fbpx

Zo kun jij groeien tijdens een Retrograde periode

Planeten die Retrograde gaan. Als je het internet en sociale media moet geloven, voorspelt het een uitdagende tijd te worden voor iedereen. Mercurius Retrograde wordt hierin het meeste uitgelicht en alle bang makende verhalen worden meteen uit de kast getrokken, want Retrograde periodes zijn er om je leven overhoop te gooien, toch? Gelukkig hoef je niet onder een steen te gaan leven, want Retrograde periodes zijn er juist om jou groeikansen te bieden.

Wanneer een planeet Retrograde gaat, lijkt het vanuit ons oogpunt, vanaf de Aarde, dat deze planeet achteruit reist. Dit is een illusie, want planeten kunnen niet de andere kant op reizen. Vanwege de verschillende snelheden van de planeten, kan het soms lijken alsof de andere planeten achteruit reizen. Dit noemen we dan de Retrograde periode van een planeet. Wij merken dan op Aarde dat de energie van deze planeet niet helemaal lekker werkt. Neem bijvoorbeeld Mercurius, de planeet van communicatie, zul je merken dat de communicatie gedurende de Retrograde periode opeens lijkt te worden belemmerd. Hoe ga je hier dan mee om als de planeten deze tegenwerkende energieën veroorzaken?

Er valt altijd iets te leren

Sinds ik weet wat Retrograde periodes inhouden en hoe je hier juist veel van kunt leren en zelfs in kunt groeien, bekijk ik het echt op een andere manier. Ik geloof ook dat ‘het universum’ ons niet wil opzadelen met een moeilijke tijd, maar dat er altijd iets valt te leren. Dat er mogelijkheid is om te groeien als persoon. Retrograde periodes wijzen ons op bepaalde stukjes uit ons leven waar we nog aan moeten werken. Je kunt het zien als ‘construction zones’. Waar is er nog werk aan de winkel? Hoe kunnen wij ons nog verder ontplooien?

Ik zal zeker niet ontkennen dat Retrograde periodes oncomfortabel, ongemakkelijk en frustrerend kunnen zijn, maar bekijk het eens van deze kant: precies voor jouw huis wordt er gewerkt aan de weg. De hele weg licht open. Het belemmerd je in je dagelijks leven, het vertraagd en het blokkeert. Na een tijdje is de weg vernieuwd! De weg is verbeterd, weer als nieuw en je kunt letterlijk jouw verbeterde pad weer vervolgen. Zo werkt het dus ook met Retrogrades. Het lijkt alsof het leven even stil staat en je niet verder lijkt te komen, maar je leert om te gaan met deze obstakels, waarna je met nieuwe inzichten weer verder kunt gaan.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

 

planeten die retrograde lopen

De komende maanden, vooral tijdens de zomermaanden, gaan er een aantal planeten Retrograde. Het is daarom handig om te weten hoe jij hier het meeste uit kunt halen. Doordat je je bewust bent van de uitdagingen en mogelijkheden, die het met zich mee brengt, kun jij beter schakelen en deze periode in je voordeel gebruiken. Elke planeet heeft zo zijn eigen energie en vertelt je waar de focus op wordt gelegd tijdens Retrogrades.

Persoonlijke planeten die retrograde lopen

Mercurius: mentale focus, terugdenken aan het verleden, oude perspectieven opnieuw bekijken, dagelijks leven reorganiseren, terugkomen op bepaalde onderwerpen/situaties. De focus ligt vooral op communiceren, denken, leren, luisteren, spreken. De vraag is of je hier iets in kunt veranderen. Beter luisteren? Meer je mening geven?

Venus: focus op zelf-liefde, prioriteiten herstellen, normen en waarden herzien, hechte relaties onder een vergrootglas bekijken, maar ook relaties uit het verleden (exen, vrienden) opnieuw beoordelen en bezoeken, herinteresse in bepaalde hobby’s en vrije tijd bestedingen. De nadruk leggen op wat belangrijk is voor jou, wat jou vreugde en plezier brengt.

Mars: focus op zelfvertrouwen en assertiviteit, conflicten uit het verleden herzien en nieuwe inzichten krijgen hoe deze op te lossen, aan wie en wat geef jij je kostbare energie? 

De generatie planeten voel je minder intens

Jupiter: focus op het bijstellen van bepaalde (geloofs)overtuigingen en meningen, openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Waarmee doe je jezelf tekort en op welk gebied geef je teveel/vraag je teveel van jezelf?

Saturnus: focus op discipline en structuur terugbrengen, je verantwoordelijkheid terugnemen, alles op een rijtje terug krijgen, grenzen aangeven. 

Uranus: plotselinge inzichten verkrijgen die te maken hebben met het verleden of waar je nog van kunt leren, opschudding en verrassingen, doorbreken van oude patronen en het nieuwe verwelkomen.

Neptunus: je overgeven aan hetgeen wat je beperkt, vanuit compassie te leven, jezelf en anderen vergeven voor dingen die in het verleden zijn gebeurd, spirituele inzichten verkrijgen.

Pluto: gewezen worden op je levensmissie en lessen, de controle over situaties terugnemen of juist loslaten en meebewegen, jouw diepe emotionele kanten herontdekken.

Over het algemeen zijn Retrograde periodes dus een mooie tijd om nieuwe inzichten te verkrijgen door op een geduldige manier de focus terug te brengen op hetgeen waar jij jezelf nog kunt verbeteren. Hoe ga jij de komende Retrogrades benutten?

Voor in de agenda

Pluto loopt momenteel Retrograde tot 11 oktober.

Saturnus Retrograde van 17 juni tot 4 november 2023.

Neptunus Retrograde van 30 juni tot 6 december 2023.

Venus Retrograde 22 juli tot 4 september 2023.

Mercury Retrograde 23 augustus tot 15 september en 13 december tot 1 januari (2024).

Uranus 28 augustus tot 27 januari (2024).

Jupiter 4 september tot 31 december.

Benader je de komende Retrograde periodes met een open instelling en ga je de uitdaging juist aan? Dan zul je een hoop nieuwe dingen leren en kom je weer een stapje dichterbij de mooiste versie van jezelf! Hoe ervaar jij de Retrograden periodes? Voel jij ze sterk? Laat het me hieronder weten in een reactie!

Meer lezen over astrologie?

 

Deze blogpost delen:

Bianca Timmerman

Bianca Timmerman

Spiritueel Astrologe

Heeft een liefde voor astrologie sinds 2013. Is opgeleid als spiritueel astrologe. En gelooft dat bewustwording van de werking van de astrologie op jouw dagelijks leven één van de grootste cadeaus is wat je jezelf kunt geven. Bianca haar praktijk heet MoonRisingAstrology. 

 

2 Reacties

 1. Agnes

  Wat als je retrograde tekens in je horoscoop heb staan

  Antwoord
  • Bianca

   De energie van Retrograde planeten in de geboortehoroscoop is meer naar binnen toe gericht. Ze werken net even anders dan je zou verwachten. Het duidt erop dat er veel groei in in dit opzicht zal plaatsvinden. Deze planeet heeft een boodschap voor je en zal je wijzen op een onderwerp waar veel persoonlijke groei zal plaatsvinden en wat meer aandacht en liefde nodig heeft. Hierbij zou ik vooral uitgaan van Mercurius, Venus en Mars, omdat dit de persoonlijke planeten zijn. Er wordt ook wel eens gezegd dat je beter om kunt gaan met de obstakels tijdens Retrograde periodes van een planeet die in jouw geboortehoroscoop ook Retrograde ging. Dit komt omdat je gewend bent aan deze energie en er dus beter op in kunt spelen. Bijvoorbeeld Mercurius Retrograde in de geboortehoroscoop: Je bent bekend met communicatie obstakels, je vindt je eigen weg hierin tijdens je leven en zal daarom minder snel verrast worden als Mercurius een paar weken Retrograde reist.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *