fbpx

Welke invloed heeft de Volle Maan in Stier op jouw leven?

Aan de hand van jouw persoonlijke geboortehoroscoop kun je zien welk levensgebied de Volle Maan in Stier van 31 oktober 2020 gaat beïnvloeden en wat je kunt verwachten deze maand. Zo kan deze Volle Maan voor de één bijvoorbeeld invloed uitoefenen op zijn werk en voor de ander op zijn relatie.

De Maan en de astrologische tekens

Maar voordat ik je hier meer over ga vertellen is het belangrijk dat je snapt waarom de Maan iedere maand in een ander astrologisch teken staat. De Maan reist in ongeveer 28 dagen door de dierenriem. Dit betekent dat ze iedere 2,5 dag in een ander astrologisch teken staat. Zo staat ze de ene dag in het teken Stier en de volgende dag in het teken Tweelingen. Hierdoor staan ook iedere Volle Maan en iedere Nieuwe Maan in een ander astrologisch teken.

Doordat iedere Maan in een ander astrologisch teken staat brengt dat iedere keer een andere energie of een ander thema met zich mee waarmee we kunnen werken. Wanneer de Volle Maan bijvoorbeeld in het teken Ram staat heerst er een hele andere energie dan wanneer de Volle Maan in het teken Vissen staat.

De Volle Maan energie geldt in principe voor iedereen. Dus wanneer de Volle Maan in het teken Leeuw staat dan voelt niet alleen iemand met het sterrenbeeld (Zonneteken) Leeuw dit, maar iedereen kan deze energie voelen en deze krachtige energie gebruiken.

Maar deze energie beïnvloedt iedereen wel op een ander levensgebied. En wil je weten op welk levensgebied die bepaalde Volle maan jou gaat treffen, dan is het belangrijk dat je weet hoe jouw persoonlijke geboortehoroscoop eruitziet en dat je iets meer weet over astrologische huizen.

Mocht je nog niet weten wat jouw Maanteken is en ben je nog niet in het bezit van je geboortehoroscoop, download dan onder ‘Gratis’ mijn e-book ‘Ontdek je Maanteken.’ Hierin leg ik je uit hoe je deze kunt achterhalen.

Wat is een geboortehoroscoop?

Een geboortehoroscoop is een soort energetische tekening, gemaakt op het moment van iemands geboorte. De geboortedatum, -tijd en -plaats worden gebruikt om de positie van de Zon, de Maan en de planeten te berekenen en te bepalen hoe zij in verschillende tekens en huizen vallen.

Omdat iedere planeet met zijn eigen snelheid en in zijn eigen baan door de kosmos beweegt, zijn de combinaties die gevormd kunnen worden bijna oneindig. Dit betekent dat toen jij geboren werd, de planeten in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar stonden en dat deze exacte opstelling niet herhaald wordt de komende 4.320.000 jaar.

Iedere geboortehoroscoop is dus net als een vingerafdruk helemaal uniek. Om te snappen hoe een geboortehoroscoop in elkaar zit, is het van belang om de drie belangrijkste onderdelen waaruit de geboortehoroscoop bestaat te begrijpen. Deze drie onderdelen zijn de planeten, de tekens en de huizen.

Om als het ware je ‘toekomst te kunnen voorspellen’ tijdens de Volle Maan in Stier kijk je naar de huizen. Ieder astrologisch huis geeft een bepaalde levensgebied aan. Zoals bijvoorbeeld de relatie met broers en/of zussen, of werk of liefde. We hebben allemaal twaalf huizen in onze geboortehoroscoop. Je geboortehoroscoop ziet eruit als een wiel dat bestaat uit 12 stukken. Ieder stuk representeert een huis.

Een astrologisch teken regeert over zo’n huis. Om te weten op welk levensgebied de Volle Maan in Stier van invloed gaat zijn, kijk je naar het huis wat regeert over Stier.

Als voorbeeld heb ik hieronder de geboortehoroscoop van Oprah weergeven. Je ziet bij Oprah dat Stier (Taurus) verbonden is met het 4e en 5e huis. De Volle Maan in Stier gaat bij Oprah dus van invloed zijn op deze twee huizen.

Pak nu jouw geboortehoroscoop erbij. Zoek op over welke huizen het teken Stier regeert. Deze twee levensgebieden worden het meest beïnvloedt door de Volle Maan in het teken Stier. Lees vervolgens hieronder hoe dit huis beïnvloedt gaat worden door deze Volle Maan.

Stier in je 1e huis
Het eerste huis heeft sterk met jezelf te maken, je ik- gerichtheid, hoe je jezelf neerzet, hoe je voor jezelf opkomt en hoe je het leven tegemoet treedt. Het is je houding naar buiten toe, je reactie op de buitenwereld en je gedrag. Stier in je eerste huis maakt je een betrouwbaar, stabiel persoon die in iedere situatie geaard en gemoedelijk voor de dag komt. Probeer terwijl de Volle Maan door dit huis loopt, te voelen hoe je je onzekerheden en gedachten die je zelfwaarde ondermijnen los kan laten. Word je bewust van de onzekerheden waar je afhankelijk van bent en daag jezelf uit om hiervan los te komen. Ontdek hoe jij jouw rust de wereld in kunt brengen en laat deze vibratie je presentatie definiëren.

Stier in je 2e huis
Het tweede huis geeft aan hoe je met geld en materie omgaat. Ook jouw normen- en waardenpatroon en je talenten vind je in dit huis. Stier regeert over dit huis. Deze Volle Maan zal je daarom extra intens voelen op dit levensgebied. Focus op het loslaten van je gehechtheid aan spullen en financiële veiligheid tijdens deze Volle Maan. Vertrouw erop dat je altijd stabiliteit kunt creëren. Jij bent je eigen rots in de branding. Laat dit innerlijke vertrouwen je helpen om buiten je comfortzone te treden en je creativiteit doen oplaaien.

Stier in je 3e huis
Het derde huis is het huis van communicatie en informatieoverdracht. Daarnaast is het het huis van broers en zussen, korte reizen en cursussen. Als je Stier in je derde huis hebt staan, dan spreek je op een rustige en beheerste manier en kun je ook goed luisteren. Je kunt ook gemakkelijk stilte en rust in je hoofd vinden wanneer je eenmaal methoden hebt gevonden die hierbij werken voor jou. Wanneer de Volle Maan door dit huis loopt, probeer dan op een meer geaarde, rustige manier te communiceren. Maak ruimte voor subtiele pauzes en adem diep in wanneer je praat tegen anderen of jezelf. Laat koppige manieren van denken los en sta open voor nieuwe, onbekende ideeën.

Stier in je 4e huis
Het vierde huis zegt iets over hoe je woont: je huis en je gezinssituatie. Daarnaast zegt het iets over je afkomst, je familie, je ouders en in wat voor gezin je bent grootgebracht. Wanneer je Stier in dit huis hebt staan, heb je een enorme behoefte aan veiligheid en stabiliteit in de thuissituatie. Je gedijt goed op ‘self-care’ routines die je helpen om je energie in balans te krijgen. Wanneer de Volle Maan door dit huis loopt, laat dan materieel bezit los waarvan jij denkt dat ze jouw gevoel van thuis bepalen. Omarm in de plaats daarvan jezelf als het enige wat jij nodig hebt. Weet dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen. Laat alle angsten die jou blokkeren om je werkelijke thuis (je intuïtie) te voelen los.

Stier in je 5e huis
Het vijfde huis is het huis van plezier. Het gaat over sport, spel, vrije tijd en hobby’s. Daarnaast is het het huis van leiderschap en van kinderen. Wanneer je Stier in dit huis hebt staan, ben je een natuurlijke kunstenaar met een grote fantasie. Je creëert niet alleen met je geest, maar ook met je handen. Voel hoe je creativiteit, na momenten van stilte, stroomt tijdens deze Volle Maan. Laat twijfels en onzekerheden over je creaties los. Stap in het onbekende. Dit is voor jou een nieuwe manier om jezelf en je innerlijke kind te uiten.

Stier in je 6e huis
Het zesde huis is het huis van dienstbaarheid. Het geeft aan wat je dagelijkse werkzaamheden zijn (of je nu werkt of niet). Daarnaast is het het huis van gezondheid. Met Stier in dit huis neig je ernaar hard te werken, maar je geniet er ook van om weer op te laden in rust. Je vindt het fijn om anderen van dienst te zijn en je talenten met de wereld te delen. Wanneer de Volle Maan door dit huis reist, voel dan hoe je meer balans kunt creëren tussen werk en privé. Laat perfectie dat vanuit angst ontstaat los. Voel je kracht, je sterkte en je zelfwaarde. Weet dat je op je best bent wanneer je diep gaat en vindt de moed om je werk met de wereld te delen.

Stier in je 7e huis
Het zevende huis is het huis van relaties en samenwerkingen. Wanneer je Stier in dit huis hebt staan, dan neig je ernaar om je volledig toe te wijden aan je partner. Je kunt koppig vasthouden aan een relatie waarvan de houdbaarheidsdatum allang verstreken is. Je vindt het fijn wanneer een ander dezelfde normen en waarden heeft als jij. Probeer tijdens deze Volle Maan een shift aan te brengen in iedere relatie die jou uit balans brengt of niet meer inspireert. Werk aan relaties die je rust brengen. Herken het wanneer je vasthoudt aan iemand uit veiligheid en daag jezelf uit om in het onbekende te stappen.

Stier in je 8e huis
Het achtste huis gaat over persoonlijke groei en transformatie. Wanneer Stier in je achtste huis staat dan voel je je comfortabel bij persoonlijke transformatie. Je blijft gemakkelijk in balans ook al verandert er veel in je leven. Wanneer de Volle Maan door dit huis reist probeer dan wanneer je in een periode van persoonlijke groei zit, momenten van stilte op te zoeken. Sta jezelf toe om je te verbinden met je wortels en je fundament. Probeer om je jezelf, als is het maar voor een moment, even niet te verbeteren. Voel je perfect zoals je bent.

Stier in je 9e huis
Het negende huis gaat over visie, groei en studie. Het vertelt je in hoeverre je vasthoudt aan je eigen oordeel of dat je openstaat voor andersoortige meningen. Daarnaast is het het huis van reizen. Wanneer je Stier in dit huis hebt staan breng je structuur en routine naar alle plekken waar je komt. Wanneer de Volle Maan in dit huis staat, verlaat dan je comfortzone, ga op reis en omarm de uitdagingen die je tegen gaat komen. Laat de behoefte om op één stabiele plaats te blijven los. Zekerheid creëer je binnen in jezelf en raak je nooit meer kwijt.

Stier in je 10e huis
Het tiende huis gaat over onze carrière en onze reputatie. Met Stier in dit huis ligt een creatieve carrière je goed. Probeer tijdens de Volle Maan je eigenwaarde (inclusief je creatieve natuur) te vergroten. Wanneer je eraan denkt om je creatieve hobby om te zetten naar een fulltimebaan, laat onzekere gedachten en twijfels hierover dan los tijdens de Volle Maan. Verbind je zelf met de natuur om je gedachten tot rust te brengen. Laat deze verbinding je creativiteit vergroten. Weet dat je schoonheid creëert door middel van de schoonheid waarmee jij je verbindt en de wereld niet kan wachten om jouw talent te kunnen bewonderen.

Stier in je 11e huis
Het elfde huis is het huis van de vriendschappen en groepen. Wanneer Stier regeert over je elfde huis ben je loyaal en trouw jegens iedereen die je ontmoet. Je zoekt vrienden met dezelfde normen en waarden. Probeer tijdens deze Volle Maan de tijd te nemen om te mediteren, alleen of met een groep, het liefst in de natuur. In de stilte die je ervaart kun je visioenen van jezelf of voor de evolutie van de wereld ervaren. Laat alle onzekerheid los en durf je uit te spreken.

Stier in je 12e huis
Het twaalfde huis is het huis van spiritualiteit, hulpverlening en het ongrijpbare. Wanneer Stier over je twaalfde huis regeert vind je veiligheid en stabiliteit door middel van spiritualiteit zoals meditatie en yoga. Het creëren van schema’s rond deze spirituele oefeningen is goed voor je persoonlijke groei en je gevoel van veiligheid. Wanneer de Volle Maan dit huis activeert kun je je angstig voelen op het gebied van veiligheid, vooral op financieel gebied. Laat iedere angst of zorg los. Weet dat je altijd kunt vertrouwen op de natuurlijke stroom van het leven. Vertrouw op het proces en vertrouw erop dat jij je eigen rots in de branding bent.

In welk huis staat de Volle Maan in Stier bij jou? Laat het me hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe in opleiding

Bestudeerd Astrologie sinds 2015. Krijgt nog steeds privéles in de Psychologische Astrologie. Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van Teun, Sieb en Juul. Houdt van de geur van vers gemaaid gras. Loopt graag op blote voeten. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op bessen uit haar eigen moestuin. 

20 Reacties

 1. Nelleke

  Zo leuk dat je dit maakt elke keer. Ik snap eindelijk hoe ik de geboortehoroscoop moet lezen en met jouw info kan ik wat met de energie van de maan gaan doen! Dankjewel!

  Antwoord
  • Leida

   Ah, wat fijn om te lezen dat mijn uitleg je helpt!

   Mocht je toch straks nog een vraag hebben, dan kun je me altijd even mailen.

   Liefs,
   Leida

   Antwoord
   • Romy

    Mijn stier teken staat in huis 12 voor de volle maan staat financiël centraal. Dus loslaten en de intentie hebben dat alles goed komt?

    Antwoord
    • Leida

     Hi Romy,

     Ja, je kunt je dit weekend angstig voelen op het gebied van veiligheid en op financieel gebied. Probeer dit los te laten en erop te vertrouwen dat alles wat jij op je bordje krijgt aankan.

     Liefs,
     Leida

     Antwoord
    • Carmen

     Wow ! Ik vind jouw blogs fijn om te lezen. Zo bijzonder dat de spijker wederom op de kop wordt geslagen. Ik heb de stier in huisje 10.. precies waarmee ik nu te maken heb en mee worstel. Extra tijd nemen om te connecten en loslaten 🙂

     Antwoord
     • Leida

      Fijn om te horen dat het herkenbaar voor je is Carmen! En inderdaad, even loslaten en lekker verbinden met de natuur om je gedachten tot rust te brengen.

     • Linda

      Heel erg leuk om te lezen , helder en leerzaam. Stier staat bij mij in het 11e huis. En dit onderwerp was al een weekje aan de gang geloof ik…

     • Leida

      Hi Linda,

      Wat leuk dat het zo treffend is!

 2. Aukje

  Bedankt voor je prachtige uitleg van de huizen en de tekens van de dieren riem
  Maan in leeuw :vuur
  Zon in maagd :aarde
  Asedant in kreeft ;water
  Missende element lucht

  Antwoord
  • Leida

   Hi Aukje,

   Graag gedaan! Fijn om te horen dat je het leuk vindt om te lezen.

   En mooi dat jouw Zon, Maan en Ascendant alle drie in een ander element staan!

   Je hebt je Maan in je inferieure element staan. Dit is soms wel wat lastig en kan wat innerlijke spanning en onzekerheden geven, omdat de Maan onze houding aangeeft waarin we onszelf het meest lekker voelen. Ik heb zelf ook mijn Maan in een inferieur element staan, dus ik weet hoe dit voelt 😉

   Maar een gespannen Maan geeft wel vaak kunstenaars! Omdat de innerlijke spanning aanzet tot creativiteit! Door je creatief te uiten ervaar je weer balans.

   Antwoord
  • Andrea

   Hi Leida, graag zou ik je e-book willen ontvangen. Ik heb mijn gegevens ingevuld maar nog niks ontvangen, ook niet in spam. Kun je me helpen? Lieve groet Andrea

   Antwoord
   • Leida

    Hi Andrea,

    Ik heb het gelijk even gecheckt in mijn systeem. Als het goed is moet je het e-book 9 maanden terug hebben ontvangen in je mailbox. Maar snap dat dat lastig is om terug te zoeken. Ik zal je daarom de link naar het boek even mailen.

    Veel plezier ervan!

    Liefs,
    Leida

    Antwoord
 3. Barbara

  Mijn vader heeft lang geleden ooit een astrologie cursus gedaan en had mijn geboortehoroscoop geprint. Ik kan er niet veel wijs uit. Ik zie dat de stier in het 8e huis staat. Bij zijn tekening staat erbij 5° E 46′
  Maar als ik op astro.com een geboortehoroscoop maak ziet de tekening er heel anders uit en staat er 5° E47.
  Maakt dat het verschil? Daar staat stier ook in het 8e huis dat wel,

  Antwoord
  • Leida

   Hi Barbara,

   Wat leuk dat je vader lang geleden al een astrologiecursus heeft gevolgd.

   Het verschil tussen de horoscoop van je vader en de horoscoop van astro.com is 1 boogminuut. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar. Het kan veroorzaakt worden doordat beide systemen net iets andere coordinaten voor de geboorteplaats gebruiken.

   Het betekent dat het 8e huis begint op 5° en 46 boogminuten in het teken Stier. De Volle Maan loopt bij jou dus een klein stukje door het 7e huis, maar het grootste deel door het 8e huis.

   Hoop dat het zo iets duidelijker is! Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Antwoord
   • Sas

    Mijn huis in stier staat op 11 en 12. Precies het proces waar ik nu in zit.. Bedankt voor deze blog. Prachtig!

    Ik heb mijn zon in Tweelingen, maan in Maagd en Ascendant in Kreeft…
    Alleen ‘t element vuur niet, maar dat maakt mijn vurige karakter wel goed 😇😅

    Antwoord
    • Leida

     Wat mooi om te horen Sas!

     En haha! Wellicht heb je nog wat andere planeten in vuurtekens staan? Of in vuurhuizen?

     Antwoord
 4. Marisa Looijer

  Hai Leida, mijn Zon staat in Maagd, m’n ascendant in Weegschaal en de maan in Kreeft, waar staat nu deze volle maan Stier in welk huis bij mij? Ben nieuwsgierig? Alvast bedankt voor het antwoord…. lieve groetjes, Marisa

  Antwoord
  • Leida

   Hi Marisa,

   Daarvoor zou ik je volledige geboortehoroscoop moeten zien. Je mag je geboorteplaats, geboortedatum en geboortetijd wel even mailen. Dan kijk ik even voor je.

   Antwoord
 5. Nancy

  Dank voor de heldere uitleg! Werkt het net zo voor nieuwe maan?

  Antwoord
  • Leida

   Graag gedaan Nancy! Ja, dat werkt hetzelfde!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *