fbpx

Waarom zelfreflectie tijdens een Volle- en Nieuwe Maan zo krachtig is

Gelukkig worden is voor veel mensen het hoogste doel in het leven. Maar hoe doe je dat en heb je daar regels voor? Geluk en dus ook succes, bereik je door continu te werken aan vooruitgang. Je kunt een groot deel van je leven positief beïnvloeden door te werken aan je eigen ontwikkeling. Dit is de snelste weg naar een gelukkig en succesvol leven.

Persoonlijke ontwikkeling helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je komt achter wie jij bent, wat jouw kracht is, wat je belemmert en hoe jij leert. Dit zorgt voor inzichten en aha-momenten en dat leidt tot vertrouwen in jezelf. Als jij investeert in jezelf, dan ga je beter in je vel zitten, kom je meer in een flow en ga je zonder moeite doen wat je écht wilt, omdat je ongelofelijk veel vertrouwen hebt gekregen in jezelf. Vertrouwen draagt bij aan positiviteit, succes en geluk. 

‘’Het enige dat een mens gelukkig maakt, is de ervaring dat je in staat bent je op regelmatige basis te ontwikkelen en continu je standaard te verhogen’’ Tony Robbins (één van de meest bekende personen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling)

Zou je met meer ervaring, vaardigheden of inzichten je probleem kunnen oplossen? Waarschijnlijk wel. In ieder geval zijn er mensen die dezelfde uitdagingen hebben als jij en die ze al hebben opgelost. Door je uitdagingen aan te gaan en problemen op te lossen, groei je als mens en dat is één van de doelen in het leven. Wens niet minder uitdagingen, wens meer inzicht.

Maar hoe doe je dit dan? Jezelf persoonlijk ontwikkelen?

Dat kan uiteraard op allerlei manieren. Je kunt een coach inhuren, je kunt 2x per dag gaan mediteren, je kunt naar een retraite gaan of 3x per week gaan boksen. Maar je kunt ook de Maan gebruiken als ‘tool’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling.  

Waarom zou je de Maan inzetten om jezelf te ontwikkelen 

Allereerst omdat het ritme van de Maan werkt als een natuurlijke reminder om aan jezelf te werken. Eens per maand hebben we een Volle Maan en eens per maand hebben we een Nieuwe Maan.

Door deze dagen ’s avonds een uurtje in je agenda te blokken ben jij minimaal 2x per maand bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier geeft elke Maancycli je meer helderheid.

Waarom Volle Maan?

Een Volle Maan is uitermate geschikt om dingen los te laten. Tijdens een Volle Maan bevindt de Maan zich halverwege haar baan om de Aarde en staat recht tegenover de Zon die vol op haar schijnt (De Maan zelf geeft geen licht). De aantrekkingskracht is dan het grootst en dit veroorzaakt onder andere springtij (Springtij is de periode van het getij waarin het verschil tussen hoog- en laagwater het grootst is).

Dit betekent dat wanneer het Volle Maan is alle energieën worden versterkt. Dit kan leiden tot versterkte energieën in jezelf.

Ben je bijvoorbeeld boos, dan kun je extra boos zijn tijdens de Volle Maan. Maar het kan ook positief uitpakken. Ben je juist blij en opgewonden, dan wordt ook deze energie versterkt en kun je zin hebben om een groot feest te organiseren.

Wanneer je je juist onrustig voelt en deze energie wordt versterkt, dan hoeft dit niet per definitie iets negatiefs te betekenen. Als de Maan vol is, schijnt zij namelijk het meest helder en kan zij een lichtje zijn op onze duisternis- op de diepste delen van onszelf die we gewoonlijk niet kunnen zien.

De Volle Maan brengt deze delen naar boven zodat we ze uiteindelijk los kunnen laten.

We moeten ons eerst bewust zijn van een energie, voordat we hem kunnen loslaten. De Volle Maan helpt ons bewust te worden van de energieën die we bij ons dragen in ons lichaam en in onze geest. Sommige van deze energieën kunnen begraven liggen onder vele lagen van ons onderbewustzijn of zelfs in delen van je lichaam.

Volle maan helpt je om afscheid te nemen van negatieve energieën als gevolg van bijvoorbeeld ergernis of negatieve gebeurtenissen. Het is een perfecte tijd om schadelijke gedachten, gewoonten, gedragingen diep van binnenuit allemaal los te laten. Het is tijd om los te laten en met een schone lei weer verder te gaan.

Waarom Nieuwe Maan?

De Nieuwe Maan is, samen met de Volle Maan, de meest krachtige periode van de Maancyclus. Ook een Nieuwe Maan veroorzaakt springtij. Een Nieuwe Maan ontstaat iedere maand wanneer zij de Zon ontmoet. Tijdens een Nieuwe Maan bevinden ze zich samen in de lucht als één verenigde kracht en staan ze samen sterk.

Het is deze eenwording die een krachtige vibratie in onze kosmos veroorzaakt en daarmee ook binnen in onszelf.

De Nieuwe Maan is een donkere periode, omdat we de Maan niet aan de hemel zien staan. Dit donker voorziet ons van de stilte die we nodig hebben om onze innerlijke stem (je intuïtie) te kunnen horen die diep verborgen zit in onze ziel. We horen deze stem alleen wanneer we onszelf ruimte, tijd en aandacht geven. De Nieuwe Maan herinnert ons er iedere maand aan om ruimte te maken en om te luisteren naar de wensen van je ziel. Een Nieuwe Maan is daarom uitermate geschikt om nieuwe plannen te maken, doelen te stellen of om intenties te zetten.

Tijdens een Volle Maan laat je dus los en maak je ruimte vrij om tijdens een Nieuwe Maan aan de slag te gaan met jouw nieuwe doelen.

Iedere Volle- en Nieuwe Maan brengen een ander ‘thema’ met zich mee

Iedere Volle- en Nieuwe Maan richten zich op een bepaald deel van ons energetische of emotionele lichaam. Dit deel is afhankelijk van de astrologische tekens waar de Maan en de Zon op dat moment in staan. Deze twee tekens geven als het ware een thema mee waarmee we kunnen werken en staan tijdens een Volle Maan altijd in een tegenovergesteld astrologisch teken.

Wanneer de Zon bijvoorbeeld in Ram staat, (het teken wat zich op zichzelf richt), staat de Volle Maan in Weegschaal (het teken van partnerschap). Weegschaal is altijd op zoek naar balans en harmonie. Alles wat voor haar onevenwichtig overkomt probeert ze te herstellen. 

In tegenstelling tot Weegschaal richt Ram zich op zichzelf. Haar energie leert ons hoe we egoïstisch kunnen zijn en onze behoeften voor die van anderen kunnen plaatsen. De Volle Maan in het teken Weegschaal is daarom bijvoorbeeld een perfecte tijd om je relaties onder de loep te nemen en te onderzoeken welke jouw energie geven om jouw persoonlijke missie te bereiken en de relaties die energie kosten los te laten.

De Nieuwe Maan staat daarentegen altijd in hetzelfde teken als de Zon, bijvoorbeeld beiden in het teken Leeuw (het teken van zelfexpressie).  Een Nieuwe Maan in het teken Leeuw is daarom goed geschikt om je ego dat kleine stemmetje dat zegt dat jij niet goed genoeg bent) los te laten en  intenties te zetten die je helpen om meer liefde te krijgen voor jezelf.

De Volle- en Nieuwe Maan zijn daarom een uitstekende periode om aan de slag te gaan met jezelf. Om je te ontwikkelen.

Het is een perfecte tijd om lage vibraties los te laten en om te buigen naar hoge vibraties en deze energie te gebruiken om te manifesteren, doelen te stellen en plannen te maken. Het is tijd om na te denken over wat je wilt. Om te mediteren op je dromen en jezelf af te stemmen op je hogere zelf, zodat je alle begeleiding hebt die nodig is om naar de verwerkelijking van je dromen toe te leven.

 

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

17 Reacties

 1. Patricia Visser

  Lieve Leida,

  Ik wilde even zeggen dat ik zo intens geniet van deze kennis die je met ons deelt. Super bedankt.
  En alvast bedankt voor het werkboek voor komende volle maan in tweeling.
  Lieve groet,
  Patricia

  Antwoord
  • Leida

   Hi Patricia,

   Wat lief! 🙂

   En graag gedaan! Fijn om te horen!

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
  • Rita

   Geweldig dank je wel

   Antwoord
 2. Gebruers sofie

  Goeiemorgend Leida,

  Toch zo fijn om jou teksten te lezen en jou kennis mee mogen op te doen, dank u daarvoor!
  Het voelt als thuiskomen.

  Lieve knuffel,
  Sofie

  Antwoord
  • Leida

   Hi Sofie,

   Wat een ontzettende lieve reactie zo op de maandagmorgen. Graag gedaan!

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord
   • Tineke

    Goedemiddag Leida,

    Fijn om te lezen in zeer begrijpelijke taal wat mij betreft.
    Dank je wel. Ik vind het boeiend en kijk met andere ogen naar de maan.

    Antwoord
    • Leida

     Goedenavond Tineke,

     Wat fijn om te horen dat het duidelijk is beschreven. Graag gedaan!

     Antwoord
  • Ilse

   Lieve Leida, ik leef sedert 1 jaar op het ritme van volle maan en nieuwe maan en jouw teksten zijn een ware inspiratie bron en ondersteuning van deze krachtige energieën. Ik geniet intens van jouw mooie en liefdevolle maan teksten. Met een heel dankbaar hart, happy moon friend Ilse

   Antwoord
   • Leida

    Lieve Ilse,

    Nou jeetje, wat een ontzettend lief bericht! Wat prachtig om te horen! Zo lief! Dank je wel! En graag gedaan!

    Antwoord
 3. Rita

  Geweldig dank je wel

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Rita!

   Antwoord
 4. Aniek

  Dankjewel voor je mooie blog! Super interessant wat je schrijft. ❤️

  Antwoord
  • Leida

   Wat lief! Graag gedaan Aniek!

   Antwoord
   • Romy

    Prachtige blog en goede manier van reflecteren!!

    Antwoord
    • Leida

     Thanks Romy!

     Antwoord
 5. Karin

  Dank je wel leida voor de beschrijvingen van de volle en nieuwe maan .
  Het doet je nadenken ben er blij mee ?

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Karin!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *