fbpx

Zo haal je uit je horoscoop wat jij zoekt in een partner en relatie

Eén van de meest gestelde vragen in mijn astrologiepraktijk is: ‘Wat voor soort partner past bij mij?’ Dit kan je heel goed uit een geboortehoroscoop halen. Jouw geboortehoroscoop kan duidelijk maken wat jij zoekt in een partner en wat jouw behoeften zijn op relatiegebied.

Hiervoor kijk je allereerst naar het basishoroscooppatroon, dus naar je Zon, je Maan en je Ascendant. Vooral de Maan is hierbij belangrijk omdat deze aangeeft wat jij nodig hebt om je veilig, prettig en gekoesterd te voelen. Vervolgens is het zevende huis (het huis van relaties) belangrijk om te onderzoeken en tenslotte is het belangrijk om te kijken wat Venus (planeet van de liefde) doet in jouw horoscoop. Daarnaast zou je ook nog Mars kunnen onderzoeken om te kijken wat je opwindt in een relatie en wat jouw seksuele verlangens zijn.

Hieronder ga ik je meer uitleggen over het zevende huis, maar zoals je nu weet is dat slechts éen puzzelstukje van de relatiepuzzel en zou je om echt inzicht te kunnen krijgen in jouw behoeften op het gebied van relaties en jouw partners ook naar bovenstaande punten moeten kijken.

Hoe je alles combineert leg ik je uit in mijn basiscursus astrologie. Daarbij zal ik ook een liveles besteden aan relaties in de horoscoop. Je hebt nog tot zondag 7 april om je aan te melden voor deze cursus. Via deze link vind je meer informatie over de basiscursus of kun je je gelijk aanmelden.

Zevende huis in de astrologie

Verbintenissen vormen: Het zevende huis en de descendant

Het zevende huis toont analogie met het teken Weegschaal en de planeet Venus. Het zevende huis gaat over sociale, intieme relaties met anderen. Dit kan dus de liefdespartner, maar kan ook een relatie met een zakenpartner of een hele goede vriend of vriendin zijn (meer over ‘normale’ vriendschappen vind je in huis 11).

Het huis laat zien welk type partner je (onbewust) zoekt, zowel zakelijk als privé́ en wat voor relatie jij zoekt. Maar het geeft ook jouw houding en opstelling aan naar die ander. Ben jij bijvoorbeeld echt op zoek naar een vaste relatie of vind je een vrije relatie ook prima? En vind je het uitwisselen van gevoelens en emoties bijvoorbeeld belangrijker dan het uitwisselen van informatie en kennis?

Het zevende huis is ook het huis van het zogenaamde projectiemechanisme. Wanneer je verliefd bent op iemand heeft deze persoon in veel gevallen een eigenschap die jij ook in je hebt, maar die bij jou nog niet tot uiting is gekomen. Dit noemen we ook wel projectie. Je kunt bijvoorbeeld verliefd worden op iemand die heel geaard en gegrond is en dit bewonderen, omdat je zelf een chaotisch persoon bent die veel in zijn hoofd zit.

Vaak bezit jij de eigenschappen die je zo bewondert aan de ander wel, maar zijn deze nog onderontwikkeld en heb je iemand nodig die als voorbeeld kan dienen en die deze eigenschappen bij jou activeert. Je eigen projecties detecteren en bekijken, doe je niet om jezelf te bekritiseren, maar om jezelf beter te leren kennen. Projecties geven namelijk weer welke (verdrongen) angsten of onzekerheden er in jouw leven spelen. Als je je relaties beschouwt als een spiegel, heb je een extra middel om tot meer zelfkennis te komen. Het zevende huis fungeert in die zin dus ook als spiegel.

zevende huis in ram

De Descendant

Als we het over het zevende huis hebben, kunnen we niet om het bespreken van de descendant (DC, de liefdeslijn) heen. De descendant ligt altijd precies tegenover je ascendant (ASC). Je ascendant is een deel van jezelf dat je graag aan anderen en de wereld laat zien, terwijl de descendant eigenschappen aangeeft die vaak latent in je aanwezig zijn en die je vaak terugvindt bij je partner. Door hechte relaties ben je in staat om kanten van jezelf te zien die je verder moet ontwikkelen in plaats van dat je deze eigenschappen op anderen projecteert.

Het astrologische teken (in de volksmond bekend als sterrenbeeld) op de cusp vertelt:

• Wat voor soort partner bij jou past
• Wat je zoekt op het gebied van relaties
• Hoe we een ander ervaren in een relatie
• Hoe we naar relaties kijken
• Hoe we onszelf gedragen in relaties

Planeten in het zevende huis

Als je planeten in je zevende huis hebt staan, kan de energie van die planeet de thema’s van dat huis beïnvloeden. Daarom is het ook heel belangrijk om de planeten die in het zevende huis staan mee te nemen in je duiding. Staan er veel planeten in je zevende hui? Dan is de rol van de ander groot in je leven. Staan er geen planeten in je zevende huis, dan betekent dit niet dat je nooit een serieuze relatie zult krijgen.

Zo achterhaal je het teken op jouw zevende huis

Als je wil weten welk astrologisch teken (sterrenbeeld) er op jouw zevende huis (descendant) staat, ga je even naar astro.com of astro-charts.com en kijk je met welk teken de horizontale lijn rechts in je horoscoop verbonden is. Hieronder zie je daar een voorbeeld van. Vervolgens kun je de betekenis hiervan hieronder opzoeken. Hou er dus wel rekening mee dat deze informatie nog niet compleet is en dat je ook de planeten in je zevende huis zou moeten onderzoeken om je duiding compleet te maken.

Zevende huis in de asrologie

Ram op het zevende huis

Een actieve, ondernemende partner die graag initiatief neemt past bij jou. Jouw partner mag iemand zijn die de leiding neemt en belangrijke beslissingen neemt. De mensen met wie je datet zijn waarschijnlijk sterke persoonlijkheden, zelfverzekerd en aanpakkers. Keerzijde is dat je misschien agressieve partner aantrekt of mensen die fel zijn en zijn kwaad te krijgen. Je partner kan je vaak uitdagen en je geduld op de proef stellen. Door je relatie leer je beter voor jezelf op te komen. Je vindt het fijn om samen dingen te ondernemen in een relatie. Er moet wel een beetje actie zijn.

Stier op het zevende huis

Iemand die met beide benen op de grond staat vind jij aantrekkelijk. Je voelt je aangetrokken tot iemand die een kalme, vriendelijke aard heeft. Iemand die betrouwbaar is en die doorzettingsvermogen heeft. Je verwacht van je liefdespartner dat hij je stabiliteit en veiligheid geeft, maar daardoor kun je mensen aantrekkelijk die ontzettend koppig en vastgeroest zijn of die zich overgeven aan te veel materieel comfort. Als je eenmaal zelf meer emotionele stabiliteit weet te bereiken, heb je niet langer het gevoel dat je een partner nodig hebt die je dit geeft. Voor jou is een betrouwbare en duurzame relatie belangrijk. Ook het delen van dezelfde normen en waarden is voor jou van belang in een relatie.

Tweelingen op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot een partner die zich goed weet te redden in sociale situaties. Iemand die humor heeft en makkelijk een praatje maakt met iemand. Je vindt het aantrekkelijk als iemand meerdere interesses heeft. De mensen met wie je datet kunnen soms wat wisselvallig zijn en onbetrouwbaar, wat frustrerend is voor jou omdat jij met je Boogschutter ascendant eerlijkheid zo belangrijk vindt. Het idee dat je persoonlijke vrijheid wordt aangetast als je een relatie hebt, is wat je de meeste angst aanjaagt. Hierdoor trek je misschien onbewust mensen aan die er niet klaar voor zijn om een verbintenis aan te gaan. Communicatie is voor jou heel belangrijk in een relatie en je vindt het fijn wanneer er sprake is van afwisseling in een relatie. Jouw relatie moet in beweging blijven.

mercurius in stier

Kreeft op het zevende huis

Je vindt personen die een warme, moederlijke energie hebben aantrekkelijk. Je vindt het fijn als iemand voor je zorgt en je emotionele leiding en steun biedt. Het kan ook voelen alsof ze je verstikken met hun genegenheid en hun drang om elke behoefte van jou in te vullen. Je leert van je relaties dat het goed is om je gevoelens en kwetsbaarheden te delen met anderen, omdat je zo meer intimiteit creëert in relaties. Emotionele veiligheid is voor jou heel belangrijk in een relatie.

Leeuw op het zevende huis

Personen met een sterke identiteit vind jij aantrekkelijk. Iemand die de leiding durft te nemen en die een charismatische uitstraling heeft. Jouw partner heeft veel passie en creativiteit en houdt ervan om plezier te maken (feestjes etc.). Maar je trekt ook partners aan die enorm dramatisch en egoïstisch kunnen zijn. Zij kunnen vreselijk hun best doen om een reactie van jou te krijgen of ze denken alleen maar aan zichzelf wanneer ze beslissingen nemen. Door je relaties leer je hoe je het kind in jezelf voorop kunt stellen. In een relatie vind je het belangrijk om samen plezier te maken.

Maagd op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot mensen die verantwoordelijk en beheerst zijn en die niet overweldigd raken door de dagelijkse details. Iemand die goed kan organiseren en je kan helpen om gelijkmatig en gegrond te blijven. Je vindt het ook belangrijk dat iemand schoon en netjes is. Keerzijde hiervan is dat dat je mensen kunt aantrekken die heel kritisch en perfectionistisch zijn. Of mensen die enorm pietluttig zijn. Je leert van je partner om je leven wat strakker te organiseren en om wat gegronder te blijven. In een relatie vind je betrouwbaarheid, stabiliteit en praktische ondersteuning (dienstbaarheid) belangrijk.

de betekenis van de dierenriemtekens

Weegschaal op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot charmante en beleefde personen. Iemand die een goede stijl heeft en die het fijn vindt om te zorgen dat iedereen zich goed voelt en eerlijk en gelijk wordt behandeld. Iemand die rekening houdt met de ander. Je zou met je Ram ascendant wel kunnen vinden dat je partner soms te toegeeflijk is en je kan gefrustreerd raken als je partner niet voor zichzelf opkomt of als hij jou alle beslissingen laat nemen. Door je hechte relaties leer je hoe je in een team moet werken en hoe je rekening houdt met anderen. In een relatie vind je gelijkwaardigheid en intellectuele uitwisseling heel belangrijk.

Schorpioen op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot een krachtige partner. Iemand die misschien wel ‘macht’ heeft en die zich niet makkelijk omver laat blazen, maar van binnen heel gevoelig is. Die emoties toont hij alleen niet zomaar. Het is een persoon met ‘stille wateren en diepe gronden’. Je zou in een relatie terecht kunnen komen die heel intens is en gepaard gaat met een hoop passie. Interacties met een liefdespartner of hechte vrienden kunnen wel vaak gevoelens van jaloezie of wantrouwen opwekken. Je bent bang dat je niet de baas bent in je relatie of dat je terechtkomt in een relatie met mensen die jou ontzettend domineren. Een gepassioneerde, intense relatie is belangrijk voor jou. Door je relatie zou jij kunnen gaan transformeren.

Boogschutter op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot mensen die een uitgebreide kennis van de wereld hebben en van wie je kunt leren. Ze kunnen ook superavontuurlijk zijn of een andere culturele achtergrond hebben dan jij. Je bent jaloers op hun aangeboren optimisme en hun vermogen om afstand te nemen en zo naar het grotere geheel te kijken in het leven. Keerzijde ervan is dat je partner of goede vrienden vaak sterke meningen hebben die ze belangrijker vinden dan die van jou en ze denken dat ze altijd gelijk hebben. In plaats van erop te rekenen dat de ander zijn of haar wijsheid met je deelt., moet je erop leren vertrouwen dat je zelf ook over deze wijsheid beschikt. In een relatie vind je het uitwisselen van geestelijke zaken, reizen en het delen van je visie op het leven belangrijk.

dierenriemtekens in de astrologie

Steenbok op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot gerespecteerde, ambitieuze personen. Je vindt het fijn als iemand wat ouder en serieuzer is. Iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt past bij jou. Keerzijde is dat je in een relatie terecht komt waarbij de ander de leiding neemt of waarbij de ander niet zo open is over zijn emoties en van tijd tot koud en kil over kan komen. Ook kun je het gevoel hebben dat hun prestaties altijd die van jou overschaduwen. De uitdaging in jouw relaties is om je innerlijke autoriteit te vinden en je eigen ambities te ontwikkelen in plaats van altijd maar het succes van de ander toe te juichen. In een relatie vind je stabiliteit, trouw en vastigheid belangrijk.

Waterman op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot personen die tegen de gevestigde orde durven in te gaan en die zich op hun gemak voelen bij het feit dat ze anders zijn. Iemand waarmee je intellectueel gezien dingen kunt uitwisselen en die misschien een beetje eigenzinnig is. Je zoekt iemand die niet zoveel om anderen schijnt te geven als jij dat doet met je Leeuw ascendant en misschien wens je ook wel dat je net zo koel en beheerst kan zijn als je partner. Met deze stand kan je wel mensen aantrekken die emotioneel afstandelijk zijn. Vrijheid in een relatie is voor jou heel belangrijk. Ook een niet-traditionele relatie past bij jou.

Vissen op het zevende huis

Je voelt je aangetrokken tot personen die in contact staan met hun gevoelens. Iemand die rekening houdt met de gevoelens en emoties van de ander en die zich misschien wat afhankelijk opstelt. Iemand die artistiek is en misschien wel met spiritualiteit bezig is. Keerzijde is dat je wellicht valt op het afhankelijke, verslavingsgevoelige type en dat je de neiging hebt om relaties misschien te zeer te romantiseren waardoor je slechts ziet wat je wilt zien van de ander waardoor je waarschuwingssignalen negeert. Misschien voel je je ook wel aangetrokken tot personen die emotionele problemen hebben waarvoor jij je vervolgens verantwoordelijk gaat voelen. Als je eenmaal leert hoe je je eigen emoties en gevoelige kant accepteert, stop je met het zoeken naar een partner die dit aan jou kan geven. In een relatie vind je het belangrijk dat je beiden rekening houdt met de ander.

Herken je jezelf in bovenstaande tekst? Laat het me hieronder weten in een reactie!

Als je je er niet geheel in herkent, dan kan dat komen door planeten die je in je 7e huis hebt staan en door Venus die een totaal andere energie met zich meebrengt.

Om echt inzicht te krijgen in jouw behoeften op relatie en partnergebied zou je de hele horoscoop moeten bestuderen. Hoe je dit exact doet leer ik je in mijn basiscursus astrologie waar ik hier ook een liveles aan zal besteden.

Via deze link vind je meer informatie over de basiscursus astrologie. Aanmelden kan nog tot zondag 7 april 23.59 uur. VOL=VOL

 

Deze blogpost delen:

Leida Groot

Leida Groot

Astrologe

Bestudeert Astrologie sinds 2015. Heeft sinds die tijd honderden boeken over astrologie gelezen, cursussen gevolgd en privéles in de astrologie gehad. Volgt nu de 5-jarige opleiding tot Astrologe om zo erkend Astrologe te worden (zie AVN). Afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ex-eigenaresse Hipinderegen.nl (gezien in Margriet, Libelle, RTL Boulevard etc.) Moeder van 3 zonen. Woont in West-Friesland in haar Villa Kakelbont en is dol op werken in haar moestuin, lezen en kickboksen. 

2 Reacties

 1. Wilma van Cruchten

  Hele fijne praktische uitleg Leida
  Ben zelf met een cursus bezig maar je legt het heel mooi en duidelijk uit

  Antwoord
  • Leida Groot

   Wat leuk om te horen! Dank je wel!

   Warme groet,
   Leida

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *