wanneer volle maan

Volle Maan Kalender 2023: Wanneer is het Volle Maan?

Wanneer Volle Maan? De Maan, met zijn mysterieuze schoonheid en betoverende kracht, fascineert ons al eeuwenlang. De Volle maan, in het bijzonder, heeft een speciale aantrekkingskracht. Maar wanneer kunnen we die prachtige, ronde Maan aan de hemel verwachten? Dat is een vraag die vele mensen zich stellen, omdat vele mensen het effect van een Volle Maan duidelijk voelen.

De timing van de Volle Maan varieert van maand tot maand. Hieronder vind je een Volle Maan Kalender voor 2023 en 2024.

Wanneer Volle Maan 2023?

Wanneer is het Volle Maan in 2024:

 • 25 januari 2024 – Volle Maan in Leeuw
 • 24 februari 2024 – Volle Maan in Maagd
 • 25 maart 2024 – Volle Maan in Weegschaal
 • 24 april 2024 – Volle Maan in Schorpioen
 • 23 mei 2024 – Volle Maan in Boogschutter
 • 22 juni 2024 – Volle Maan in Steenbok
 • 21 juli 2024 – Volle Maan in Waterman
 • 19 augustus 2024 – Volle Maan in Vissen
 • 18 september 2024 – Volle Maan in Ram
 • 17 oktober 2024 – Volle Maan in Stier
 • 15 november 2024 – Volle Maan in Tweelingen
 • 15 december 2024 – Volle Maan in Kreeft

De betekenis van de Volle Maan in astrologie

De Volle Maan is een bijzonder en krachtig moment in de astrologie, dat vaak gepaard gaat met een gevoel van intensiteit en verhoogde energie. Het is het punt in de maancyclus waarop de Maan volledig verlicht is en haar maximale helderheid bereikt. In de astrologie symboliseert de Volle Maan een periode van voltooiing, manifestatie en loslaten.

De energie van de Volle Maan is vaak voelbaar en kan een diepe impact hebben op onze emoties, relaties en spirituele groei. Het is een moment waarop de polariteiten tussen de Zon en de Maan op hun hoogtepunt zijn, waardoor de tegenstellingen tussen licht en donker, bewustzijn en onderbewustzijn, naar voren komen.

De specifieke betekenis van de Volle Maan hangt af van het teken waarin deze zich bevindt in de astrologische dierenriem. Elk teken heeft zijn eigen kenmerken en energie, en wanneer de Volle Maan zich in een bepaald teken bevindt, kan dit een extra nadruk leggen op bepaalde thema’s en aspecten van ons leven.

wanneer volle maan 2023

Bijvoorbeeld, een Volle maan in Vissen kan de nadruk leggen op spiritualiteit, intuïtie en verbinding met het hogere bewustzijn. Het kan een tijd zijn van emotionele diepgang, compassie en vergeving. Aan de andere kant kan een Volle Maan in Ram de nadruk leggen op assertiviteit, individualiteit en het nemen van leiderschap. Het kan een tijd zijn waarin we onze passies en verlangens tot uiting brengen en onszelf op de voorgrond plaatsen.

Een periode van oogsten

De Volle Maan nodigt ons uit om bewust te worden van onze emoties, onze behoeften en onze relaties. Het is een tijd om los te laten wat niet langer dient en ruimte te maken voor nieuwe groei en mogelijkheden. Het kan een periode zijn van het oogsten van de vruchten van ons werk, het voltooien van projecten en het manifesteren van onze intenties.

Het is belangrijk om tijdens deze periode aandacht te besteden aan zelfzorg, reflectie en introspectie. Meditatie, journaling en rituelen kunnen behulpzaam zijn bij het verbinden met de energie van de Volle Maan en het benutten van de krachtige mogelijkheden die het biedt.

Praktische tips om de volle maan in de astrologie te benutten

Als je geïnteresseerd bent in astrologie, kun je de volle maan gebruiken als een krachtig moment voor persoonlijke groei en introspectie. Hier zijn enkele praktische tips om de energie van de Volle Maan optimaal te benutten:

 1. Maak een persoonlijk Volle Maanritueel: Creëer een rituele omgeving met kaarsen, kristallen en wierook. Schrijf je intenties op en lees ze hardop tijdens de volle maan. Visualiseer de manifestatie van je doelen en wensen.
 2. Mediteer tijdens de Volle Maan: Neem de tijd om te mediteren en maak contact met je innerlijke zelf. Gebruik geleide meditaties die gericht zijn op het versterken van de emotionele energie en het bevorderen van spirituele groei.
 3. Reflecteer en journal: Neem de tijd om te reflecteren op je emoties en ervaringen tijdens de volle maan. Schrijf je gedachten, gevoelens en observaties op in een dagboek. Dit kan je helpen inzicht te krijgen in je innerlijke wereld en persoonlijke groei te bevorderen.
 4. Verbind met de natuur: Maak een wandeling onder de volle maan en ervaar de krachtige energieën van de natuur. Stel jezelf open voor de harmonie en balans die de maan en de kosmos te bieden hebben.

Kortom, de Volle Maan in de astrologie is een tijd van voltooiing, manifestatie en loslaten.  Het is een periode waarin we de energieën van de kosmos kunnen gebruiken om ons bewustzijn te vergroten, onze intenties te manifesteren en ons spirituele pad verder te verkennen. Door af te stemmen op de betekenis van de volle maan en bewust te zijn van de energieën van het specifieke teken, kunnen we deze periode benutten voor persoonlijke groei, healing en transformatie.

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeerd Astrologie sinds 2015. Volgt de 5-jarige opleiding tot Astrologe. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *