bieden aan de wereld. ⁣De lage energie van Maagd overspoelt ons met de angst dat we niet goed genoeg zijn, we zijn het niet waard en we zijn niet nuttig. Deze kant van Maagd is een valstrik en absoluut bullshit.⁣ Laat tijdens deze Volle Maan in Maagd je twijfels en angsten los. Accepteer dat je het waard bent, dat je goed genoeg bent en dat je nuttig bent voor iedereen die je tegenkomt.

Volle Maan in Weegschaal – 8 april 2020 om 04.35 uur

De Volle Maan staat in het teken Weegschaal. Weegschaal is het teken van balans, harmonie en relaties. Ze leert ons dat in iedere relatie balans een belangrijke rol speelt, maar dat dit niet vanzelf komt. Om balans te creëren, moeten we eerst zelf in evenwicht zijn. Als we harmonie en balans creëren binnen onze eigen energie, dan ontstaat een vibratie waarmee we anderen dingen in het leven kunnen aantrekken. Waaronder ook de juiste mensen.⁣ Bedenk jezelf deze krachtige Volle Maan waar jij veranderingen aan wilt brengen in je leven. Welke energie breng jij nu naar buiten? Welke relaties trek jij hierdoor aan? 

‘Wil jij meer leren over de energie van de Maan? Mijn online cursus ‘Leven met de energie van de Maan’ is een cursus voor jou als je veel bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en je ernaar verlangt om je leven bewust te creëren. Je leert hoe je aan de hand van meditaties, affirmaties en oefeningen jezelf kunt verbinden met de Maan.’

Volle Maan in Schorpioen – 7 mei 2020 om 12.45 uur

Schorpioen is de alchemist, de tovenares, de magiër van de Zodiac. Ze is heel intuïtief en gebruikt haar gevoelens als haar kompas. Ze begrijpt en weet dat alles, inclusief haarzelf, magie is en dat ze zich met deze energie kan transformeren tot alles. Gebruik deze krachtige energie van de Volle Maan in Schorpioen om verhalen die jij over jezelf vertelt te transformeren. Voel je angsten, je dromen, je beperkingen. Breng alles naar boven zodat jij de baas wordt over deze verhalen en gevoelens en deze verhalen en gevoelens niet over jou. Zodra je jezelf echt begrijpt kun je een transformatieproces starten dat leidt naar de beste versie van jezelf. ⠀

Volle Maan in Boogschutter – 5 juni om 21.12 uur

Vandaag hebben we een Volle Maan in het teken Boogschutter. Boogschutter is de avonturier van de dierenriem. Ze reist graag, zowel door stof als door geest. Ze vindt het heerlijk om nieuwe mensen te ontdekken, nieuwe plaatsen te bezoeken of te leren over andere culturen. Dit alles doet ze met een wijde blik. Ze staat open voor alles. Haar Volle Maan nodigt ons uit om een stapje terug te doen, verwachtingen los te laten en onze geest te openen voor het grotere geheel.

Volle Maan is ook een uitstekende tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt bereikt. Het is een tijd voor reflectie. Een tijd waarin je stilstaat bij hoever je eigenlijk al bent gekomen.

Volle Maan in Steenbok – 5 juli 2020 om 06.44 uur

Steenbok is aards, betrouwbaar en stabiel. Ze in staat om alles te bereiken wat ze wil, geen berg is haar te hoog. Stapje voor stapje bereikt ze haar doel. Haar geheime wapen is haar directe lijn met haar intuïtie waardoor ze exact weet wie ze is en wat ze wil. ⁠Deze Volle Maan in Steenbok is een tijd om naar binnen te keren, je kernwaarden te herdefiniëren en te reflecteren op je levenspad. Ben je de juiste weg in geslagen? Wordt je energie in beslag genomen door de juiste dingen? Neem de tijd om jouw energetische ruimte te bepalen. Wie of wat wil je daarin hebben? Dit is een Maan van duidelijkheid, gebruik hem om jouw weg te bepalen.

Volle Maan in Waterman – 3 augustus 2020 om 19.59 uur

Waterman is het teken van vrijheid, gelijkheid en onafhankelijkheid. Ze werpt oude waarden omver en maakt ruimte voor nieuwe. Ze is het meest progressieve teken van de dierenriem. Ze duwt ons vooruit, zowel het individu als het collectief. ⁠Zie tijdens deze Volle Maan in Waterman in dat we allemaal verbonden zijn met elkaar, ook ons bewustzijn. Er is geen jij of ik. Alleen wij. Gebruik de energie om bij je ware kern te komen. Bij de essentie van wat jij van nature bent. Hier gaat het bij Waterman allemaal om. Door trouw te zijn aan wie je bent en het leven te leiden dat bij je past, kun je de wereld veranderen met jouw verhoogde trilling. ⁠

Volle Maan in Vissen – 2 september 2020 om 07.23 uur

Deze Volle Maan is de meest gevoelige en emotionele van alle Volle Manen. Vissen is diep van binnen enorm empathisch. Ze inspireert onze dromen, onze intuitie en zorgt voor genezing. Ze weet dat alles in onze wereld energie is en alles met elkaar verbonden is. Ze is vloeibaar, in staat zich aan te passen aan elke omstandigheid, omdat ze het natuurlijke ritme van het leven begrijpt. Word je tijdens de energie van deze Volle Maan bewust van je eigen intuitieve krachten. Luister naar je intuitie. Waar leidt jouw innerlijke kompas je naartoe? En hoe kun je het contact met je intuitie versterken? Geef aandacht en ruimte aan je gevoelens.

Volle Maan in Ram – 1 oktober 2020 om 23.06 uur

Ram brengt ons vuur, energie en een enorme drive. Ze herinnert ons eraan dat we niet te stoppen zijn, ook al komen we soms obstakels tegen. ⁠Voel de komende twee dagen het vuur binnenin je opladen. Weet dat je in staat bent om iedere blokkade te overwinnen. Voel diep van binnen welk leven en welk pad jouw op het lijf geschreven zijn. Weet dat jouw vuur kan blijven branden ondanks alles dat tussen jou en je dromen komt. Het leven brengt ons altijd uitdagingen, maar jij bent sterker dan ze allemaal.

Volle Maan in Stier – 31 oktober 2020 om 15.51 uur

Stier staat graag met beide benen op de grond. Ze houdt van zekerheid en veiligheid. Ze doet graag alles op een rustig tempo en maakt geen overhaaste beslissingen. Waar anderen stoppen, gaat zij door. Bereid om haar missie en haar dromen te bereiken en te vechten voor haar doel. ⁠Probeer je tijdens deze Volle Maan te verbinden met de hoge zijde van de Stier en laat je gehechtheid aan beperkende gedachten en patronen los. Vergroot je comfortzone en stap in het onbekende. Dompel jezelf onder in het moment en accepteer wat er gebeurt.

De Volle Maan is uitstekende periode om aan de slag te gaan met jezelf. Om te reflecteren en je te ontwikkelen.

Volle Maan in Tweelingen – 30 november om 10.32 uur

Tweelingen is het teken van communicatie, maar ze is zoveel meer dan dat. Tweelingen is een luchtteken (een denker) en verklaart dingen graag vanuit logica. Ze is nieuwsgierig, leergierig en intelligent en leert het liefst door met andere mensen te communiceren. Ze is op een missie om de wereld om haar heen te ontdekken en stelt hierbij liever vragen, dan dat ze luistert naar de antwoorden. Gebruik de energie van deze Volle Maan in Tweelingen om je meer open te stellen voor de ideeën van een ander. (Vooral in deze tijd waarin iedereen een andere mening heeft over Zwarte Piet bijv.). Laat ieder oordeel, of gevoel van competitie los. ⁠

Volle Maan in Kreeft – 30 december om 04.30 uur

De energie van de Kreeft is goddelijke, vrouwelijke energie. Ze is de moeder in ons allen. Ze vindt het fijn om met al haar liefde voor een ander te zorgen. Kreeft is een waterteken en daarom ook enorm gevoelig. Ze voelt een ander precies aan en leeft graag mee met de ander. ⁠Kreeft haar boodschap tijdens deze Volle Maan is om te voelen. De Volle Maan in Kreeft is een tijd om je emoties te ontdekken, ruimte voor ze te maken en je comfortabel te voelen met deze emoties. Zoek deze Volle Maan uit hoe je je emoties kunt voelen zonder erover te oordelen.

Mocht je zelf een Volle Maan Kalender in je huis willen hebben hangen, dan kun je mijn Maankalender poster bestellen. Het is een mega toffe poster geworden voorzien van speciale goudfolie zodat hij echt je muur afschittert! Het is niet alleen een Volle Maan Kalender, maar ook een Nieuwe Maankalender. 

Op deze Maankalender (zie afbeelding hieronder) vind je:

  • Alle maanfasen van 2020
  • Het astrologisch teken waar de dagelijkse maan in staat
  • De data en tijden van alle Volle Manen
  • De data en tijden van alle Nieuwe Manen 

Klik hier om de Maankalender te bestellen. 

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Astrologe in Opleiding. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl. Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in  Villa Kakelbont. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *