fbpx
Iedere maand schijnt de volle maan in al haar glorie op ons. Ze brengt ons magie, mysterie en haar energie. Volle maan representeert het hoogtepunt van de maancyclus. Ze bevindt zich halverwege haar baan om de aarde en staat recht tegenover de zon die vol op haar schijnt. Al duizenden jaren wordt Volle Maan door verschillende volken en religies, bestudeerd, vereerd en aanbeden. Uit vele mythen, legendes, sprookjes en vertellingen blijkt dat de Volle Maan altijd al een magische aantrekkingskracht op ons heeft gehad. Hieronder 4 redenen waarom je zou moeten werken met de energie van de Volle Maan.

1. De Volle Maan versterkt jouw positieve energie

De Volle Maan versterkt energie. De maanenergie heeft namelijk een piek bereikt en straalt over de hele Aarde. Dit kan leiden tot versterkte energieën in jezelf. Ben je bijvoorbeeld boos, dan kun je extra boos zijn tijdens de volle maan. Maar het kan ook positief uitpakken. Ben je juist blij en opgewonden, dan wordt ook deze energie versterkt en kun je zin hebben om een groot feest te organiseren. Wanneer je je juist onrustig voelt en deze energie wordt versterkt, dan hoeft dit niet per definitie iets negatiefs te betekenen. Als de maan vol is, schijnt zij namelijk het meest helder en kan zij een lichtje zijn op onze duisternis- op de diepste delen van onszelf die we gewoonlijk niet kunnen zien. Ze brengt deze delen naar boven zodat we ze uiteindelijk los kunnen laten. We moeten ons eerst bewust zijn van een energie, voordat we hem kunnen loslaten. De Volle Maan helpt ons bewust te worden van de energieën die we bij ons dragen in ons lichaam en in onze geest. Sommige van deze energieën kunnen begraven liggen onder vele lagen van ons onderbewustzijn of zelfs in delen van je lichaam. Volle maan helpt je om afscheid te nemen van negatieve energieën als gevolg van bijvoorbeeld ergernis of negatieve gebeurtenissen. Het is de perfecte tijd om schadelijke gedachten, gewoonten, gedragingen diep van binnenuit allemaal los te laten. Het is tijd om los te laten en met een schone lei weer verder te gaan.

2. Volle maan is een perfecte tijd om te vergeven

Volle maan is ook een goede tijd om te vergeven. Wrok leidt alleen maar tot bitterheid en is giftig. Het bestaan zit vol botsingen, teleurstellingen en grieven. Het kan je lang bezighouden, je kunt erop broeden, je kunt wrok blijven koesteren of je kunt vergeven. De energie van de Volle Maan maakt het gemakkelijker om te vergeven. Bij vergeving gaat het niet om een ander persoon, het gaat allemaal om jou en je energie. Het vasthouden van negatieve gevoelens tegenover iemand anders blokkeert je mentaal en energetisch. Je gebruikt je energie om boos te blijven. Daarnaast blokkeert het ook je intuïtie, je positieve gedachten en helpt het niet bij het manifesteren van nieuwe dingen. Vergeving is zeer belangrijk als je je beste leven wilt leven. En vergeet ook vooral je zelf niet te vergeven. Dat is misschien nog wel belangrijker dan het vergeven van een ander. Verbind jezelf met de energie van de Volle Maan om jezelf en een ander te vergeven. Probeer de acties van een ander te begrijpen zodat je je woede hierover kunt loslaten. Ervaar dat vergeven je vrij maakt. Het is een opluchting om wrok los te laten. Want dat is de paradox van het vergeven: je vergeeft een ander, maar je hebt er zelf het meest profijt van.

3. Volle Maan is een goede tijd om dankbaar te zijn

Volle Maan is ook een uitstekende tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt bereikt. Het is een tijd voor reflectie. Een tijd waarin je stilstaat bij hoever je eigenlijk al bent gekomen. Het licht van de maan inspireert ons om stil te staan bij onze prachtige wereld. Gebruik de Volle Maan om extreem dankbaar te zijn voor alles om je heen, jouw unieke reis en de mensen om je heen. Zo verhoog je je trilling en kun je deze energie gebruiken om te manifesteren wat je wilt. Kortom, de Volle Maan is een uitstekende tijd om energie te versterken, te vergeven en even stil te staan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent in je leven.